inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 12 de febrer de 2016

Mona de Pasqua de mantega de dos colors (fosca sobre clara)


M'alegra presentar-vos aquest pastís.
I sabeu per què?... per què aquest és un dels pastissos més saborosos que podeu arribar a tastar. El poder de seducció gastronòmic que té una sara és comparable al del Sacher. La mantega pastissera amb l'ametlla filada torrada conformen un duet excepcional dins el mon de la rebosteria.
Em complau presentar-vos l'elaboració pas a pas d'aquest pastis que, com ja sabeu d'altres pastissos, requereix d'uns ingredients que son, en sí mateix, altres receptes i que us recomano feu el dia anterior. Parlo del pa de pessic, de l'almívar i de la mantega pastissera. Visiteu aquestes receptes abans de continuar.
Per la resta, podeu farcir-lo del que més us agradi però jo trobo que la melmelada de préssec li va extraordinàriament bé.
En el fons, aquest pastís no deixa de ser una mona de Pasqua tipus Sara. Les mones de mantega es decoren amb mantega de dos colors. La fosca es fa afegint-t'hi una mica de cobertura de xocolata negra desfeta. 
Si teniu cap consulta no dubteu en contactar amb mi o deixar un missatge.
Us contestaré tan aviat com pugui.
Espero que us agradi.



INGREDIENTS
1 pa de pessic
1 pot de melmelada de préssec
sucre bany (80%almívar + 20% conyac)
mantega pastissera
cobertura de xocolata negra
ametlla filada torrada

VARIANTS:
- Podeu farcir-lo amb la mateix mantega o canviant-li el color
- Si no teniu ametlla filada torrada podeu decorar-lo amb crocant
- Podeu banyar-lo amb llet si no voleu tantes calories

ELABORACIÓ
Un cop fet el pa de pessic, repeleu la part més fosca de sobre i dels laterals.
Per poder treballar i traslladar el pastís és molt recomanable fer servir una base plana, de plàstic o metall de la mateixa mida (o una mica inferior) al motlle emprat per fer el pa de pessic.
D'aquesta manera sempre treballareu el pastís sobre una base sòlida.
Talleu el pa de pessic per la meitat horitzontalment.
Com sempre, comenceu per preparar el sucre bany: 80% almívar i 20% de conyac.
Banyeu la capa inferior del pa de pessic, sense por, que quedi ben banyat.
A continuació escampeu una bona quantitat de melmelada de préssec i cobriu-ho amb la capa superior del pa de pessic. Torneu-ho a banyar amb sucre bany.
D'altra banda, tempereu una mica la mantega de pastisseria al foc fins que tingui una textura untable.
Apliqueu una bona quantitat al pastís i...
cobriu també els laterals.
Si voleu, podeu fer servir una pinta de plàstic per a donar un aspecte més professional a l'acabat.
Genial.
Seguidament, aplicarem sobre el lateral del pastís ametlla filada torrada.
Si voleu saber com torrar-la a casa feu click en el Consell: Com torrar l'ametlla filada.
Molt bé.
Prepareu un cartró amb blonda de la mida del pastís.
Amb l'ajuda d'una paletina, traslladeu el pastís de la base metàl·lica fins al cartró amb blonda.
Ja queda poc.
Ompliu amb mantega pastissera una mànega amb un cornet arrissat.
Decoreu el pastís amb roses de mantega i altres formes.
Reserveu una mica de mantega pastissera per fer la mantega fosca i aconseguir un pastís de dos colors.
Escalfeu la cobertura de xocolata al bany maria fins que estigui ben fosa.
Poseu dues o tres cullerades de cobertura a la mantega i remeneu-la.
Busqueu el color que més us agradi.
Ompliu una nova mànega pastissera amb un cornet llis i acabeu de decorar el pastís
Finalment, i si toca, podeu escriure el pastís.
Ja el tenim pràcticament acabat.
Si voleu, per rematar-ho del tot, hi podeu posar unes cireres confitades.
I ja el podeu reservar a la nevera fins el moment de presentar-lo a taula.
Quatre plomes i un pollet i ja teniu la mona feta.
Tant al decorar com a l'escriure un pastís, procureu sempre deixar una mica d'espai per a les espelmes.
Felicitats!!!!!
Bon profit!


I PER BEURE...


Nom: Cava Torelló Brut Nature Gran Reserva
Varietat/s: Macabeu, Xarel·lo i Parellada.
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Cava
Fabricant: Cava Torelló
El Cava Torelló Brut Nature Gran Reserva és un dels grans escumosos que es fan a Catalunya.
Aromes: pastisseria, crema i fruites blanques.
Boca: elegant i fresc, amb tocs citrics.
Font: www.esperitdevi.cat

6 comentaris :

  1. No sé si m'agrada més aquest pastís o el cava amb que ho acompanyes!!! Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs la combinació de tots dos, no?, jeje.
      Una abraçada!

      Elimina
  2. Felicitats Vilas.
    Guarden-me un tros, millor el vull tot.
    Joan.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho vull tot!!!!, jeje, sempre estàs igual tu.....eh?
      Una abraçada Joanot!

      Elimina

Gràcies pels teus comentaris !