inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 8 de gener de 2016

Tapa de pop amb patata i allioli de julivert


Avui us presento una tapa molt suggerent, d'aquelles que entren per la vista.
De fet, no és cap innovació, ja que no deixa de ser un pop a feira (que no falla mai), al que li donarem una presentació diferent i naparem amb un allioli suau de julivert.
Per a garantir l'èxit, és important donar una correcte cocció a la patata i, sobretot, al pop. Us recomano la lectura prèvia del consell "La cocció del pop".
La resta, bufar i fer ampolles.
Només us caldrà una mica de bon gust a l'hora de presentar aquest exitosa tapa que es menja tèbia.
Les quantitats d'aquesta recepta corresponen a quatre persones.
Espero que us agradi.


INGREDIENTS
1 pota grossa de pop cuit
1 patata grossa cuita
oli d'oliva verge extra
pebre vermell
sal

VARIANTS:
- Es pot coronar la tapa amb una mica de sal en escates
- Podeu fer servir altres tipus d'allioli

ELABORACIÓ
Abans de res, haurem d'aconseguir una pota de pop cuita. Jo us recomano coure'l vosaltres mateixos ja que sempre us quedarà millor que les potes de pop cuites que venen al supermercat. Podeu congelar el pop cuit per potes.
El recipient de presentació de la tapa sempre és important. Feu un esforç en aquest aspecte.
Poseu-hi un petit raig d'oli i un polsim de pebre vermell, que pot ser dolç o picant.
Molt bé.
Talleu la patata cuita a rodanxes una mica gruixudes.
Les podeu utilitzar directament o...
retallar-les amb un got de xarrup per donar-li un acabat més professional i ajustar-les al recipient final.
Així queden molt maques.
Col·loqueu la patata i saleu-la.
A continuació, poseu-hi també una mica de pebre vermell.
I ara talleu unes llesques de pop.
La llesca ha de ser gruixuda, maca.
Procureu que totes les llesques tinguin un gruix similar: l'estètica importa.
De nou, una mica de pebre vermell per sobre del pop. Si l'heu cuit amb sal, no caldrà afegir-ne més.
Un raig d'oli d'oliva verge extra que no falti. De fet, ho podríeu servir així directament.
Per últim, escalfeu-ho tot al microones per donar-li un cop de calor. En sortir, napeu la tapa amb una mica d'allioli de julivert.
I ja la tindreu acabada. És una tapa que es menja tèbia.
Bon profit!

I PER BEURE...


Nom: Martín Codax Rías Baixas
Varietat/s: Albarinyo
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Rias Baixas
Fabricant: Martín Codax, S.A. 
Color groc vermellós intens. Intensitat aromàtica alta, amb notes de fruita molt pera, poma i préssec blanc. Entrada àmplia en boca, gras i amb volum, amb bon pas, llarg i retrogust afruitat amb notes làctiques i a fleca. 

2 comentaris :

  1. Quina bona pinta...i jo que vull fer dieta,gracies Albert per compartir amb tots nosaltres,els teus sugeriments culinaris.

    ResponElimina
  2. Una bona manera de presentar el pop amb patata, i tant!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !