inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 22 de gener de 2016

Crestes de pollastre rostit amb prunes


Durant les festes de Nadal generem força menjar sobrant que s'ha d'aprofitar, i ja no per allò de no llençar menjar, si no per què acostumo a ser menjar elaborat, bo i sovint de qualitat.
En aquesta ocasió, i aprofitant un pollastre rostit amb prunes sobrant del Nadal us presento unes crestes cuites al forn que podreu congelar i menjar més endavant, quan hagi passat el temps necessari per poder cremar tots els greixos del Nadal i, com no, ens torni a venir de gust aquell sabor.
Les crestes, com ja sabeu, es poden fregir però degut a que el farciment ja conté força greixos es més recomanable fer-les al forn que, a més a més i pel meu gust, queden més bones i s'aguanten millor.
De fet, la feina més punyetera d'aquesta mena de plats d'aprofitament és separar la part comestible de la no comestible (ossos, pells, pinyols, etc...).
La resta és un pim-pam.
Fàcil, no?


INGREDIENTS
massa de crestes
sobrant del pollastre rostit amb prunes
1 ou batut

VARIANTS:
- Si noteu el farciment una mica eixut, podeu afegir-hi una mica de beixamel o brou.

ELABORACIÓ

Per Nadal ens vam fotre un bon rostidet.

Però sempre en sobra una mica.
Com us deia, el primer que haurem de fer és triar el sobrant i separar la carn dels óssos, de la pell, dels pinyols de les prunes, etc. Res millor que utilitzar el sentit del tacte.
Talleu amb unes tisores si cal. Finalment, barregeu-ho bé a fi i efecte de repartir les prunes i els pinyols.
Com ja sabeu, serà qüestió de farcir cada cresta amb una cullerada de farciment.
La tanquem i...
amb una forquilla segellem aquesta unió.
Pinteu-les amb ou batut i enforneu-les uns 15 minuts a 190-200º graus.
Es poden menjar fredes o calentes.
I ben bones que estan!
Bon profit!



I PER BEURE...


Nom: VI Octubre Rosat
Varietat/s: Garnatxa negra i carinyena.
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Montsant
Fabricant: Cingles Blaus
El Vi Octubre Rosat ens ofereix un cupatge típic del Montsant, garnatxa negra i carinyena, però aquesta vegada per elaborar un vi rosat, llaminer i amb molta fruita vermella. Espetarrant!
Color: rosat granatós, amb tonalitats blaves i reflexes violacis.
Aromes: de fruites vermelles madures, maduixa, préssec i grosella, confitura.
Boca:molt llaminer i fresc, tocs de fruites vermelles.
Font: www.esperitdevi.cat

2 comentaris :

  1. Aquesta cuina d'aprofitament és Excel.lent!!!! i uns bons canalons amb aquest farcit tant bò...Per llapar_se els dits !!!!

    Merci Albert, Bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. Una manera diferent a les croquetes per reaprofitar el menjar. Molt bona proposta com sempre. Sóc molt fan del teu blog i també de les crestes al forn i no fregides, des de que ho vaig descobrir sempre les faig al forn.

    http://aficionatsalacuina.wordpress.com

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !