inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
1er Diumenge de Maig: Dia de la mare Olla barrejada Peus de porc amb ceps Picantons al forn a les fines herbes Maires fregides

divendres, 31 de juliol de 2015

Amanida de llegums


Refrescant manera de consumir llegum.
Una amanida ben senzillota que us arreglarà més d'un àpat.
En aquest cas, com sempre us recomano a les receptes amb poca elaboració, es important fer servir ingredients de bona qualitat: un bon tomàquet ecològic de temporada, una ceba llarga i dolça de Berga i unes llegums ben cuites faran que aquesta amanida us faci desitjar repetir-la més sovint.
El punt refrescant de la menta i el julivert també es molt recomanable.
En definitiva, una recepta molt mediterrània.
Espero que us agradi.
Llegir més...

divendres, 24 de juliol de 2015

Daus de salmó a la planxa amb salsa tàrtara, cruixent de ceba i gules a l'allet


Us agrada el salmó?... jo me'l fotria del cap d'un tinyós!.
La veritat es que és un peix molt gustós, amb poca espina i, com a peix blau, molt saludable si parlem en termes de colesterol
En aquesta ocasió, veurem com presentar-lo en petites porcions, amanit amb una mica de salsa tàrtara, que ja vam veure com fer-la en aquest blog, una mica de ceba cruixent i unes gules a l'allet que podeu comprar ja fetes. El cibulet culminarà una barreja de gustos i textures ben trobada, certament.
El resultat, un mos força interessant que podeu presentar com a entrant, com a primer o com a segon plat, així com a tapa o pintxo en una trobada més informal.
Si teniu tots els ingredients a punt, l'elaboració és molt ràpida i agraïda.
Vaja, i deixem-nos de formalismes, no deixa de ser el diríem "una mariconada" però de les que val la pena gaudir de tant en tant.
De cada tall de llom de salmó, n'he fet tres porcions.
I si busqueu una preparació similar però en fred, us recomano la lectura de les Torradetes de salmó fumat amb i salsa tàrtara.
Segur que us agrada.
O no.
Llegir més...

dijous, 16 de juliol de 2015

Tomàquets de Montserrat farcits amb tonyina i ou dur


Avui us presento un plat fred, ideal per a les èpoques de més calor.
Un entrant refrescant, apetitós i de fàcil elaboració.
Val la pena, i molt, aprofitar bé la llarga temporada de tomàquets. Intenteu comprar-los ecològics, de confiança, d'aquells tomàquets gustosos de tota la vida.
En aquesta recepta he utilitzat tomàquets i ous ecològics i el resultat ha estat extraordinari.
El tomàquet de Montserrat és ideal per farcir, ja que el seu interior és força buit, però podeu fer servir la varietat de tomàquet que més us agradi.
D'altra banda, he volgut utilitzar bonítol conservat en oli d'oliva. D'aquesta manera, la textura del bonítol es conserva més sencera que la clàssica tonyina en llauna i el gust en boca canvia notablement. Per acabar d'adobar-ho, he incorporat una mica d'orenga silvestre que me'l porten del sud de la península. La flaire que fa és espectacular, ben lluny de l'orenga que habitualment comprem al supermercat i que ha perdut gran part del seu aroma original.
Finalment, he decidit acompanyar el tomàquet farcit amb uns "peppersweets" que podeu comprar ja preparats. Son petits pebrots vermells adobats en vinagre i farcits amb tonyina o formatge.
Vaja,que m'ha semblat una bona guarnició per aquest plat.
En el cas d'avui, prepararé tres tomàquets farcits: un per persona.
Espero que us agradi.
Llegir més...

divendres, 3 de juliol de 2015

Ceba al cop de puny


Ceba al cop de puny, si, si.
Boníssima, nanos!.
Recepta tradicional número 330 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
El fet d'esclafar la ceba a cops de puny serveix per esberlar-la, tot i que també provoca l'extracció del seu líquid, el que farà que la ceba no piqui tant. A més, aquest tractament (o maltractament) li donarà a la ceba una textura molt particular.
En aquesta ocasió, he utilitzat la Ceba Llarga de Berga. Aquesta varietat de ceba tradicional del Berguedà destaca per la seva forma allargada i la seva dolçor, gens picant. És ideal per amanir i menjar en cru.
Es pot confondre amb la ceba vigatana, d'un to més blavós, més petita i no tan dolça.
No cal que us parli dels beneficis que té per a salut el consum de ceba, oi?.
Aquest plat d'avui, pot semblar una bretolada de plat, però a mi m'ha sorprès gratament: si la ceba, el vinagre i l'oli son bons, el podeu considerar un entrant com qualsevol altre. A més, sempre el podeu acompanyar d'una mica de tonyina, d'uns tomàquets de l'hort o d'un bacallà esqueixat.
Bo de debò!
Llegir més...