inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Sopa de pescadors Figues amb moscatell Rebosteria pastissera: Tallat de gerds Vedella amb carreretes Flam d'ou amb nata Ceba al cop de puny

divendres, 24 d’abril de 2015

Mongetes a l'estil pobre


Recepta tradicional número 678 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
De nou, un plat senzill i tradicional de casa nostra.
Només haureu de molestar-vos en tenir a punt el bacallà dessalat.
La seva elaboració és força bàsica, un d'aquells plats que recomano fer a tots aquells que us inicieu a la cuina. Respecte a la salseta, penso que és suficient amb el sofregit i la mateixa aigua que deixar anar el bacallà, però si us agrada més sucós, podeu afegir-hi una mica de brou de cocció de les mongetes, brou de peix o, directament, una mica d'aigua calenta.
Que vagi de gust!
Llegir més...

divendres, 17 d’abril de 2015

Ou ferrat amb samfaina


>Sorprenentment, aquesta recepta no apareix al llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català. 
Però hauria de ser-hi.
Poques coses hi ha més bones en aquesta vida que un ou ferrat recent collit del galliner i amb samfaina feta amb tomàquets ecològics de temporada. Si teniu una mica de sort, potser l'ou tindrà dos rovells i tot.
Només ens caldrà acompanyar-ho d'un porró de bon vi de la terra, i d'uns talls de pa de pagès artesà cuit en forn de llenya.
Hi esteu d'acord o no?
Doncs aquesta, encara que no ho sembli, és una recepta molt tradicional del nostre receptari que es mereix tenir una publicació en tots els blogs de cuina catalana.
I aquí la teniu.
Que no us falti mai l'ou ferrat amb samfaina, nanos!
Llegir més...

divendres, 10 d’abril de 2015

Costella de porc amb mongetes


Recepta tradicional del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
Avui, un plat tant senzill com tradicional.
En aquest blog ja hem vist com fer la nostrada Botifarra amb seques i la recepta d'avui no deixa de ser una variant del mateix plat, això sí, que us recomano tasteu de tant en tant.
L´únic consell que us puc dir es que procureu deixar la carn de porc ben cuita i cruixent, i com que aprofitarem l'oli de fregir la costella, millor fer servir oli d'oliva verge enlloc d'altres olis específics per fregir.
La resta de l'elaboració, com veureu, serà bufar i fer ampolles.
Que us aprofiti!
Llegir més...

divendres, 3 d’abril de 2015

Braç de gitano de trufa


Un altre clàssic del nostre receptari pastisser tradicional.
I es que està tan bo, oi?
Si teniu fet del dia abans la planxa de pa de pessic i la trufa clara, el braç es fa en 20 minuts de rellotge.
Què fàcil ho faig tot, eh? jeje.
Però jo us animo a provar-ho, a fer un braç de gitano del que més us agradi, que us sentireu molt satisfets.
Per cert, menys el de crema, tots els braços de gitano fets amb nata o trufa els podeu congelar i conservar durant molt de temps. D'aquesta manera podeu fer les postres d'un dinar important una setmana abans, per exemple.
Som-hi!
Llegir més...