inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 16 de desembre de 2015

Salsa de nous


Excel·lent salseta que podeu combinar amb tot tipus de carn, peix o pasta.
Fàcil de fer i econòmica i donarà als vostres plats la millor excusa per sucar-hi pa.
Com us recomano sempre, es preferible fer ús de la llet evaporada que us permetrà espessir les salses sense problema i rebaixareu calories respecte de la nata líquida, molt més greixosa.
En qualsevol cas, també podeu jugar amb la textura afegint-t'hi llet normal.
L'elaboració, vindria a ser molt similar a la beixamel. A tenir en compte que hem de gairebé caramel·litzar les nous amb el sucre ja que d'aquesta manera evitarem el punt amargant que poden tenir algunes nous i li aportarem a la salsa uns matisos dolços molt interessants.
Espero que us agradi.


INGREDIENTS
75 g nous pelades
500 ml llet evaporada
1 ceba trinxada
3 culleradetes de sucre
1 raig de vi blanc
oli d'oliva
pebre negre
sal

VARIANTS
- Podeu afegir bolets de temporada com camagrocs, rossinyols, trompetes de la mort, etc...
- Hi podeu posar una mica de llet si no la voleu gaire espesa
- També podeu reduir la ceba amb un raig de vi blanc
- Es pot substituir la llet per brou de pollastre o verdura
Prepareu els ingredients
Trinxeu la ceba
Trinxeu les nous
Poseu a escalfar dos trossos de mantega
Quan la mantega estigui desfeta i deixi de fer soroll afegiu-hi la ceba.
Deixeu que es faci una estona.
Quan la ceba sigui transparent afegiu-hi les nous.
Remeneu-ho tot plegat.
A continuació afegiu-hi el sucre.
Prenent com a mida una cullera de iogurt (no de cafè), poseu-ne tres.
Ara remeneu-ho tot plegat una estona i deixeu que es desfaci el sucre.
A poc a poc començarà a caramel·litzar. No deixeu de remenar. De fet, les nous s'enfosquiran.
En aquest punt, tireu-hi la llet evaporada.
Una mica de sal i deixeu coure a foc baix durant uns 2-3 minuts.
Seguidament tritureu-ho amb una batedora elèctrica.
Vigileu no us esquitxi!
Deixeu-ho ben fi, que no hi hagi trossos.
Ara, rectiqueu de pebre negre i de sal i deixeu-ho coure de 2-3 minuts més.
Com més temps la tingueu més espessirà. Si us passeu, afegiu-hi llet normal i rectifiqueu de sal.
Ha de tenir una textura cremosa, similar a la beixamel.
Ara ja és qüestió d'aplicar-la al plat que més ens convingui.
En aquest cas, un lluç al a planxa.
O sobre un salmó amb camagrocs. Que quedi la salsa més o menys fosca dependrà de si poseu més o menys nous també. Busqueu el vostre punt.
O sobre la pasta, directament.
Bon profit!

6 comentaris :

  1. Albert, en quin moment hi hem d'incorporar el vi? Merci!

    ResponElimina
    Respostes
    1. al principi parla de reduir la ceba amb vi blanc, es opcional

      Elimina
  2. Hola Albert!

    Segueixo la teva pàgina des de fa 3 anys. Et vaig descobrir estant d'Erasmus a Finlàndia i en més d'una ocasió les teves receptes em van salvar, sobretot quan la mama i la iaia no eren a prop per donar-me un cop de mà!

    Ara visc a Amsterdam i a casa cuinem gairebé sempre seguint les teves receptes i les del Corpus! El meu novio és alemany i algú li havia d'ensenyar la bona cuina mediterrània ;)
    Ara mateix tinc les teves magdalenes a la nevera refredant-se.

    El problema de viure fora de Catalunya i seguir les teves receptes és que de vegades és difícil trobar certs ingredients o trobar-ne l'equivalent als supermercats d'aquí.
    Per exemple, quina seria la traducció a l'anglès o francès de la "llet evaporada"? M'estic tornant boja intentant trobar la traducció o la versió neerlandesa d'aquesta llet...

    Moltes gràcies i moltíssimes felicitats pel monument de pàgina web i aplicació que has construït durant tots aquests anys! Si senyor!

    Una abraçada des dels Països Baixos!

    Judit

    ResponElimina
  3. Hola Albert,
    Com a gran seguidora teva, aquest dissabte vaig fer aquesta salsa per afegir - la a uns farcells de pillastre farcits de pernil dolç i formatge i acompanyats de grills de poma (gran alternativa a les clàssiques patates) marcats en el suc que em van deixar els farcells al enrossir-los amb un pelet de llard i un pèl de canyella.
    Així ja hagués quedat bo, però una bona salseta per poder sucar pa va ser la cirereta que faltava.Aixi que la teva salsa de nous va comvertir un bon plat, a un plat de festa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gran recepta Noemí! L'èxit és teu! fa molt bona pinta el plat, no tens cap foto? jeje.
      Una abraçada!

      Elimina
    2. Jeje! Moltes gràcies! Si que tinc fotos si, a on té les envio?

      Elimina

Gràcies pels teus comentaris !