inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 3 de desembre de 2015

Pop amb salsa de tomàquet i xoriço


Més receptes de pop! Vingaaaaaaaaa!
A aquestes alçades ja us haureu adonat que és un producte que m'encanta.
Avui us presento una recepta d'aquelles per menjar sense presses, tot gaudint-la. Un pop guisadet amb un bon sofregit de tomàquet i acompanyat d'un xoricet picant que farà les del·lícies d'aquells als que us agrada sucar pa!.
Aquest elaboració no és gens complicada però val a dir que el pop, habitualment, no és precisament barat. El pop gros, tipus "gallec" que diuen, el trobareu a 13-18€ el quilo. Això vol dir que un pop de més de 6 quilos com el d'avui us pot arribar a costar més de 100€. Com més petit és el pop, més baixa de preu també, però és clar, els tentacles cada cop son més petits.
Per tant, aprofiteu cada vegada que trobeu pop de qualitat i a bon preu per congelar-lo i consumir-lo més endavant. El que sí tinc comprovat, és que surt més econòmic comprar un pop gros, coure'l i consumir els 8 tentacles a poc a poc, que comprar tentacles cuits per separat. M'explico, oi?
Sobretot si sou dels que us agrada tenir-ne al congelador per preparar Pop a Feira en qualsevol moment.
Com jo, vaja.
Un sibarita, ho reconec.
La cocció prèvia del pop, segons la mida, la trobareu en el consell: La cocció del pop, entrada que us recomano visitar prèviament.
Com sempre, si no dic res, les mides d'aquesta recepta són per a quatre persones.


INGREDIENTS
500 g de pop cuit (tentacles i cap)
150 g de xoriço picant
1 pebrot verd trinxat
2 cebes trinxades
6-8 tomàquets madurs
1/2 pebrot vermell trinxat
1 cullerada de pebre vermell
1 raig de vi blanc
2 grans d'all
1-2 caienes (bitxo pìcant)
oli d'oliva
brou de coure el pop
sal

VARIANTS:
- Podeu trinxar el xoriço a daus més petits.
- Podeu fer aquest plat picant o sense picant

ELABORACIÓ
Ja sabeu que el pop sempre s'ha de congelar prèviament per trencar les fibres.
Deixeu que es descongeli a temperatura ambient (traieu-lo la nit anterior).

Com veureu, avui he utilitzat un pop de 6-7 quilos, una bèstia!
És molt important netejar bé el pop, ventosa a ventosa. Estan plenes de sorra!

He de quedar ben net.
I a coure'l! (per a més informació sobre la cocció veieu el consell La cocció del pop )
Un cop cuit, he reservat una part de l'aigua de cocció per fer aquest guisat. Més endavant ho veureu.
Com us podeu imaginar, no he fet servir tot aquest per aquesta recepta, ja que és molt gros. He utilitzat el cap i dos tentacles. La resta, un cop fred, ho he congelat ja cuit per cuinar altres plats.
Preparem els ingredients de la recepta.
Com us comentava, aquesta recepta és una bona manera de cuinar el cap del pop, que farem a trossos.
Primer de tot haureu de trinxar els pebrots. No us amoïneu massa per la mida, ja que triturarem el sofregit més endavant.
En una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva daureu l'all a trossos.
Al mateix temps, poseu-hi també dues caienes. Dues, tres, quatre o una, segons us agradi de picant.
Res, deixeu que agafi color uns instants.

Per a aquesta jo recomano utilitzar un xoriço picant sec, una mica dur.
Talleu-lo a rodanxes o a daus petits i afegiu-lo a la cassola. Vigileu no es cremin els alls.
El xoriço, pràcticament, és volta i volta, i ja ho podrem retirar tot.
Per evitar que es faci més del compte podeu parar el foc.
Les caienes les podeu deixar, si voleu. Si només busqueu un punt picant molt lleuger retireu-les definitivament en aquest punt.
Sofregiu el pebrot...
amb la ceba.
A poc a poc, a foc no massa fort.
Mentrestant, ratlleu els tomàquets madurs.
Afegiu-hi una cullerada de pebre vermell, dolç o picant. Però vigileu no us passeu de picant.
Quan la verdura tingui color i la ceba estigui transparent...
afegiu-hi un raig de vi blanc i deixeu-ho coure uns 5-7 minuts fins que s'evapori l'alcohol.
Aboqueu el tomàquet a la cassola.
Remeneu-ho tot plegat i...
saleu-ho una mica.
Tapeu-ho i deixeu-ho reduir durant uns minuts a foc baix.
Vigileu no se us cremi. Quan s'hagi consumit tot el suc...
agafeu un cullerot del brou de bullir el pop...
i afegiu-lo a la cassola. Si no en teniu poseu-hi aigua directament.
Deixeu coure el tomàquet durant una estona.
A continuació, tritureu el sofregit amb una batedora elèctrica.
Que quedi fi. Deixeu-ho reduir uns minuts més vigilant no s'enganxi.
Rectifiqueu de sal. A continuació, afegiu-hi el xoriço...
i el pop cuit.
I remeneu-ho. Quins colors, eh?.... doncs la flaire encara és millor!
Ara és qüestió de deixar-ho fer uns minutets més, tastar-ho i rectificar de sal si cal.
Com tots aquests plats, sempre és millor deixar-lo reposar 24 hores.
Quan sigui completament fred, a la nevera.
L'endemà, l'escalfeu i emplateu.
Algú diria que aquest és un plat d'hivern... però jo me'l fotria en qualsevol moment, jeje.
Ben calentó, aromàtic, picantó... una bomba!
Podeu congelar-ne una part i consumir-ho més endavant si voleu. Però a casa no dura ni dos dies!.
Bon profit!


I PER BEURE...


Nom: Carlania Blanc Macabeu Trepat
Varietat/s: Macabeu i trepat.
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Conca de Barberà
Fabricant: Carlania Celler
El Vi Carlania Blanc Macabeu Trepat és un vi blanc elaborat amb una varietat negre autòctona de la Conca de Barberà, la trepat. Això el converteix en un blanc potent i amb certa untuositat que el fan totalment diferent i especial.
Color: groc pàl·lid brillant, reflexes verdosos.
Aromes: florals i tocs cítrics, mel i torrats.
Boca: és fresc i sec amb un final fi i rodó, tocs especiats.
Font: www.esperitdevi.cat

3 comentaris :

  1. Em sembla una combinació molt curiosa i ha de ser molt bona. Salutacions

    ResponElimina
  2. Fantástica recepta, la vaig fer pel 26 i hem va quedar bonissim, llastima que el pop de 2,7 kgs descongela, va quedar en 950 grs de pop cuit

    ResponElimina
  3. Fantástica recepta, la vaig fer pel 26 i hem va quedar bonissim, llastima que el pop de 2,7 kgs descongela, va quedar en 950 grs de pop cuit

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !