inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 11 de desembre de 2015

Pastís de nata farcit de trufa clara


Més pastissos!
En aquesta ocasió, i amb motiu del sisè aniversari de la meva filla Vinyet, he fet un pastís de nata muntada farcit amb trufa clara i decorat amb xocolata.
Un pastís ideal per a la canalla.
Abans de continuar, us recomano llegir les següents receptes base que conformaran, finalment, el pastís:
- pa de pessic
- sucre bany (almívar)
- trufa clara
La resta, imaginació i ganes, com sempre.

INGREDIENTS
1 pa de pessic (amb 40g de cacau en pols)
200 ml de trufa clara per muntar
35-40 g de sucre per a la nata
500 ml de nata per muntar
75-80 g de sucre per a la trufa
sucre bany (80% almívar + 20% conyac)
100g de cobertura xocolata negre (per escriure)

VARIANTS:
- Podeu fer el mateix pastís a l'inrevés (pastís de trufa clara farcit de nata)
- Podeu fer servir ametlla crocant o fideus de xocolata per decorar els laterals

ELABORACIÓ
Un cop tenim el pa de pessic fet i fred, comenceu per retallar els laterals i la part superior.
Talleu-lo per la meitat horitzontalment i el reserveu.
Mentrestant, poseu a muntar la nata.
Quan falti poc per muntar afegiu-hi el sucre. Un cop muntada, reserveu-la en un altre recipient.
En el mateix bol, poseu-hi la trufa clara a muntar.
A mig muntar, afegiu-hi el sucre.
Perfecete.
Banyeu la part inferior del pastís amb el sucre bany, sense por. Seguidament, apliqueu una capa generosa de trufa clara. Procureu que us queda una mica de trufa per decorar el pastís.
Un cop ben repartida la trufa amb la paletina, col·loqueu a sobre la part superior del pastís i, de nou, banyeu-la amb el sucre bany.
Apliqueu una capa generosa de nata muntada a tot el pastís.
Els laterals també.
Molt bé.
Seguidament, ompliu dues mànegues: una amb nata i l'altre amb trufa.
I ara ja és qüestió de decorar-ho al gust.
També podeu decorar la part inferior del pastís, respectant els marges del cartró i la blonda.
Moltes felicitats Vinyet!!!!
Li ha agradat molt a la Vinyet!
Aquest pastís s'ha repartit entre unes 30 persones (nens i adults). I ha sobrat.
També podeu fer un més versió nupcial carregant encara més la decoració, com en aquest pastís que vaig fer recentment per a al "casament" d'uns amics.
Unanimitat absoluta: estava molt bo.
Bon profit!



I PER BEURE...


Nom: Gramona III Lustros Brut Nature Gran Reserva
Varietat/s: Macabeu i Xarel·lo.
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Catalunya
Fabricant: Gramona
Del cava Gramona III Lustros Brut Nature Gran Reserva, fins hi tot el New York Times en diu meravelles, i algún gurú francès, amb la boca petita, també.
Color: Groc palla amb reflexes verdosos.
Aromes: mantega, torrats, flors blanques i mel.
Boca: suau, bombolla ben integrada, fresc, llaminer, mel, i passtisseria.

5 comentaris :

  1. Per molts anys Vinyet!!!!!que la disfrutis molt Albert....

    una abraçada

    ResponElimina
  2. Que he de fer per que la nata muntada no s'estovi tan aviat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marta, la nata muntada s'abaixa amb facilitat, sobretot a l'estiu o en llocs amb temperatures altes. La nata s'ha de treballar ràpid i de seguida a la nevera o congelador. No feu servir mai nata en spray (només per a les maduixes). Una abraçada!

      Elimina
  3. Hola, he vist la teva trufa clara, buscant i m'ha asenblat molt acertada, quina cantitat creus que necesito per farcir i decorar petits detalls a sobre,per un pastis per 60 persones. Moltes gràcies.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !