inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 16 de desembre de 2015

Lluç amb salsa de nous i cruixent de pernil

 
Un plat senzill i "resultón" que podeu elaborar en una hora de rellotge, salsa inclosa.
Com sempre, en aquesta mena de plats on el producte ho és tot, us recomano utilitzeu un llom de lluç fresc i sense espines. També podeu acompanyar el plat amb uns calamarcets a la planxa, uns bolets a la brasa o una clàssic amanida verda. En aquest cas, jo he volgut trencar les textures suaus del peix i la salsa amb uns talls cruixents de pernil passat per la paella.
La salsa, lleugerament dolça, contrastarà magníficament amb el pernil, més salat.
Com a maridatge, també he trobat interessant proposar-vos un cava ben peculiar però adient per a l'ocasió.
Espero que us agradi.
Us recomano la lectura prèvia de la recepta Salsa de nous.


INGREDIENTS
4 trossos de llom de lluç fresc (filet sense espines)
Salsa de nous
uns talls de pernil
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- Podeu acompanyar amb bolets de temporada

ELABORACIÓ
Abans de res, prepareu la salsa de nous.
Per a més informació, visiteu la recepta Salsa de nous.
Reserveu-la.
Seguidament, renteu el peix i feu-la a la planxa en una planxa molt calenta.
Al mateix temps, feu uns talls de pernil del país a la planxa.
Jo, casualment, en tenia per tallar, del lot de Nadal, vaja.
En una paella calenta deixeu-lo fins que canvii de color.
Volta i volta gairebé.
I el reserveu sobre un paper absorbent. Així quedarà cruixent.
Controleu el llom de lluç i doneu-li la volta.
Un cop fet, tireu-hi una mica de sal per sobre.
Emplateu-lo.
Escalfeu, si cal, la salsa de nous i...
napeu el peix amb la salsa. No abuseu de salsa. Es preferible posar la justa i servir la salsa a la taula per qui en vulgui posar-se més.
Decoreu el plat amb els talls de pernil cruixents.
Un raig d'oli d'oliva verge extra en cru i cap a taula!
I a gaudir d'un bon àpat!
Bon profit!

I PER BEURE...
Nom: Cava Blue Fin 
Varietat/s: Macabeu, Xarel·lo, Parellada.
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Cava
Fabricant: Cava Mestres

Un cava català, enamorat del sushi i la tonyina! El Cava Blue Fin és una autèntica delicia pels sentits!
Aromes: pastisseria, flors blanques, fruites blanques, pera, torrats, mel.
Boca: molt fresc i elegant, bombolla ben integrada i fina.
Maridatge: aperitius, peixos, marisc, sushi, tonyina, cuina asiàtica, arrossos.
Font: www.esperitdevi.cat 

2 comentaris :

  1. Hola Albert, aunque hace tiempo que no comento, no quería dejar de felicitarte las fiestas y sobretodo, agradecerte tu dedicación a enriquecernos más cada día con estos platos tan maravillosos. Un abrazo y a disfrutar!!

    ResponElimina
  2. Hola Albert vaig fer la recepta per cap d'any i els hi va agradar molt, gràcies per la teva dedicació, ultimament tinc la teva web com a referent per idear plats
    moltes felicitacions

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !