inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 13 de novembre de 2015

Turnedó de vedella amb salsa de pebre


Acabem de veure com preparar la Salsa de pebre.
Doncs bé, ara us mostraré com presentar un bon filet de vedella amb salsa de pebre.
De fet, aquest filet s'anomena turnedó i és una de les parts més tendres de la vedella o del bou.
El turnedó és una peça que es talla de la part estreta del filet, on mesura  de 6 a8 cm de diàmetre.
La veritat es que, ben cuinat i ben acompanyat, és tot plaer gaudir d'un tros de carn com aquest.
D'elaboració no en té gaire. Tampoc li cal. Una planxa ben calenta i, segons el gruix, de 2 a 3 minuts per cada banda per deixar-lo al punt.
Una mica de sal i llestos.
Sucar un trosset a la salseta és mitja vida.
Espero que us agradi.

INGREDIENTS
1 filet gruixut de vedella o bou per persona
Salsa de pebre
tomàquets xerri
patates quadrades fregides
oli d'oliva
sal en escates

VARIANTS:
- Podeu fer servir altres carns, com la de porc

ELABORACIÓ

Primer haureu de preparar la salsa de pebre.
Per fer-la, necessitareu uns 20 minuts addicionals.
Us recomano la lectura prèvia de la recepta Salsa de pebre.
Anem a per la carn.
Com veieu, heu d'aconseguir uns talls de carn gruixudets.
Aquesta és una bona mida.
Poseu la planxa a escalfar. Quan estigui ben ben roent hi posarem la carn amb un petit raig d'oli.
La teoria diu que l'heu de tenir uns parell de minuts per cada banda, tot i que això va a gustos.
La podeu fer també pels laterals, quedarà més ben presentada.
Ja la tenim.
Serviu-la directament al plat. Vigileu la temperatura del plat també.
Escalfeu les patates fregides que haureu fet prèviament, o la guarnició que més us agradi.
Serviu-ho ràpid, és important que arribi a taula ben calent.
La salsa, ben calenta també, per sobre.
Unes escates de sal i...
cap a taula!
Fa bona pinta, no?
La voleu tastar?
Ummm, massa poc feta pel meu gust. Però així es com s'ha de fer.
A la meva dona li faig bé, com cal. Jo sempre me la passo més.
Es que em costa la carn vermella, nanos.
Bon Profit!

I PER BEURE...

Nom: Bura Wine
Varietat/s: Plavac Mali
Capacitat: 75cl
Zona: Croàcia
D.O.: Dingač
Fabricant: (particular)
El “Bura” és un vi noble, d’un color robí roig fosc, amb un buquet ric d’aromes de “Plavac Mali” i un gust càlid i elegant. Us encantarà si us agrada un vi lleugerament dolç. 

4 comentaris :

  1. que bo Albert segur ,segur, que als de casa els i agradara moltissim...graçies per compartir les teves experiencies....petonetd

    ResponElimina
    Respostes
    1. de res Conxita! cuida't! i ves preparant ja els canelons de Nadal! jeje.

      Elimina
    2. ...o els farà el teu fill potser? ;)

      Elimina
  2. he comprat cua de bou ha veure com surt .a la meva jove li surt bonissima

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !