inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 13 de novembre de 2015

Salsa de pebre


Si ho consulteu per internet, hi ha diverses maneres de fer aquesta salsa, totes elles vàlides.
Jo us proposo una de les receptes més bàsiques i que garanteix sempre un bon resultat.
Com veureu, utilitzaré una barreja de brou de pollastre (que ja tenia fet i congelat) i llet evaporada per donar cremositat a la salsa. Podeu utilitzar nata líquida o llet i lligar-ho amb un roux, però la llet evaporada és ideal per garantir untuositat sense passar-nos amb les calories.
La pebre, ha de ser en gra. Podeu posar més o menys, això va a gustos, i a mi m'agrada barrejar de la verda amb la negra.
Amb les quantitats proposades podreu acompanyar quatre o sis plats de carn, per exemple.
Espero que us agradi.


INGREDIENTS
un grapat de pebre verda en gra
un grapat de pebre negra en gra
200 ml brou de pollastre
200 ml de llet evaporada
un raig de conyac
oli d'oliva
pebre negre
sal

VARIANTS:
- S'hi pot afegir una raig de salsa Viandox al brou
- Es pot fer amb brou de carn (torrant els ossos) o verdura
- Podeu fer-la més cremosa afegint-t'hi un roux

ELABORACIÓ
La pebre, jo la poso a ull. Us deixo aquesta mostra gràfica.
El que farem, abans de començar és escalfar el brou.
Paral·lelament, hi posarem un raig d'oli d'oliva en un cassó.
Hi tirarem els grans de pebre.
Ho deixarem torrar uns instants. Un parell de minuts, vaja, sempre remenant, que no es cremi.
A continuació, haureu de ruixar-ho amb un raig de conyac, però compte! la reacció es forta!.
Tingueu una tapa a mà per si s'encén (flamejar) i tireu-lo molt a poc a poc o us pot esquitxar.
Un cop incorporat el conyac, la reacció baixarà durant uns instants.
L'alcohol s'haurà evaporat.
En aquest punt, hi afegirem el brou, a poc a poc també.
Molt bé.
I, seguidament, aboqueu-hi la llet.
Salpebreu-ho el conjunt.
Ara, a foc més aviat baix, deixeu que redueixi durant uns minuts. Remeneu de tant en tant.
Vigileu no s'enganxi de la part de baix. Aquí haureu de trobar la textura que més us agradi. Si us agrada més espesa podeu incorporar un roux o, senzillament, un polsim de farina una mica torrada.
Tasteu-lo per rectificar i reserveu-la.
Us farà pell, segurament, abans de servir-la. És normal, Remeneu-la bé abans de dur a taula.
Si convé, la podeu servir en una salsera.
Que sempre queda maco.
Ummm...
Ja només ens queda napar un bon filet o turnedó de vedella.
Bon profit!

2 comentaris :

  1. Hayırlı sabahlar, çok beğendim. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılarımla.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !