inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 20 de novembre de 2015

Pastís de trufa clara farcit de nata


No m'escapo mai de fer pastissos per l'aniversari dels meus fills.
Ni ho vull pas, és clar!.
De fet, trobo molt bonic fer un pastís pel teu fill (surti com et surti) i que ell mateix hi pugui col·laborar una mica.
Els fa moltíssima il·lusió, ja ho sabeu!.
I quan arriba el gran moment, quan li entregues el pastís amb les espelmes enceses, la música sonant i tothom aplaudint, la mirada del teu fill o filla ho diu tot, i llavors te n'adones que allò no té preu i és de les coses més maques que podem viure els pares en aquesta vida plena de problemes.
Sempre val la pena fer l'esforç.
Respecte al pastís, els que em seguiu, ja sabreu que en aquest blog hem vist moltes vegades com fer un pastís d'aquestes característiques. Per tant, abans de continuar, us recomano llegir les següents receptes base que haureu de fer prèviament (el dia abans millor):
- pa de pessic
- sucre bany (almívar)
- trufa clara
Un cop un teniu tot, la resta no té massa complicació, i la decoració és qüestió d'imaginació i ganes.
...i de procurar no ser una decoració massa "hortera", és clar.


INGREDIENTS
1 pa de pessic (amb 40g de cacau en pols)
500 ml de trufa clara per muntar
75-80 g de sucre per a la trufa
200 ml de nata per muntar
35-40 g de sucre per a la nata
fideus de xocolata
sucre bany (80% almívar + 20% conyac)

VARIANTS:
- Podeu fer el mateix pastís a l'inrevés (pastís de nata farcit de trufa)
- Podeu fer servir ametlla crocant enlloc dels fideus de xocolata

ELABORACIÓ
Recordeu que a la recepta del pa de pessic només li haureu d'afegir uns 35-40g de cacau en pols per a que us quedi més fosc de color.
Un cop cuit, deixeu-lo refredar completament. El podeu fer el dia anterior i conservar a la nevera tapat amb una drap net.
A continuació, jo sempre recomano repelar el pa de pessic. D'aquesta manera, la nata, crema, trufa o el que sigui s'agafarà molt millor. Amb els retalls podeu fer un púding, per exemple.
Talleu el pastís en dues meitats horitzontals i banyeu amb sucre bany la capa inferior. Sigueu generosos.

Mentrestant, ja podeu posar la nata a muntar. Quan li falta poc, afegiu-hi el sucre.
Un cop muntada, reserveu-la en un altre recipient.
Allà on heu muntat la nata, sense haver de netejar-ho, podreu muntar també la trufa clara.

A l'inrevés no es podria fer, ja que tacaríem la nata. Enteneu, oi?.  Afegiu-hi el sucre a mig muntar.
Ompliu una mànega pastissera amb nata.
Farciu la primera capa del pastís amb nata.
Amb la paletina podeu allisar-ho una mica.  Procureu que no sobresurti gaire.
A continuació, cobriu-ho amb la part superior del pa de pessic i assenteu-ho una mica.
Torneu-ho a pintar amb sucre bany, sense por.
La trufa ja la tindreu a punt.
Ara, cobriu tot el pastís amb una generosa capa de trufa clara muntada. Els laterals també.
Recordeu que és interessant col·locar una tapa de plàstic dur o ferro a sota del pastís. D'aquesta manera, i amb l'ajuda de la paletina, el podreu sostenir amb una mà mentre li apliqueu els fideus de xocolata amb l'altra.
A poc a poc i bona lletra.
Com veieu, jo utilitzo la part inferior d'un motlle metàl·lic per treballar el pastís, la tapa inferior, vaja.
És molt útil per allisar correctament els laterals i aplicar-hi els fideus o el crocant.
A continuació, i amb la paletina, traieu la tapa i col·loqueu el pastís sobre un cartró amb blonda.
Ja només us quedarà decorar-lo al gust.
Jo he combinat la nata amb la trufa amb cornets diferents, estriat i llis.
I ja el podeu reservar al congelador fins una hora abans de ser consumit.
Molt bé.
El pastís!!!!!!!
I ben bo que està, jeje.
Bon profit!



I PER BEURE...


Nom: Cava Sumarroca Allier
Varietat/s: Parellada, Pinot noir, Chardonnay.
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Cava
Fabricant: Sumarroca
El Cava Sumarroca Allier és el guanyador d'un premi Vinari d'Or 2013 com un dels millors escumosos gran reserva. Un luxe al teu abast!.
Color: groc pàl·lid, brillant. Bombolles petites i persistents.
Aromes: Torrats molt lleugers, mineral, fruites i flors blanques.
Boca: bombolla fina, mineral, frescor, cremós i amable.
Font: www.esperitdevi.cat

5 comentaris :

  1. com sempre espectacular, gracies Albert

    ResponElimina
  2. Aniversari del meu home.De primer cloïsses a la marinera. Segon l'arros amb llamantol i de postres aquest pastis que no m'ha quedat igual de maco que tu pero que estava de vici.
    moltes gracies albert

    ResponElimina
    Respostes
    1. Juer, quin aniversari! no es queixarà pas!....t'ha de tractar molt bé, eh?...jeje. I no tens cap foto del pastís?
      Enhorabona per la feina feta!
      L'èxit és teu!
      Una abraçada!

      Elimina
    2. no sòc gaire de fer fotos pero a la pròxima la farè perquè estigues segur que ho repetiré

      Elimina

Gràcies pels teus comentaris !