inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 6 de novembre de 2015

Entrepà de "rosbif"


Avui, i de forma extraordinària, us presento un entrepà.
Evidentment, no es tracta de cap recepta tradicional coneguda.
Vaja, que és un bocata que faig jo a casa i no té cap misteri.
Però és d'aquells entrepans que te'ls fots amb ganes, m'enteneu oi?.
Segurament, algun de vosaltres us preguntareu què és realment el rosbif.
Segons la wikipèdia, el rosbif (de l'anglès roast, rostit, i beef, carn de res) és un tall de bou tendre que es rosteix al forn. A la cuina anglesa, i per extensió en molts països de tradició anglosaxona com Austràlia, el rosbif és un plat molt tradicional, servit preferentment els diumenges (Sunday roast). El rosbif se sol servir amb verdures i patates (fregides, rostides o en puré), i al nord d'Anglaterra s'acompanya tradicionalment de Yorkshire pudding. Les sobres del rosbif són emprades per fer hash o es mengen en sandvitx (com us proposo jo avui). A Anglaterra el sandvitx de rosbif (generalment fred) és el més consumit després del sandvitx de corned beef. S'acompanya sovint d'un condiment anomenat horseradish. El rosbif es fa en un forn molt calent perquè es dauri en superfície sense que es cogui del tot el centre de la peça que ha de quedar menys fet, o segons els gustos de vegades molt poc fet.
Total, que jo tinc la sort de poder comprar un rosbif molt bo al Mercat Municipal de Molins de Rei. Les llesques son primes, el que el fa especialment indicat per a entrepans.
Com veureu, per fer-lo necessitareu alguns ingredients relativament fàcils d'aconseguir.
I el resultar paga la pena.
Tasteu-lo, si més no.
Vinga va, jo us prometo que un dia faré la recepta del rosbif.
Les quantitats proposades més abaix corresponen a dues persones.
Espero que us agradi.



INGREDIENTS
2 panets de pa per persona
2 talls de rosbif
1 tomàquet d'amanir
1 ceba dolça
4 làmines de formatge per fondre
salsa Viandox
salsa maionesa

VARIANTS:
- Es recomanable afegir-hi una mica de tabasc al gust
- S'hi poden treure o afegir altres ingredients

ELABORACIÓ
Començarem pel pa. El pa és important, i no per què tingui que ser un tipus de pa concret, si no per què ha de ser un tipus de pa que us agradi molt. D'aquesta manera, el resultat serà més personal i satisfactori.
El rosbif, el que us deia. Jo el compro fet, però si el feu a casa podeu aprofitar algun dinar sobrant per fer aquest entrepà. Aquest és molt fi. De fet, el tallen a màquina.
La verdura, ecològica i de quilòmetre zero, si pot ser. Sempre serà més bona.
I preparem també les salses.
El que heu de fer primer de tot serà obrir el panet de pa.
Poseu-lo a torrar una mica sobre una planxa calenta. Feu-ho per totes dues bandes. Reserveu-lo.
Un cop net, talleu el tomàquet a rodanxes fines.
Feu el mateix amb la ceba dolça.
Mentre s'escalfa la planxa, tireu una mica de salsa Viandox al pa, a la part inferior.
També una mica de maionesa
Col·loqueu-hi a sobre el tomàquet...
i la ceba.
Com us deixa, i sempre que us agradi el picant, podeu afegir-hi una mica.
No us passeu, d'entrada.
A la part superior del pa poseu formatge per fondre.
Amb la planxa o paella ben calenta, salteu la carn.
Per totes dues bandes.
I col·loqueu-ne dos trossos a l'entrepà.
Tapeu l'entrepà.
Finalment, torneu-lo a escalfar una mica abans de servir.
I a gaudir!
Fa bona pinta, no? el voleu tastar?.
Ummmm....fon frofit!!!

4 comentaris :

  1. Una maravilla de bocadillo. Me ha encantado.

    Saludos

    ResponElimina
  2. A mi, de tant en tant, un entrepà em fa la persona més feliç dek món. I veig que a tu també.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  3. Fa dies que paso pel teu blog i volia preguntar-te on puc trobar el rosbif, el vas publicar?
    moltes gràcies, M. Pilar

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !