inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 10 de novembre de 2015

ARTICLE: Vi Bura



Avui us presento un vi molt particular que prepara la família d'un company de feina, en Jordi Brunet.
Us deixo la presentació del Jordi:
 
"Ja fa uns quants anys que estiuejo a Croàcia, en un petit racó de la costa Dàlmata, a la península de Pelješac, on la família de la meva dona fa vi des de fa moltes generacions.
Allà, he tingut el plaer de tastar l’excel·lent vi “Bura”, fet cent per cent amb el raïm autòcton “Plavac Mali” que madura en unes terrasses que, amb un fort pendent, arriben fins al mar Adriàtic. 

Us asseguro que és mot relaxant banyar-se en aquell mar contemplant les vinyes que pugen, inclinades, fins al cap de munt dels turons. 

Veremar allà – us ho dic per pròpia experiència, no és gens fàcil. S’ha de fer tot a mà i pujar els cabassos des de les vinyes fins a la carretera a peu, uns centenars de metres amb pendents que poden superar un desnivell del cinquanta per cent.
Però val la pena! 

Del resultat d’aquest esforç - i de la perícia i l’experiència de l’autor – s’obté el millor exemple del que és un vi de la denominació d’origen Dingač. 
El “Bura” és un vi noble, d’un color robí roig fosc, amb un buquet ric d’aromes de “Plavac Mali” i un gust càlid i elegant. Us encantarà si us agrada un vi lleugerament dolç. 
Combina molt bé amb carns vermelles, de caça, i formatges madurs.
No us vull destrempar, però si el voleu tastar haureu d’anar a Croàcia, o millor encara: passeu per Potomje i visiteu el celler Bura. De moment a Catalunya encara no es ven, tot i que sí que ha traspassat el continent i el podeu comprar als Estats Units.
Us animo a conèixer aquesta regió plena d’història, d’antigues viles, de paratges i costes encisadores al sud de Dalmàcia i sens dubte, la denominació d’origen vinícola més reconeguda de Croàcia. 

Una meravella!

Més informació sobre aquest vi aquí

Si voleu més informació de la zona, podeu consultar el blog I-love-dubrovnik."


Jordi Brunet

EL TAST
He tingut la gran sort de gaudir d'aquest vi, ja que el Jordi m'ha regalat una ampolla: gràcies, maco!.
És clar, a continuació havia de preparar una recepta adient al maridatge.
I he pensat que un bon filet de vedella amb salsa de pebre li aniria perfecte.

Ummm.... mitja vida nanos!
Grandíssima combinació la d'aquest vi amb una bona carn.
Gairebé... una mena d'orgasme gastronòmic.
Bon profit!


2 comentaris :

  1. M'agradaria saber si el Jodi Brunet és de Terrassa

    Salutacions

    ResponElimina
  2. escric de nou per poder seguir les respostes

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !