inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
17 de Gener Tortell de Sant Antoni Conill fregit Peus de porc al forn Calçots al forn Tortell de nata Amanida de mar Salmó a la papillota

divendres, 23 d’octubre de 2015

Salsa de rossinyols


Una salsa de bolets, fina, cremosa, elegant, d'aquelles amb les que quedes bé.
El rossinyols, o Cantharellus Cibarius, son uns bolets força aromàtics, carnosos i no es cuquen,
Son una esponja. La seva peculiar permeabilitat fa que absorbeixin amb facilitat els sucs i sabors que l'envolten, el que fa que aquest bolet sigui molt apreciat en cuina.
Aquest bolet és relativament fàcil de trobar a botigues i mercat quan es temporada, i tampoc és excessivament car.
Com veureu, jo he optat per afegir un bitxo a la salsa i donar-li un lleuger però agradable toc picant. Si no voleu, no li poseu.
Aquesta, és una salsa molt versàtil amb la que podreu acompanyar plats de carn, peix o pasta.
Es fa relativament ràpid.
A gaudir!


INGREDIENTS
300 g de rossinyols frescos
2 grans d'all
1 ceba trinxada
1 tros de porro (1/3 part)
500 ml llet evaporada
pebre negre

VARIANTS:
- Hi podeu afegir un bitxo picant
- Es pot utilitzar mantega enlloc d'oli
- Podeu afegir altres tipus de bolets
- Es pot acabar amb brou de carn o verdura lligat amb un roux enlloc de posar-hi làctics

ELABORACIÓ

Netegeu bé els bolets i reserveu-los.
Talleu l'all a làmines.
Trinxeu la ceba
Trinxeu el porro
Poseu a daurar l'all amb un bon raig d'oli d'oliva.
Si us agrada el picant, afegiu-hi un bitxo petit.
Deixeu-lo daurar amb l'all.
Seguidament, tireu-hi la ceba i el porro i deixeu-ho sofregir a foc mig.
Mentrestant, trinxeu una mica els rossinyols.
Quan la ceba es fa transparent afegiu-hi els bolets.
Una mica de pebre negre
Una mica de sal
I deixeu-ho coure a poc a poc
Fins que s'evapori tota l'aigua, que comenci a xauxinejar.
A continuació, aboqueu la llet evaporada dins la paella.
Deixeu coure la salsa a foc lent fins que bulli un parell de minuts.
Traspasseu-ho tot a un pot per triturar.
A poc a poc, que crema!
Passeu-li la batedora elèctrica fins que quedi ben fi.
Perfecte.
Torneu a passar la salsa a la paella.
Deixeu-la reduir entre 5-10 minuts. Rectifiqueu de sal.

I ja la teniu feta.

Com a exemple, aquí teniu uns macarrons amb salsa de rossinyols.
Bon profit!

1 comentari :

  1. Hola ! Vinc de trovar la teva pagina !
    Una pregunta, la llet evaporada la podem substituir per llet semi ? Visc a Paris i molts ingrediens no els trovo...gracies !

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !