inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 23 d’octubre de 2015

Salsa de rossinyols


Una salsa de bolets, fina, cremosa, elegant, d'aquelles amb les que quedes bé.
El rossinyols, o Cantharellus Cibarius, son uns bolets força aromàtics, carnosos i no es cuquen,
Son una esponja. La seva peculiar permeabilitat fa que absorbeixin amb facilitat els sucs i sabors que l'envolten, el que fa que aquest bolet sigui molt apreciat en cuina.
Aquest bolet és relativament fàcil de trobar a botigues i mercat quan es temporada, i tampoc és excessivament car.
Com veureu, jo he optat per afegir un bitxo a la salsa i donar-li un lleuger però agradable toc picant. Si no voleu, no li poseu.
Aquesta, és una salsa molt versàtil amb la que podreu acompanyar plats de carn, peix o pasta.
Es fa relativament ràpid.
A gaudir!


INGREDIENTS
300 g de rossinyols frescos
2 grans d'all
1 ceba trinxada
1 tros de porro (1/3 part)
500 ml llet evaporada
pebre negre

VARIANTS:
- Hi podeu afegir un bitxo picant
- Es pot utilitzar mantega enlloc d'oli
- Podeu afegir altres tipus de bolets
- Es pot acabar amb brou de carn o verdura lligat amb un roux enlloc de posar-hi làctics

ELABORACIÓ

Netegeu bé els bolets i reserveu-los.
Talleu l'all a làmines.
Trinxeu la ceba
Trinxeu el porro
Poseu a daurar l'all amb un bon raig d'oli d'oliva.
Si us agrada el picant, afegiu-hi un bitxo petit.
Deixeu-lo daurar amb l'all.
Seguidament, tireu-hi la ceba i el porro i deixeu-ho sofregir a foc mig.
Mentrestant, trinxeu una mica els rossinyols.
Quan la ceba es fa transparent afegiu-hi els bolets.
Una mica de pebre negre
Una mica de sal
I deixeu-ho coure a poc a poc
Fins que s'evapori tota l'aigua, que comenci a xauxinejar.
A continuació, aboqueu la llet evaporada dins la paella.
Deixeu coure la salsa a foc lent fins que bulli un parell de minuts.
Traspasseu-ho tot a un pot per triturar.
A poc a poc, que crema!
Passeu-li la batedora elèctrica fins que quedi ben fi.
Perfecte.
Torneu a passar la salsa a la paella.
Deixeu-la reduir entre 5-10 minuts. Rectifiqueu de sal.

I ja la teniu feta.

Com a exemple, aquí teniu uns macarrons amb salsa de rossinyols.
Bon profit!

1 comentari :

  1. Hola ! Vinc de trovar la teva pagina !
    Una pregunta, la llet evaporada la podem substituir per llet semi ? Visc a Paris i molts ingrediens no els trovo...gracies !

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !