inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 2 d’octubre de 2015

Pop al forn a la murciana


Brutal, espectacular, excel·lent nanos!.
De les coses més bones que he provat últimament!
També he de dir-vos que m'apassiona el pop ( o polp).
Aquest estiu passat (2015) he estat uns dies a Múrcia, concretament al municipi de Los Alcázares.
Allà he degustat plats típic de la regió com el famós "Caldero", els lletons a la brasa, las "huevas", la "mojama", el bonítol salat i altres exquisideses.
Però el plat que realment m'ha captivat ha estat el pop a la murciana.
I es que quan parlem de pop, de seguida ens ve al cap el Pop a la gallega, que ben bo està, certament. Però el pop que us presento avui no té res que envejar-li.  
Jo el vaig tastar al restaurant "El Mosqui", dels més coneguts a la zona de la Manga del Mar Menor, tot i que el "Caldero" d'allà deixa una mica que desitjar.
Aquest pop, es demana per tacs o trossos. Es tracta d'un tall gros de pop cuinat al forn i que es serveix tebi amb un raig de llimona per sobre. Un autèntic plaer pel paladar.
Jo hagués estat tota la tarda menjant aquell pop fins a defallir, però la meva família no ho hagués entès, és clar.
Si busqueu una estona, trobareu que de receptes de pop a la murciana n'hi ha tantes com de paella.
Vaja, que cada família la fa d'una manera.
Per descriure la recepta, en general, podríem dir que el pop ha de ser gran, mínim 3 kg i s'ha de congelar prèviament. Un cop descongelat es neteja bé i, en cru, es col·loca en una safata de forn que amanirem amb unes boles de pebre, fulles de llorer, suc de llimona o taronja i diferents vins i licors.
I a partir d'aquí, coure'l fins que estigui ben tou.
Us puc assegurar que si tasteu aquest pop, us guardareu la recepta i la repetireu sovint.


INGREDIENTS
1 pop de 2 o 3 quilos congelat
1 got de vi blanc
1/2 got de brandi
1 llauna de cervesa
el suc d'una taronja
3 o 4 grans d'all
pebre en gra
fulles de llorer
oli d'oliva verge extra
llimona
sal

VARIANTS:
- S'hi poden posar altres licors
- Es pot fer sense all i sense pebre

ELABORACIÓ
Com us comentava, el pop l'heu de congelar durant 48 hores mínim i deixar-lo descongelar a temperatura ambient. El podeu comprar congelat, si voleu.
És un bon pop de gairebé 3 quilos.
Netegeu-lo bé, a consciència, que de vegades tenen sorra a les ventoses.
Molt bé.
Prepareu la resta d'ingredients d'aquest plat.
Un cop ben net el pop, li traurem el bec.
Ohhhh!, quin forat negre més enigmàtic, eh?.... sembla l'ull alienígena, oi?
Tireu un bon raig d'oli d'oliva a la safata de forn.
Col·loqueu-hi el pop a sobre i ruixeu-lo amb una mica més d'oli.
Poseu-hi les fulles de llorer...
les boles de pebre...
el alls sencers...
I el suc d'una taronja.
L'espremeu i...
cap a dins.
Tireu-hi també el vi blanc...
i el conyac.
Per últim, una cervesa sencera. Que tingui una mica de cos, millor.
Una mica de sal, però poca, que el poc ja en té.
Molt bé.
Ara l'enforneu.
Poseu-lo a uns 220º graus durant 45 minuts.
Passat aquest temps, traieu-lo del forn i...
doneu-li la volta al pop i torneu-lo a enfornar uns 45 minuts més.
Passat aquest temps punxeu el pop i comproveu que la carn sigui tova. Si li falta una mica, doncs més forn. Si la carn està tova, un ganivet entrarà sense cap resistència.
Un cop cuit, ja el podeu tallar a trossos grans.
Ruixeu cada tros de pop amb una mica de suc de llimona.
Serviu el pop tebi, amb un raig d'oli d'oliva verge extra per sobre.
I gaudiu d'aquest bé de Déu!
Bon profit!

I PER BEURE...


Nom: Cava Berdié Amor Brut Reserva
Varietat/s: Xarel·lo, macabeu, parellada, garnatxa negra.
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Cava
Fabricant: Cava Berdié
Elaborat amb les varietats tradicionals i amb un toc de garnatxa negra, el Cava Berdié Amor Brut Reserva és amor a primera vista. Un cava rosat per gaudir-ne acompanyat.
Aromes a pruna, taronja, maduixa, fruites blanques i vermelles.
En boca és llaminer, original, potent, cremós, amb notes de fruita vermella.

3 comentaris :

  1. La receta d'avui m'ha encantat. :-) El meus pares són de Múrcia, encara que viuen a Madrid des de fa més de 30 anys, estiuegen a Los Alcázares, així que la meva infantesa ha estat de vacances murcianes i llimona. A Múrcia, sense llimona no poden menjar.
    El Mosqui no és el millor lloc per tastar el caldero, al costat tens la guingueta Katy que el fa molt millor, i a Santiago de la Ribera i San Pedro del Pinatar hi ha llocs on lo preparen deliciós.
    Per si no lo sabias, t'informo que el 12 d'octubre es celebra el dia del Caldero en Los Alcázares i el dia 13 es festivo, celebren el Dia de la Independencia. Ja veus, aixó del independentisme està per tot arreu. :-)

    Gràcies per la teva recepta!!!
    Salut!

    ResponElimina
  2. Hola Albert aquest pop te molt bona pinta,pero no queda sec sensa tapar-lo ? el fare doncs a mi m'agrada molt .Gracies per les tevas receptes,

    ResponElimina
  3. Nunca lo había visto hacer así el pulpo.Siempre se aprende algo.Gracias por compartirlo.
    Una abraçada

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !