inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
23 Febrer Dijous Gras: Coca de llardons Truita de Dijous Llarder (23 de Febrer) amb botifarra d'ou Arriba la Quaresma amb els típics bunyols. Enguany, Dimecres de Cendra és l'1 de Març Escudella de blat de moro escairat Rebosteria pastissera: Pastes de poma Amanida d'alvocat, tomàquet i tonyina

divendres, 9 d’octubre de 2015

Matrimonis (salaó)


Avui us presento una de les tapes o pintxos més conegudes dins la península i que, personalment, m'encanta. De la unió entre l'anxova en salaó i el seitó en vinagre (al cap i a la fi parlem del mateix peix), només en podia sortir una delicatessen com aquesta.
Aquest "matrimoni", l'he volgut servir acompanyat d'unes olives, per donar-li un aspecte d'aperitiu i servir-lo mentre fem el vermut o la cerveseta. Altrament, podeu servir els seitons sobre una llesqueta de pa (torrat o no) en forma de pintxo basc.
Aquests "matrimonis" entren bé en qualsevol moment!.
Recepta senzilla, sí, ja ho sé, però representativa des de un punt de vista cultural.
Paga la pena tenir-la al blog.
I si us agrada aquesta mena de pica-pica, recordeu també el Pinxo Gilda, que consisteix en servir l'anxova amb una oliva farcida d'anxova i un bitxo picant.
A gaudir!


INGREDIENTS
anxoves
seitó en vinagre


VARIANTS:
- El "matrimoni" es pot servir com a pintxo sobre una llesca de pa
- S'hi pot tirar un raig de vinagre per sobre o una mica de salsa d'escopinyes
- Es pot servir acompanyat d'olives

ELABORACIÓ
Prèviament, prepareu les anxoves en cas que tingueu que dessarlar-les.
Prepareu també els seitó en vinagre amb anterioritat.
Prepareu un recipient xulo per servir-ho, en aquest cas, junt amb unes olivetes.
Amb l'ajuda d'un ganivet, seleccioneu els millors seitons en vinagre...
...i aneu-los col·locant sobre el plat.
Feu el mateix amb les anxoves i, si cal talleu-los a la mateixa mida que el seitó.
Col·loqueu cada anxova sobre un seitó en vinagre, que casin perfectament.
Finalment, punxeu un escuradents a cada parella.
Per acabar, serviu unes olives farcides d'anxova en un costat...
...i unes olives al "mojopicon" a l'altra banda.
Una raig d'oli d'oliva i cap a la taula.
No en tasteu un matrimoni ara mateix?.... vaaaaa...digueu la veritat!
Unes patates xips també, no?
Us recomano la lectura de l'article: El vermut dels diumenges.
Bon profit!


I PER BEURE...
Una cerveseta ben freda, un vermut o una copeta de vi, o fins i tot, una copa de cava.

3 comentaris :

  1. que bona aquesta recepta...un bon aperitiu...gracies Albert

    ResponElimina
  2. Albert que li poses als boquerons perque et quedin tant BLANCS¿ m, encanta aquesta recepta
    Q t' en recodes de la recepta dels xuxos?😅😅

    Gràcies Albert

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !