inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 9 d’octubre de 2015

Matrimonis (salaó)


Avui us presento una de les tapes o pintxos més conegudes dins la península i que, personalment, m'encanta. De la unió entre l'anxova en salaó i el seitó en vinagre (al cap i a la fi parlem del mateix peix), només en podia sortir una delicatessen com aquesta.
Aquest "matrimoni", l'he volgut servir acompanyat d'unes olives, per donar-li un aspecte d'aperitiu i servir-lo mentre fem el vermut o la cerveseta. Altrament, podeu servir els seitons sobre una llesqueta de pa (torrat o no) en forma de pintxo basc.
Aquests "matrimonis" entren bé en qualsevol moment!.
Recepta senzilla, sí, ja ho sé, però representativa des de un punt de vista cultural.
Paga la pena tenir-la al blog.
I si us agrada aquesta mena de pica-pica, recordeu també el Pinxo Gilda, que consisteix en servir l'anxova amb una oliva farcida d'anxova i un bitxo picant.
A gaudir!


INGREDIENTS
anxoves
seitó en vinagre


VARIANTS:
- El "matrimoni" es pot servir com a pintxo sobre una llesca de pa
- S'hi pot tirar un raig de vinagre per sobre o una mica de salsa d'escopinyes
- Es pot servir acompanyat d'olives

ELABORACIÓ
Prèviament, prepareu les anxoves en cas que tingueu que dessarlar-les.
Prepareu també els seitó en vinagre amb anterioritat.
Prepareu un recipient xulo per servir-ho, en aquest cas, junt amb unes olivetes.
Amb l'ajuda d'un ganivet, seleccioneu els millors seitons en vinagre...
...i aneu-los col·locant sobre el plat.
Feu el mateix amb les anxoves i, si cal talleu-los a la mateixa mida que el seitó.
Col·loqueu cada anxova sobre un seitó en vinagre, que casin perfectament.
Finalment, punxeu un escuradents a cada parella.
Per acabar, serviu unes olives farcides d'anxova en un costat...
...i unes olives al "mojopicon" a l'altra banda.
Una raig d'oli d'oliva i cap a la taula.
No en tasteu un matrimoni ara mateix?.... vaaaaa...digueu la veritat!
Unes patates xips també, no?
Us recomano la lectura de l'article: El vermut dels diumenges.
Bon profit!


I PER BEURE...
Una cerveseta ben freda, un vermut o una copeta de vi, o fins i tot, una copa de cava.

3 comentaris :

  1. que bona aquesta recepta...un bon aperitiu...gracies Albert

    ResponElimina
  2. Albert que li poses als boquerons perque et quedin tant BLANCS¿ m, encanta aquesta recepta
    Q t' en recodes de la recepta dels xuxos?😅😅

    Gràcies Albert

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !