inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 23 d’octubre de 2015

Macarrons amb salsa de rossinyols


Segons el meu parer, la combinació pasta+salsa+bolets no falla mai.
Recordeu que sempre us recomano que aprofiteu bé la temporada de bolets.
El rossinyols, o Cantharellus Cibarius, son uns bolets força aromàtics, carnosos i no es cuquen,
Son una esponja. La seva peculiar permeabilitat fa que absorbeixin amb facilitat els sucs i sabors que l'envolten, el que fa que aquest bolet sigui molt apreciat en cuina.
Però també té la seva vesant negativa.
Molta gent no sap que conté una toxina "Amanitina", tot i que en una concentració molt baixa. Així que no patiu, ja que hauríem de menjar quilos i quilos de rossinyols per acabar enverinats. A més, degut al seu comportament d'esponja, pot absorbir els metalls pesats de l'entorn i és bàsic conèixer el seu origen.
En qualsevol cas, jo us animo a gaudir de tots els bolets comestibles de temporada, amb precaució és clar, i donar continuïtat a una tradició que ens identifica i ens arrela al territori i a la nostra cultura gastronòmica.
Us recomano la lectura prèvia de la recepta Salsa de Rossinyols.


INGREDIENTS
500 g de macarrons
300 g de rossinyols frescos
50 g tires de pernil
un manat d'alls tendres
salsa de rossinyols
pebre negre
formatge per gratinar
oli d'oliva verge extra
sal

VARIANTS:
- Podeu utilitzar altres bolets o barreja de bolets
- Podeu fer la mateixa recepta amb espagueti o altres tipus de pasta
- Gratinar-ho al forn és opcional

ELABORACIÓ
Prepareu tots els ingredients.
Netegeu els bolets.
Als rossinyols, en concret, els podeu passar una mica d'aigua
Guardeu tres o quatre de macos per decorar el plat i amb la resta feu la salsa.
Us recomano la lectura prèvia de la recepta "Salsa de rossinyols".
Reserveu la salsa.
D'altra banda, netegeu els alls tendres.
Talleu també la part més verda.
Trinxeu-los i reserveu-los.
Talleu a trossos grans els bolets més macos que hem reservat.
Salteu-los en una paella amb una mica d'oli.
Saleu-los i...
empebreu-los.
Quan els bolets hagin perdut tota l'aigua i es comencin a daurar, afegiu.hi unes tires de pernil.
Seguidament, tireu-hi també els alls tendres.
Deixeu que tot plegat agafi una mica de color i reserveu-ho.
Bulliu els macarrons ens abundant aigua amb sal.
Escorreu-los.
Poseu una primera capa de salsa de rossinyols a la safata.
Col·loqueu-hi a sobre els macarrons.
Aboqueu la salsa de rossinyols per sobre.
I escampeu-la bé.
Finalment, decoreu la safata amb el saltat que teniu reservat.
Molt bé!.
Finalment, tireu-hi una mica de formatge per gratinar.
Daureu els macarrons al forn en model grill fins que quedin torrats.
I ja podreu emplatar.
He decorat el plat amb una mica de pebre negre i raig d'oli d'oliva verge extra.
Estan deliciosos!
Bon profit!


I PER BEURE...
Nom: Bancal del Bosc
Varietat/s: Garnatxa negra, cabernet sauvignon, sirah, carinyena.
Capacitat: 75cl
Zona: D.O.Montsant
Fabricant: Vinyes Domenech
El vi Bancal del Bosc Negre és suau, afruitat i molt llaminer. Qui diu que no li agrada el negre?
Aromes: fruites vermelles, gerd, mora, confitures, balsàmics.
Boca: pas per boca fresc, elegant i amb molta fruita, llaminer.
Font: www.esperitdevi.cat

8 comentaris :

  1. bonissims !!! Gracies Albert....sempre donant bones ideas.....continua axis,a tots ens agrada compartir aquest plaer de cuinar i menjar.....

    ResponElimina
  2. Quina pinta!!! dona gust veure diferents maneres de fer la pasta...provarem!!!!

    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Albert els he provat i surten boníssims
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Bones! Me encanta el teu blog es molt interesant i fàcil de fer...et ve de gust cuinar-ho tot ;) una qüestió totes les receptes estan pensades per a 4 persones? Gracies per la dedicació!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Emma, si no dic res sempre son per a 4.... tot i que alguna vegada em puc equivocar, jeje.
      Moltes gràcies per les teves paraules i benvinguda!

      Elimina

Gràcies pels teus comentaris !