inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 4 de setembre de 2015

Figues amb pecorino trufat i fruits secs


Excel·lents postres.
Aquesta és una d'aquelles combinacions ben trobades, sincerament ho dic.
El formatge pecorino trufat és, per sí mateix, una delicatessen. Car també ho és però val la pena tastar-lo alguna vegada i gaudir del seu sabor intens, particular, gairebé umami.
Els amants dels formatges sabreu de que parlo.
Jo el compro al mercat municipal de Molins de Rei.
La dolçor i la textura de la figa fresca i madura casen perfectament amb aquest formatge tan especial i el toc de fruits secs amb mel fa que aquesta sigui una elaboració altament recomanable.
Com veureu, només calen 5 minuts de rellotge per preparar-ho. Què més voleu?
Un plat d'aquells que ets sents orgullós de presentar-lo a taula i, en tastar-lo, veus els convidats com fan un gest d'aprovació amb el cap i deixen anar un:
- "...ummmmm.... joder! què bo que està això!...".
Que vagi de gust!


INGREDIENTS
un grapat de fruits secs variats
figues fresques i madures
un tros de formatge pecorino trufat
un raig de mel

ELABORACIÓ
Preparem els ingredients.
Aquestes betes del formatge pecorino trufat son, precisament, això, trufes, el que li dona un particular i intens sabor al producte.
És un formatge sec, que de seguida s'esmicola. Si el teniu a la nevera, deixeu-lo que agafi temperatura ambient. Reserveu-lo.
Les figues ben madures, ben dolces.
Aquí tindrem la discussió de sempre: pelar o no les figues. Jo he optat per totes dues alhora.
Hi posaré una figa pelada i una altra sense pelar per persona. La figa pelada, obviament, es pot menjar directament. L'altre, normalment, s'ha de pelar, però conservar la pell també garanteix una millor presentació com veureu. Aspectes positius i negatius d'ambdues variants.
Jo he comprat una barreja de fruits secs i fruites deshidratades, una barreja exòtica però amb qualitat.
Directament, tallem les figues i decorem al nostre gust. Hi posem també els fruits secs.
A continuació, esmicolem un tros de formatge i...
el col·loquem sobre la nostra creació.
Per acabar, un raig de mel donarà el punt d'untuositat i dolçor visual que necessita el plat.
Hagués posat una branca petit de romaní per coronar el plat i aromatitzar-lo alhora, però no en tenia.
De fet, podeu considerar el plat unes postres o un entrant, que també pot funcionar.
Una copeta fresqueta de cava li aniria fenomenal.
Bon profit!


I PER BEURE...


Nom: Cava Adernats Brut Gran Reserva
Varietat/s: Macabeu, Xarel·lo, Chardonnay.
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Cava
Fabricant: Vinícola de Nulles
El Cava Adernats Brut Gran Reserva és un escumós made in Tarragona, elaborat al celler de la Vinícola de Nulles, una de les catedrals del vi de Catalunya.
Color groc palla amb reflexes daurats.
Aromes a fruites tropicals pinya, cítrics, fruites blanques com la poma i la pera, i a pastisseria.
En boca té bona acidesa, és untuós i sap a fruites madures.
Font: www.esperitdevi.cat

8 comentaris :

  1. Buenos días, Albert!!! llegó septiembre, no me lo creo :) gracias por la aportación, porque este queso no lo he probado, así que anotado queda, gracias por compartir :*)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Princesa, de vuelta a la rutina, si. Este és un gran plato, te encantará. Gracias!

      Elimina
  2. Hola de nuevo Albert. Una combinación estupenda, fácil y rica, que ademas como fan de la trufa no me lo puedo perder.me pasare por el mercado de Molins a por este queso.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pásate cuando quieras, me avisas y nos vemos, hombre, jeje!!! yo voy todos los sábados!

      Elimina
  3. Quina combinació més saborosa!!! Fa moltes ganes de preparar-la!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !