inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 18 de setembre de 2015

Bonítol salat amb tomàquet


Personalment, em declaro un enamorat de les salaons i us canviaria tots els dolços del món per un producte salat.
I sense dubtar-ho un segon, eh?.
Vaja, que podria dir allò tan típic de "Mi reino por una anchoa!".
Com molts sabreu, aquest plat de bonítol salat és molt comú a la regió de Murcia, juntament amb "la mojama", " las huevas", etc....
Jo l'he servit amb uns tomàquets de temporada, ecològics i de km. 0, i es que no li cal res més.
Com sempre dic, quan estem davant de productes tant exquisits poca elaboració és necessària.
Aquest bonítol salat el vaig comprar personalment durant el mes d'agost a Salazones Diego, a Sant Pedro del Pinatar (Murcia). Quan entres a la botiga (que també és fàbrica) de seguida t'embafa una forta flaire a salaó (que per a mi era la glòria) i pots veure, com si de pernils es tractessin, una gran quantitat de bonítols penjats assecant-se. Tu esculls el que més t'agrada i te l'envasen al buit al moment. A més, allò és ple de neveres amb bacallà salat, anxoves, sardines, arengades, olives, tonyina, etc. Un orgasme pels sentits, una munió de productes prohibits i desitjats pels que tenim la tensió alta. És clar, no em vaig poder estar d'agafar tota mena de llaunes de conserva i altres delicatessen salades. El problema serà intentar dosificar el consum de tota aquesta sal d'una forma equilibrada.
Tot un repte.
La sal acabarà amb mi, ho sé, però... "que me quiten lo bailao!".
Quan em mori, en comptes d'incinerar-me m'hauran de dessalar com les anxoves, juas!.
En fi, espero que us agradi el plat.


INGREDIENTS
2 tomàquets d'amanir
1 llom de bonítol salat
oli d'oliva verge extra
sal

VARIANTS:
- Hi podeu afegir ceba i/o olives
- Podeu combinar diferents tipus de tomàquet

ELABORACIÓ
Prepareu i renteu els tomàquets.
Enceteu el bonítol i deixeu-lo respirar una estona.
Normalment son lloms nets, amb pell (que treurem).
Quina flaire!
Aprofiteu la part central, més grossa i maca per presentar.
Jo us recomano retirar la pell, que surt amb relativa facilitat.
Talleu el bonítol salat a llesques.
Directament, emplateu el tomàquet madur i saleu-lo molt lleugerament. Penseu que el bonítol ja és salat i no convé passar-nos.
Col·loqueu per sobre el peix.
I acabeu-ho amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra.
Ho podem servir així, directament.
Tot i que he volgut aprofitar uns tomacons xerri de km. 0 molt saborosos.
I aquest és el resultat final. Tasteu la combinació de tomàquet i bonítol dins la boca.
En aquest cas, he volgut donar-li una presentació més simpàtica...
però si demaneu aquest plat a bars i restaurants de la zona de Múrcia serà més habitual trobar una presentació tradicional amb el tomàquet a un costat i el bonítol a l'altre. Fins i tot hi posen picos de pa.
Bon profit!


I PER BEURE...
Nom: El Petit Carlania Trepat Fosc
Varietat/s: Trepat
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Conca de Barberà
Fabricant: Carlania Celler
El vi El Petit Carlania Trepat Fosc ha guanyat un premi Vinari 2014 com a millor vi negre jove i com a millor vi negre jove ecològic.
Aroma fresc, a magrana, pètals de flor vermella, gerds i espècies, i confitures.
En boca és especiat, amb notes afruitades i amb un final fresc i sec.
Font: www.esperitdevi.cat

2 comentaris :

  1. Nano, ja t'ho he dit altres cops, però t'ho torno a repetir. Tens la capacitat de fer-me agafar gana fins i tot quan acabo de menjar. Quina pinta té això...

    ResponElimina
    Respostes
    1. joassssss!... doncs et diré que a mi també em passa!!!!! gràcies Moxi!

      Elimina

Gràcies pels teus comentaris !