inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 31 d’agost de 2015

Meló amb granadina i vodka


Durant les passades vacances a la regió de Múrcia, hem tingut la sort de compartir uns dies amb  uns amics nostres: el Xiscu i la Maria, pares de la Miriam, que és amiga del cole de la nostra filla. Ens hem allotjat a casa dels seus pares i hem pogut conèixer i gaudir la gastronomia local que, a poc a poc, us aniré descobrint. Aquesta recepta d'avui, sincerament, no sé si és típica de la zona o senzillament un invent del pare d'en Xiscu, però la veritat es que val la pena que la conegueu. Ja sabeu com m'agrada donar visibilitat a les receptes de tradició familiar.
La d'avui, és una elaboració molt senzilla de fer i, alhora, molt "resultona".
És important comptar amb un bon meló, com també ho serà trobar-li el punt a la granadina i a l'alcohol. Jo us faré una proposta, tot i que us recomano que adapteu les proporcions al vostre gust personal. Convé recalcar la importància de no passar-se amb la granadina, ja que pot arribar a proporcionar un gust massa sintètic al plat. Però un cop trobat, gaudireu d'unes fresques i curioses postres que obligaran a tots els presents a ficar-hi el dit, ni que sigui per curiositat.
Penseu, sobretot els més mandrosos, que aquesta és una forma fàcil i atractiva de menjar meló, ja peladet i preparat, i amb un toc original de gust i color.
Com que no costa gens de fer, tasteu-la i en parlem, no?.


INGREDIENTS
40-50 trossos de meló madur de bona qualitat
1/2 got de xarrup de licor de granadina sense alcohol
1/2 got de xarrup de vodka

VARIANTS:
- Podeu obviar el vodka si han de menjar els nens
- També es pot fer amb whisky o rom
- Es pot fer amb licor de grosella
- S'hi poden afegir altres fuites com préssec, pera, poma, plàtan, etc..

ELABORACIÓ
Preparem els tres ingredients necessaris per fer aquesta recepta.
La granadina la trobareu a qualsevol bodega. Hi ha amb alcohol i sense.
I vodka.
El meló, de bona qualitat, hauré d'estar en el seu punt: que sigui ben dolç.
Fa bona pinta. De fet, aquesta imatge sembla una altra cosa.... no?, jeje.
Per donar una presentació més maca al plat jo he utilitzat aquest estri per fer boles.
Podeu fer servir una cullera fonda, com aquestes mostres emprades per fer cuina mol·lecular.
I sense més, començarem a fer boles.
Gireu completament l'estri abans d'estirar i us quedaran força bé les pilotes de meló.
Jo us recomano retirar totes les llavors del mig...
...així...
i fer boles de la part central, que encara és més dolça.
Feu-ne un mínim de 10 per persona.
Aprofiteu el suc de meló i regueu les boles.
Ho reservem.
Ara hi posarem el vodka.
Podeu posar-ne més o menys o, fins i tot, no posar-ne.
Ruixem el meló amb el vodka.
Seguidament, hi posarem la granadina.
Molt important no passar-se. Poseu-ne menys i ho tasteu. Penseu que un excés de granadina farà el plat inmenjable. De la mateixa manera, una petita quantitat el convertirà en una del·lícia.
Cap a dins.
Remeneu el suc de meló amb el vodka i la granadina.
Assegureu-vos que totes les boles queden impregnades. Feu servir un recipient pla. D'aquesta manera garantirem que tots els trossos de meló entren en contacte amb el suc. No convé utilitzar recipients amb profunditat.
Ho tapem...
i a la nevera.
S'ha de servir molt fred. Si convé, feu-ho el dia abans.
I ja podem servir-ho a taula.
La presentació en boles ho fa encara més atractiu a la vista.
Unes postres que de ben segur agradaran als vostres convidats.
Bon profit!

I PER BEURE...


Nom: Cava Recaredo Brut Nature Gran Reserva
Varietat/s: Xarel·lo, macabeu, parellada.
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Cava
Fabricant: Recaredo
Un gran clàssic entre els caves, que meravella per allà on passa. Un cava biodinàmic i de gran classe.
Aromes a mantega, torrats, fruits secs, poma, pera.
En boca, té una bombolla ben integrada, molt fresc, extraordinari.

2 comentaris :

  1. Un postre fácil y que estoy seguro que esta fantástico bien fresquito¡Siempre se aprende viajando.
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Fàcil i molt bones i refrescants aquestes postres.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !