inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 24 de juliol de 2015

Daus de salmó a la planxa amb salsa tàrtara, cruixent de ceba i gules a l'allet


Us agrada el salmó?... jo me'l fotria del cap d'un tinyós!.
La veritat es que és un peix molt gustós, amb poca espina i, com a peix blau, molt saludable si parlem en termes de colesterol
En aquesta ocasió, veurem com presentar-lo en petites porcions, amanit amb una mica de salsa tàrtara, que ja vam veure com fer-la en aquest blog, una mica de ceba cruixent i unes gules a l'allet que podeu comprar ja fetes. El cibulet culminarà una barreja de gustos i textures ben trobada, certament.
El resultat, un mos força interessant que podeu presentar com a entrant, com a primer o com a segon plat, així com a tapa o pintxo en una trobada més informal.
Si teniu tots els ingredients a punt, l'elaboració és molt ràpida i agraïda.
Vaja, i deixem-nos de formalismes, no deixa de ser el diríem "una mariconada" però de les que val la pena gaudir de tant en tant.
De cada tall de llom de salmó, n'he fet tres porcions.
I si busqueu una preparació similar però en fred, us recomano la lectura de les Torradetes de salmó fumat amb i salsa tàrtara.
Segur que us agrada.
O no.


INGREDIENTS
2 talls de llom de salmó
ceba cruixent
salsa tàrtara
cibulet fresc
gules a l'allet
oli d'oliva
sal en escates

VARIANTS:
- Podeu fer el mateix plat amb altres peixos gustosos (rap, llobarro, etc)

ELABORACIÓ

En aquesta ocasió, he utilitzat 4 talls de llom de salmó sense espina ni pell.
També podeu comprar-lo congelat en aquest mateix format.
De cada tall en farem tres trossos.
Les gules a l'allet les he comprades ja preparades. Ens serviran per a decorar cada trosset de salmó.
La salsa tàrtara i la ceba cruixent els he prèviament. Podeu comprar-ho també.
Poseu a escalfar una paella o planxa. Quan sigui ben ben calenta, tireu-hi un raig d'oli d'oliva i col·loqueu-hi els trossos de salmó
En paral·lel, posarem a escalfar una paella petita on donarem temperatura a les gules.
És important coure bé el peix. Heu de procurar fer una capa cruixent per les dues bandes però deixar el cor del peix una mica cru. El salmó, si és massa eixut, costa de passar i el resultat d'aquest plat canviar completament. Pequeu de coure poc el poc. Si us agrada el sushi, no tindreu problemes.
Col·loqueu el peix sobre un plat de presentació (si està calent millor).
Aprofiteu per salar lleugerament el salmó.
Tot seguit, poseu una cullerada de salsa tàrtara a sobre de cada tall de salmó.
Ara, una mica de ceba cruixent sobre la salsa.
I per últim, unes gules calentones al capdamunt.
Remateu-ho amb una mica de cibulet i unes escates de sal.
Un petit raig d'oli d'oliva per sobre i a taula.
Mengeu-vos-ho ràpid que es refreda!
Bon profit!

I PER BEURE...

Nom: Caminito
Varietat/s: Garnatxa negra i sirah
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Empordà
Fabricant: Terra Remota

El Vi Caminito és un dels pocs rosats amb pas per fusta del mercat.
Deixa't sorprendre per el seu toc diferencial.
Aromes a fruites vermelles, maduixa, gerd, cirera, confitures, balsàmics i regalèssia.
En boca és molt llaminer i elegant.
Font: www.esperitdevi.cat 

8 comentaris :

  1. bon dia, Albert!! me copio tu receta, me encanta el salmón y a mi princesa también, casi siempre lo comemos acompañado de aguacate, así que probaré como tú lo haces. Gracias por compartir lo del concurso ;) ufff, qué calor! anoche cayó una tormenta, pero hace el mismo calor :( Feliz fin de semana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. ...es tiempo de grandes tormentas, si, jeje. Gracias por la visita y buen verano!

      Elimina
  2. Que bo! I quina presentació més delicada, m'ha agradat molt ;)
    Petons
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat, es que és un mos molt bo en boca. T'agradarà Anna!

      Elimina
  3. Quina delícia de recepte Albert!!!!!! Sempre fas venir gana amb les teves receptes!!!!!!

    Una abraçada,

    Lourdes

    ResponElimina
  4. Excel.lent!!!! !!! com sempre Albert...

    Bon cap de setmana

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !