inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 31 de juliol de 2015

Amanida de llegums


Refrescant manera de consumir llegum.
Una amanida ben senzillota que us arreglarà més d'un àpat.
En aquest cas, com sempre us recomano a les receptes amb poca elaboració, es important fer servir ingredients de bona qualitat: un bon tomàquet ecològic de temporada, una ceba llarga i dolça de Berga i unes llegums ben cuites faran que aquesta amanida us faci desitjar repetir-la més sovint.
El punt refrescant de la menta i el julivert també es molt recomanable.
En definitiva, una recepta molt mediterrània.
Espero que us agradi.


INGREDIENTS
200 g de llenties cuites
200 g de cigrons cuits
200 g de fesols cuits
1 tomàquet d'amanir
1 ceba dolça
una mica de menta fresca
una mica de julivert fresc
oli d'oliva verge extra
vinagre de Mòdena
pebre negre
sal

VARIANTS:
- Podeu fer la mateixa amanida sense ceba o sense tomàquet
- Es pot incorporar una mica de salsa iogurt

ELABORACIÓ
Preparem els ingredients.
He comprat uns pots petits de llegum de bona qualitat.
A més, utilitzar una ceba llarga del Berguedà, que és molt dolça i no pica gens.
I bon tomàquet de l'hort, recent collit.
Trinxeu la ceba.
Trinxeu el tomàquet.
Barregeu-ho tot en un bol.
Ara, obriu els pots de llegum cuita i...
renteu amb aigua. Un cop neta escorreu-la bé i incorporeu-la directament al mateix bol.
Fem el mateix amb els fesols i...
amb les llenties.
Ara, trinxarem una rama de menta juntament amb una rama de julivert.
Barregeu-ho tot i amaniu-ho amb oli d'oliva verge extra.
El mateix amb el vinagre, al gust.
I ho salarem una mica.
Per acabar, incorporarem el trinxat de menta i julivert i...
una mica de pebre negre al gust també.
Ben barrejat i a la nevera fins el moment de servir-ho.
Emplatem.
Per donar un toc encara més refrescant, he decorat el plat amb pols de gingebre.
De ben segur que aquesta amanida us agradarà.
Bon profit!


I PER BEURE...
Nom: Cava Rexach Baqués Rosat
Varietat/s: Pinot noir.
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Cava
Fabricant: Rexach Baqués

El Cava Rexach Baqués Rosat és un luxe al teu abast, per gaudir-ne sempre que vulguis.
Un cava excepcional.
De color rosa intens, cirera. Amb aromes a flors, gessamí, rosa, fruites vermelles, cirera i crema.
En boca, és fresc, elegant, molta fruita i floral, bombolla molt ben integrada, persistent. 
Font: www.esperitdevi.vat

4 comentaris :

  1. No s'em hauria acudit mai barrejar tres llegums amb amanida... ho provaré, pot ser interessant...i amb el toc de jengibre amb pols ha de ser refrescant !!!!

    Bon estiu i forta abraçada Albert

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta, ideal per aquest dies de "caloret" que no tens ganes de pasar molta estona a la cuina. Be molt de gust la veritat Albert!!!!!! S'haurà de probar!

    Una abraçada Albert

    Lourdes

    ResponElimina
  3. Albert, quina marca són els llegums?
    Gràcies!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !