inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 5 de juny de 2015

Sopa jardinera


Una plat tradicional a la nostra península.
Excel·lent sopeta per consumir en qualsevol moment de l'any.
Aquesta sopa, és d'aquells plats que sempre està molt més bo del que ens imaginem.
Creieu-me.
Emprenya una mica haver de tallar la verdura tan petita, en brunoise que es diu, però en 10 minuts ho tindrem enllestit, no cal posar-no massa. La resta, es fa amb els ulls tancats.
Us recomano la lectura prèvia de la recepta Brou de verdures.


INGREDIENTS
1,5 l de brou de verdures
verdura trinxada petita (pastanaga, porro, api, pebrot vermell, pebrot verd, ceba, etc...)
1 tomàquet madur ratllat
1/2 ceba trinxada petita
1 gra d'all trinxat
pasta tipus "mariscos"
sal

VARIANTS:
- Podeu afegir mitja cullerada petita de pebre vermell dolç al sofregit
- Podeu fer servir altres tipus de pasta
- S'hi poden incorporar trossets de pollastre amb el sofregit

ELABORACIÓ
Primer haurem de fer el brou de verdures.
Colar-lo...
i reservar-lo.
Ara rentem i preparem la verdura que farem servir per a decorar la sopa.
Talleu a daus ben petits.
Aquest tipus de tall es diu "brunoise", un terme francès.
Començarem per enrossir la ceba amb un raig d'oli d'oliva.
Hi afegirem l'all trinxat i deixarem que tot plegat agafi una mica de color.
Seguidament, hi posarem el tomàquet ratllat. Si voleu, podeu afegir-hi una punteta de pebre vermell, per reforçar el color, bàsicament. Deixeu que el tomàquet es cogui i perdi tota l'aigua.
A continuació, hi abocarem la verdura trinxada.
Li donarem un parell de voltes i deixarem sofregir un minutet.
Immediatament, hi abocarem el brou calent de verdures.
I la pasta. Jo he utilitzat els anomenats "mariscos" que son ideals per a la Sopa Jardinera, però podeu fer servir fideus o el tipus de pasta que més us agradi.
Cap a dins. Una mica de sal i...
ho taparem i ho deixarem fer uns 15 minuts a foc mig.
Comproveu que la pasta estigui feta.
Deixeu-ho reposar 5 minutets amb el foc apagat.
I ja ho podrem servir. Ummmmm.... què bona!
Bon profit!

I PER BEURE...
Nom: Dinarells Negre
Varietat/s: Garnatxa negra, merlot, cabernet sauvignon.
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Empordà
Fabricant: Cooperativa Agrícola Garriguella
L' Empordà tot l'any! El vi Dinarells Negre és un vi per gaudir cada dia, amb moderació, això sí.
Aroma a fruites vermelles madures com mores, gerds, maduixes. Notes balsàmiques i especiades.
En boca es molt fresc i rodó.
Font: www.esperitdevi.cat

4 comentaris :

Gràcies pels teus comentaris !