inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
23 Febrer Dijous Gras: Coca de llardons Truita de Dijous Llarder (23 de Febrer) amb botifarra d'ou Arriba la Quaresma amb els típics bunyols. Enguany, Dimecres de Cendra és l'1 de Març Escudella de blat de moro escairat Rebosteria pastissera: Pastes de poma Amanida d'alvocat, tomàquet i tonyina

divendres, 5 de juny de 2015

Sopa jardinera


Una plat tradicional a la nostra península.
Excel·lent sopeta per consumir en qualsevol moment de l'any.
Aquesta sopa, és d'aquells plats que sempre està molt més bo del que ens imaginem.
Creieu-me.
Emprenya una mica haver de tallar la verdura tan petita, en brunoise que es diu, però en 10 minuts ho tindrem enllestit, no cal posar-no massa. La resta, es fa amb els ulls tancats.
Us recomano la lectura prèvia de la recepta Brou de verdures.


INGREDIENTS
1,5 l de brou de verdures
verdura trinxada petita (pastanaga, porro, api, pebrot vermell, pebrot verd, ceba, etc...)
1 tomàquet madur ratllat
1/2 ceba trinxada petita
1 gra d'all trinxat
pasta tipus "mariscos"
sal

VARIANTS:
- Podeu afegir mitja cullerada petita de pebre vermell dolç al sofregit
- Podeu fer servir altres tipus de pasta
- S'hi poden incorporar trossets de pollastre amb el sofregit

ELABORACIÓ
Primer haurem de fer el brou de verdures.
Colar-lo...
i reservar-lo.
Ara rentem i preparem la verdura que farem servir per a decorar la sopa.
Talleu a daus ben petits.
Aquest tipus de tall es diu "brunoise", un terme francès.
Començarem per enrossir la ceba amb un raig d'oli d'oliva.
Hi afegirem l'all trinxat i deixarem que tot plegat agafi una mica de color.
Seguidament, hi posarem el tomàquet ratllat. Si voleu, podeu afegir-hi una punteta de pebre vermell, per reforçar el color, bàsicament. Deixeu que el tomàquet es cogui i perdi tota l'aigua.
A continuació, hi abocarem la verdura trinxada.
Li donarem un parell de voltes i deixarem sofregir un minutet.
Immediatament, hi abocarem el brou calent de verdures.
I la pasta. Jo he utilitzat els anomenats "mariscos" que son ideals per a la Sopa Jardinera, però podeu fer servir fideus o el tipus de pasta que més us agradi.
Cap a dins. Una mica de sal i...
ho taparem i ho deixarem fer uns 15 minuts a foc mig.
Comproveu que la pasta estigui feta.
Deixeu-ho reposar 5 minutets amb el foc apagat.
I ja ho podrem servir. Ummmmm.... què bona!
Bon profit!

I PER BEURE...
Nom: Dinarells Negre
Varietat/s: Garnatxa negra, merlot, cabernet sauvignon.
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Empordà
Fabricant: Cooperativa Agrícola Garriguella
L' Empordà tot l'any! El vi Dinarells Negre és un vi per gaudir cada dia, amb moderació, això sí.
Aroma a fruites vermelles madures com mores, gerds, maduixes. Notes balsàmiques i especiades.
En boca es molt fresc i rodó.
Font: www.esperitdevi.cat

4 comentaris :

Gràcies pels teus comentaris !