inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 22 de maig de 2015

"Salchipapa"


Últimament no paro de sentir el terme salchipapa per tot arreu.
Hi ha com una fal·lera, mira.
Segons la wikipèdia, la salchipapa és un plat de menjar ràpid popular consumit en diferents països d'Hispanoamèrica, com Bolívia, Xile, Argentina, Colòmbia, Equador i Perú, entre d'altres.  
Consisteix en un plat de salsitxes de frankfurt senceres o tallades a rodanxes, acompanyades de patates fregides i diverses salses. Com és el cas d'altres àpats populars de Sud-amèrica, com les empanades i els anticuchos, les salchipapas són venudes fins a altes hores de la nit
L'expansió del consum del plat ha arribat fins als Estats Units, on restaurants hispanoamericans inclouen les salchipapas en el seu menú. Aquest fenomen també es comença a observar en certes ciutats espanyoles, particularment aquelles amb notòria presència hispanoamericana, i s'ha popularitzat sobretot en fires i revetlles.
Vaja, que avui parlem d'un plat de "gordos", absolutament.
No existeix amanida de soja sobre la terra capaç de contrarestar o equilibrar els greixos d'aquest àpat. 
Vindria a ser com col·locar-se una via al braç amb colesterol HDL pur.
Els experts diuen que es poden fer aquestes coses un cop l'any, que no fa mal.
Però si que en fa, tontos. I tots ho sabem... però ens fem els ronsos, per què tots tenim un tripero dins.
I els experts també ho fan, però no ho diuen.
Jo, avui us recomano que no cuineu aquesta recepta greixosa, però si de veritat voleu menjar com a truges... i sentir el que senten la majoria dels animals d'aquest planeta, endavant!
Però si ho foteu, foteu-ho bé! eh?.
Això sí, operación bikini a la merda. Després no us queixeu si no us entren els leggins.
Foteu-li totes les salses que us vinguin de gust per sobre i empastifeu-ho tot, que quedi una autèntica marranada.
Tanqueu finestres i balcons.
Per degustar-ho en condicions, també és important que tota la casa foti una intensa i empallegosa olor a fregit i, és clar, al fons del plat ha de quedar una quantitat inapropiada d'oli. I allà, precisament, suqueu-hi pa com si no hi hagués un demà.
O dònuts, directament.
I a gaudir com a porcs!... que son quatre dies i la meitat ens els passem dormint!.
Ompliu-vos bé la boca de menjar fins ennuegar-vos, fins que les gotes de greix us regalimin pel coll i pels colzes.
Sentiu-vos gossos!.
No heu de menjar, heu de devorar!
I quan acabeu de llepar-vos les urpes, busqueu immediatament un llit o un sofà on caure estabornits un parell o tres d'hores.
Es recomanable que ningú se us acosti durant aquest període.
En despertar (si es que ho feu), notareu que sou una altra persona.
I una experiència vital més que tindreu.
El maridatge que millor encaixa amb aquest plat, sense cap mena de dubte, és la gasosa.
Però també va bé un got de coca-cola de 2l esbravada i calenta.
Ah! i quina millor música per acompanyar aquesta entrada que el popular videoclip de la "Salchipapa" de l'Ivan Lagarto. Si no coneixeu el clip (cosa que dubto) poseu-lo quatre vegades.
A la cinquena us començarà a agradar.
Per cert, ja ha sortit el joc de "Me comí una salchipapa" per a mòbils.
No sé a què espereu.
Tsch!, al nano del video se'l veu expert en salchipapas.... oi?




INGREDIENTS
patates fregides
salsitxes de frankfurt
salsa ketchup
salsa maionesa
salsa mostassa
oli a dojo

VARIANTS:
- totes les que se us passin pel cap seran vàlides
- si ho mengeu al sofà amb pijama encara està més bo
- diuen que quan es feia la mili s'hi posaven altres salses

ELABORACIÓ
 Feu-vos amb una muntanya de patates fregides congelades, de les barates.
Compreu les salsitxes al LIDL, de les més gordes i barates que trobeu. Talleu-ne un parell a trossos.
 Quan l'oli sigui ben calent, fregiu les patates.
 Hi estaran uns 15 minuts.
 Paciència! coi! no hi fiqueu la mà, encara! ...ànsies!
Jo, com que sóc una mica pijo, he posat un paper absorbent a sota, però no em feu cas. 
No cal escórrer l'oli. De fet, procureu que hi caigui més de l'habitual.
I sal, és clar. Poseu-ne molta, la mateixa quantitat de sal que tireu davant la porta de casa quan neva.
 I ara, fregim les salsitxes.
Es fan molt ràpid.
 En 30 segons estaran fregides.
Tireu els trossos oliosos de salsitxa per sobre de les patates.
Es important servir la Salchipapa en un plat de plàstic cutre dels xinos.
Si no és així, no saben igual. 
Feu-me cas.
Molt bé. Ja estem o què? Doncs no. Què ens quedaria?
 Passar-nos tres pobles amb els obturadors d'artèries per excel·lència: el ketchup, la maionesa...
 i la mostassa.
 Ara sí!
Ara ja podeu tornar al sofà d'on heu vingut i engolir-ho tot com ho faria l'Shrek.
Ah! Busqueu la forquilla de plàstic més lletja que tingueu a la cuina...
El gust a plàstic ajudarà molt.
I quan noteu que ja no podeu més, feu un glop de gasosa i seguiu fins el final! 
No fotem, eh?... que hem dit que ho faríem bé, eh?!.
Bon profit!


I PER BEURE...
Gasosa Freeway.
Més barata que l'aigua de l'aixeta.
La trobareu al LIDL, al costat de les sandàlies de platja.

14 comentaris :

  1. Yo encima si me lo permites,queso fundido... arriba la operación bikini!

    ResponElimina
  2. Com he rigut llegint la recepta de la "salchipapa", i el vídeo del nano cantant, genial!!!. La veritat és que no sé pas si m'atreviré a fer-la perquè ara estic en plena operació bikini i una potinga d'aquestes pot destarotar-nos els nivells de colesterol durant un any. Malgrat tot, moltes gràcies per les teves receptes; porto temps llegint-les i son boníssimes. He après moltes coses sobretot de pastisseria.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tu i jo sabem que et saltaras l'operació bikini de la pitjor de les maneres.
      Fes-ho bé i planifica't una bona salchipapa.
      Et sentiràs millor.
      ;)

      Elimina
  3. Mira que tens gràcia Albert, apart d'excel.lent cuiner ets la pera per explicar les coses amb gracia. Aquest plat és la primera vegada que el sento però a qui no li agraden les patates fregides i els frankfurts???????. I el mengem més d'una vegada a l'any...... la majoria.

    Una abraçada Albert

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, entre tanta recepta seriosa, de tant en tant, convé publicar cosetes com aquesta, jeje.
      De fet, he creat la categoria Freak.
      En faré, més, m'ha agradat
      ;)

      Elimina
  4. Hahahahaha !... boníssim aquest texte...

    ResponElimina
  5. Joer Albert !!! Me fotut un tip de riure que no vegis !!! JUAS !!!!

    ResponElimina
  6. Quin fart de riure, Albert. Cada vegada que els meus nens em demanin una marranada d'aquestes, els llegiré la teva recepta, a veure si els faig passar les ganes!
    ����

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !