inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 8 de maig de 2015

Amanida d'arròs LCDS


L'altre dia, repassant receptes, em vaig adonar que encara no havia publicat aquesta Amanida d'arròs LCDS que faig sovint a casa, almenys un cop per setmana. És ideal com a entrant o com a plat únic per sopar.
Als nens els encanta.
Com veureu, no té cap misteri, però la combinació d'ingredients la fa especialment refrescant a l'estiu.
A mi m'agrada acompanyar aquesta amanida d'arròs amb una salsa rosa especial, recepta que us recomano visitar prèviament.
No cal dir que podeu afegir o treure els ingredients que us vingui de gust.
Però que lliguin una mica, eh?, tampoc us passeu.
Les quantitats d'aquesta recepta equivalen a 4 o 6 persones.
Desitjo que us agradi!


INGREDIENTS
3 tasses de cafè d'arròs
2 llaunes de tonyina petites
6 barretes de surimi
1/2 ceba dolça trinxada
1 pot petit d'olives farcides
2 ous durs
6 anxoves
pebre negre
salsa rosa especial
oli d'oliva verge extra
sal

VARIANTS:
- Podeu afegir o treure els ingredients que més us agradin.

ELABORACIÓ
 Preparem tots els ingredients.
 Primer de tot, posarem a bullir els dos ous. Si voleu més informació, visiteu la recepta Ous durs.
 Seguidament, posarem a escalfar abundant aigua amb una mica de sal on courem l'arròs.
Normalment hi poso una tassa de cafè per persona. En aquest cas, amb tres tasses tindreu amanida per a quatre persones o més. Quan bulli l'aigua, hi tireu l'arròs.
 Mentrestant, prepararem la salsa rosa especial barrejant tots els ingredients.
 Us recomano la lectura prèvia de la recepta "Salsa rosa especial".  Reserveu-la.
 Ara, trinxarem la ceba.
 Tallarem a rodanxes les olives. Reserveu algunes senceres per decorar.
 Escorrerem la tonyina.
 I prepararem les anxoves i el surimi.
I el blat de moro.
 Ara, en un bol de vidre gran, hi abocarem el blat de moro, les olives...
 la ceba...
i la tonyina.
 Els ous ja els tindrem cuits. Els pelarem i els deixarem refredar.
 Un cop estigui l'arròs cuit...
 el refredarem ràpidament a sota de l'aixeta, fent servir un colador.
 Trinxarem un ou. L'altre el reservarem per decorar.
 Ara, hi tirarem un bon raig d'oli d'oliva verge extra a la nostra amanida.
 Un cullerot de salsa rosa especial...
 i una bona remenada.
 Hi incorporem l'arròs i fem el mateix, una mica d'oli...
 i una cullerada gran de salsa.
 I ara, a poc a poc, ho anirem barrejant tot. De baix cap a dalt.
 Finalment, procurarem ser una mica polits, i passarem un paper per les cantonades del bol.
 Ha de quedar presentable. La neteja sempre és important.
 Per acabar, hi posarem una mica més de salsa per sobre i l'escamparem.
 L'ou que ens queda el tallarem a quarts.
 I decorarem l'amanida amb l'ou, les anxoves, les olives i el surimi.
 Si pot ser, amb una mica de gràcia... i jo no en tinc pas gaire, eh?.
 Reserveu-la a la nevera unes hores i consumiu-la ben fresca.
Així presentada queda bé. 
Però també li podeu donar una presentació individual com aquesta.
Bon profit!

I PER BEURE...
Nom: L'Obaga
Varietat/s: Garnatxa negra i carinyena.
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Catalunya
Fabricant: Vinícola del Priorat
El vi L'Obaga et descobrirà la DOQ Priorat!
Aromes: fruits vermells, grosella i cirera, confitures, violeta.
Boca: pas per boca potent, amb un toc llaminer i aportant molta frescor.
Font: www.esperitdevi.cat

8 comentaris :

  1. Fa una pinta genial! De fet, m'han vingut ganes de menjar arròs per dinar... em sembla que en faré una mica i hi barrejaré altres coses que vagi trobant per la nevera. :-)

    ResponElimina
  2. Molt interessant !!!!
    bona proposta Albert, té bona pinta.....

    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  3. Si que tens gràcia decorant, t'ha quedat molr bonica!!!
    Nosaltres a l'estiu fem una semblant i la mengem sovint, no porta ceba ni anxoves, en canvi poso pinya "en su jugo" i faig servir una mica d'aquest suc per alleugerir la salsa i així es pot barrejar més fàcilment

    ResponElimina
  4. juas,juas! a mi es que la pinya no m'acaba de convèncer massa a l'amanida...però penso que el raret sòc jo. Bona feina i gràcies per la visita!

    ResponElimina
  5. Bonisima quina pinta!!!! ja tinc dinar per avui! Gracies crack sempre ens salves quan tenim poca inspiracio culinaria :)

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !