inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
17 de Gener Tortell de Sant Antoni Conill fregit Peus de porc al forn Calçots al forn Tortell de nata Amanida de mar Salmó a la papillota

divendres, 8 de maig de 2015

Amanida d'arròs LCDS


L'altre dia, repassant receptes, em vaig adonar que encara no havia publicat aquesta Amanida d'arròs LCDS que faig sovint a casa, almenys un cop per setmana. És ideal com a entrant o com a plat únic per sopar.
Als nens els encanta.
Com veureu, no té cap misteri, però la combinació d'ingredients la fa especialment refrescant a l'estiu.
A mi m'agrada acompanyar aquesta amanida d'arròs amb una salsa rosa especial, recepta que us recomano visitar prèviament.
No cal dir que podeu afegir o treure els ingredients que us vingui de gust.
Però que lliguin una mica, eh?, tampoc us passeu.
Les quantitats d'aquesta recepta equivalen a 4 o 6 persones.
Desitjo que us agradi!


INGREDIENTS
3 tasses de cafè d'arròs
2 llaunes de tonyina petites
6 barretes de surimi
1/2 ceba dolça trinxada
1 pot petit d'olives farcides
2 ous durs
6 anxoves
pebre negre
salsa rosa especial
oli d'oliva verge extra
sal

VARIANTS:
- Podeu afegir o treure els ingredients que més us agradin.

ELABORACIÓ
 Preparem tots els ingredients.
 Primer de tot, posarem a bullir els dos ous. Si voleu més informació, visiteu la recepta Ous durs.
 Seguidament, posarem a escalfar abundant aigua amb una mica de sal on courem l'arròs.
Normalment hi poso una tassa de cafè per persona. En aquest cas, amb tres tasses tindreu amanida per a quatre persones o més. Quan bulli l'aigua, hi tireu l'arròs.
 Mentrestant, prepararem la salsa rosa especial barrejant tots els ingredients.
 Us recomano la lectura prèvia de la recepta "Salsa rosa especial".  Reserveu-la.
 Ara, trinxarem la ceba.
 Tallarem a rodanxes les olives. Reserveu algunes senceres per decorar.
 Escorrerem la tonyina.
 I prepararem les anxoves i el surimi.
I el blat de moro.
 Ara, en un bol de vidre gran, hi abocarem el blat de moro, les olives...
 la ceba...
i la tonyina.
 Els ous ja els tindrem cuits. Els pelarem i els deixarem refredar.
 Un cop estigui l'arròs cuit...
 el refredarem ràpidament a sota de l'aixeta, fent servir un colador.
 Trinxarem un ou. L'altre el reservarem per decorar.
 Ara, hi tirarem un bon raig d'oli d'oliva verge extra a la nostra amanida.
 Un cullerot de salsa rosa especial...
 i una bona remenada.
 Hi incorporem l'arròs i fem el mateix, una mica d'oli...
 i una cullerada gran de salsa.
 I ara, a poc a poc, ho anirem barrejant tot. De baix cap a dalt.
 Finalment, procurarem ser una mica polits, i passarem un paper per les cantonades del bol.
 Ha de quedar presentable. La neteja sempre és important.
 Per acabar, hi posarem una mica més de salsa per sobre i l'escamparem.
 L'ou que ens queda el tallarem a quarts.
 I decorarem l'amanida amb l'ou, les anxoves, les olives i el surimi.
 Si pot ser, amb una mica de gràcia... i jo no en tinc pas gaire, eh?.
 Reserveu-la a la nevera unes hores i consumiu-la ben fresca.
Així presentada queda bé. 
Però també li podeu donar una presentació individual com aquesta.
Bon profit!

I PER BEURE...
Nom: L'Obaga
Varietat/s: Garnatxa negra i carinyena.
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Catalunya
Fabricant: Vinícola del Priorat
El vi L'Obaga et descobrirà la DOQ Priorat!
Aromes: fruits vermells, grosella i cirera, confitures, violeta.
Boca: pas per boca potent, amb un toc llaminer i aportant molta frescor.
Font: www.esperitdevi.cat

8 comentaris :

  1. Fa una pinta genial! De fet, m'han vingut ganes de menjar arròs per dinar... em sembla que en faré una mica i hi barrejaré altres coses que vagi trobant per la nevera. :-)

    ResponElimina
  2. Molt interessant !!!!
    bona proposta Albert, té bona pinta.....

    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  3. Si que tens gràcia decorant, t'ha quedat molr bonica!!!
    Nosaltres a l'estiu fem una semblant i la mengem sovint, no porta ceba ni anxoves, en canvi poso pinya "en su jugo" i faig servir una mica d'aquest suc per alleugerir la salsa i així es pot barrejar més fàcilment

    ResponElimina
  4. juas,juas! a mi es que la pinya no m'acaba de convèncer massa a l'amanida...però penso que el raret sòc jo. Bona feina i gràcies per la visita!

    ResponElimina
  5. Bonisima quina pinta!!!! ja tinc dinar per avui! Gracies crack sempre ens salves quan tenim poca inspiracio culinaria :)

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !