inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 1 de maig de 2015

Amanida d'api i escarola


Recepta tradicional número 30  del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
Doncs m'agrada presentar-vos aquestes receptes tan i tan bàsiques, sobretot les que conformen el dia a dia de les nostres llars.
Com passa amb altres plats, aquesta amanida sona tan extremadament senzilla d'elaborar i amb uns ingredients tan simples que, penso jo, aquests acaben sent aspectes que l'afecten negativament.
Aquesta mena de receptes molta gent ja no les fa, per què les considera gairebé absurdes. A mi m'ha passat, però, en tastar-les, i amb el pas del temps, he canviat d'opinió. La nostra imaginació, en ocasions, ens juga males passades i ens fa creure que allò tan i tan bàsic no ha de ser prou bo.
Aquesta amanida ho és de bona, i molt, a més de sana.
S'aprofiten totes les vitamines, ja que ho consumim en cru.
L’api es depuratiu i, diuen, que també té poders afrodisíacs degut a l'oli que conté. A més, va bé als diabètics degut a que conté hormones semblants a la insulina.
L’escarola té un efecte diürètic molt beneficiós per a les persones que patim hipertensió. També ajuda a reduir el colesterol i té propietats laxants, el que ajudarà especialment als que teniu problemes d’estrenyiment.
És a dir, un tros de plat, nanos.


INGREDIENTS
2 troncs d'api blancs
1 escarola
oli d'oliva
vinagre
sal

VARIANTS:
- Es pot fregar un gra d'all per la part de dins del bol d'amanir per aromatitzar-lo.

ELABORACIÓ
 Trieu les fulles blanques de l'escarola
Renteu-les i escorreu-les.
 Trieu les branques d'api i retireu-ne les fibres més grosses.
 Renteu-lo i escorreu-lo.
 Amb l'ajuda d'un pela-patates, feu làmines fines d'api. Reserveu-les.
 Prepareu una vinagreta amb oli d'oliva verge extra...
 i vinagre.
 Tireu-hi una mica de sal.
 Barregeu-ho bé.
 Col·loqueu l'escarola al plat amb una mica de gràcia.
 Decoreu-ho amb les làmines d'api que hem reservat.
 Amaniu-ho tot amb la vinagreta.
 I ja ho podeu servir a taula. Si voleu, podeu decorar al plat amb una mica de crema de vinagre de Mòdena.
 Bon profit!

I PER BEURE...
Nom: L'Oratori
Varietat/s: Garnatxa negra, cabernet sauvignon, carinyena.
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Empordà
Fabricant: Celler Martí Fabra

El Vi L'Oratori és un excel·lent vi per maridar amb carns i arrossos. Un vi molt llaminer del celler Martí Fabra. Ens encanta!
Aromes: fruita vermella madura, gerds, cirera, maduixa, violeta.
Boca: records de fruites vermelles madures, llaminer i molt elegant. 
Font: www.esperitdevi.cat

2 comentaris :

  1. buenos días, Albert!!! yo también la hago, pero le añado hinojo, qué rico y sano. Buen fin de semana!!

    ResponElimina
  2. Senzilla i molt bona.!!!!!!!! Que començes l'operació bikini Albert? je,je,je.......

    Una abraçada Albert,

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !