inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 17 d’abril de 2015

Ou ferrat amb samfaina


>Sorprenentment, aquesta recepta no apareix al llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català. 
Però hauria de ser-hi.
Poques coses hi ha més bones en aquesta vida que un ou ferrat recent collit del galliner i amb samfaina feta amb tomàquets ecològics de temporada. Si teniu una mica de sort, potser l'ou tindrà dos rovells i tot.
Només ens caldrà acompanyar-ho d'un porró de bon vi de la terra, i d'uns talls de pa de pagès artesà cuit en forn de llenya.
Hi esteu d'acord o no?
Doncs aquesta, encara que no ho sembli, és una recepta molt tradicional del nostre receptari que es mereix tenir una publicació en tots els blogs de cuina catalana.
I aquí la teniu.
Que no us falti mai l'ou ferrat amb samfaina, nanos!

INGREDIENTS
1 ou ben fresc
samfaina
oli
sal

VARIANTS:
- Podeu servir-lo amb salsa de tomàquet o samfaina triturada

ELABORACIÓ
Prèviament feu la samfaina seguint la recepta ja publicada amb anterioritat.
Està bona, oi?
Per a garantir una millor presència (encara que del tot innecessari) avui utilitzaré un motlle que em permetrà donar a l'ou una forma perfectament rodona. Una parida, sí.
Seguidament, dins del motlle, farem l'ou ferrat. En podeu fer dos si voleu, o tres.
 
Emplatarem servint una bona quantitat de samfaina amb l'ou.
I a sucar pa com a bojos.
Bon profit!

I PER BEURE...

 Nom: Toca't de l'Ala
Varietat/s: garnatxa negra i carinyena
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Empordà
Fabricant: Roig i Parals
De la unió de dos grans cellers, Roig Parals i Coca i Fitó, neix aquest vi Tocat de l'Ala a la DO Empordà. Un autèntic vi tocat per la tramuntanta.
Color: cirera intens.
Aromes: fruites vermelles, nabius, gerds, purna cirera, herbes aromàtiques, farigola i tocs balsàmics.
Boca: ofereix un llarg recorregut elegant, mineral, amb fruita vermella, balsàmics i amb algunes notes de cacau.
Font: www.esperitdevi.cat

5 comentaris :

  1. Boníssimmmm!!!!

    Bon cap de semana Albert

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, igualment!.... estic de mudança i no puc fer grans receptes, es nota oi? jeje

      Elimina
  2. El que dius és ben cert...hauria de ser-hi,

    Boníssim aquest ou ferrat amb samfaina.
    Segons tu, no és una gran recepta però reconeixeras que es una d'aquelles que se,pre et fan quedar bé.
    molt bona mudança.
    PTnts
    Dolça

    ResponElimina
  3. buenos dias, Albert!!! pero qué ricooooooo, me gustan tus paridas, te la copio, así que no dejes de soltarlas :) :) Que tengas un buen día \(*:*)/

    ResponElimina
    Respostes
    1. a mi tambe em sembla un plat collonut!!!!!!

      Elimina

Gràcies pels teus comentaris !