inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 10 d’abril de 2015

Costella de porc amb mongetes


Recepta tradicional del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
Avui, un plat tant senzill com tradicional.
En aquest blog ja hem vist com fer la nostrada Botifarra amb seques i la recepta d'avui no deixa de ser una variant del mateix plat, això sí, que us recomano tasteu de tant en tant.
L´únic consell que us puc dir es que procureu deixar la carn de porc ben cuita i cruixent, i com que aprofitarem l'oli de fregir la costella, millor fer servir oli d'oliva verge enlloc d'altres olis específics per fregir.
La resta de l'elaboració, com veureu, serà bufar i fer ampolles.
Que us aprofiti!

INGREDIENTS
600 g de costella de porc a trossos
600 g de mongetes bullides
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- Podeu amanir les mongetes amb all i julivert i una mica de pebre vermell

ELABORACIÓ
 Preparem els ingredients i tallem la costella a trossos.
 Podeu demanar que us la tallin o fer-ho vosaltres mateixos. Els trossos han de ser macos.
 D'entrada, posarem a escalfar una paella amb abundant oli. A continuació, salarem la carn.
I també li posarem una mica de pebre.
 Al gust. 
 Quan l'oli sigui calent, hi posarem els trossos de carn. Compte amb les esquitxades!
 Abaixeu el foc a la meitat i deixeu que es faci la carn sense presses.
 De tant en tant, doneu-li la volta.
 L'objectiu és aconseguir una carn ben cuita per dins i cruixent per fora.
 Perfecte.
No caldria, però si voleu, podeu escalfar una mica les mongetes bullides amb un punt de sal.
Com us comenava a les variants, hi podeu posar una picada d'all i julivert i una mica de pebre vermell.
 Amb la carn acabada de fer, emplatarem.
 Poseu una capa de mongetes.
 A sobre, poseu-hi els trossos de carn. També es habitual emplatar-ho posant-hi els trossos de costella al voltant i la mongeta enmig.
 Finalment, aprofitant el mateix oli de fregir la carn...
 ho regarem tot amb oli.
 I aquí teniu una fantàstica Costella de porc amb mongetes.
Bon profit!

I PER BEURE...
Nom: Saó Expressiu
Varietat/s: Garnatxa negra, Ull de llebre i Cabernet Sauvignon.
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Costers del Segre
Fabricant: Mas Blanch i Jové
Des dels Costers del Segre ens arriba aquest vi Saó Expressiu que et farà gaudir d' allò més acompanyant els teus plats preferits.
Color vermell intens, molt viu i amb rivets blaus.
Aroma complex, elegant, destaca la fruita vermella, cirera, maduixa, pruna i violeta, amb tons balsàmics, regalèssia i cacau.
En boca és suau i potent, elegant, i molt llaminer amb fruites del bosc i espècies dolces.
Font: www.esperitdevi.cat

6 comentaris :

  1. Que bones !!! ahir les vaig fer amb rostes de cansalada... i del ganxet...

    Bon cap de semana Albert

    ResponElimina
  2. aquest plat, m'agrada molt i hem recorda l'infantesa....gracies Albert sempre miro el que publicas i de veritat que fas que la cuina sigui mes facil....

    ResponElimina
  3. Quina bona pinta!!

    Et volia fer una pregunta sobre els tipus de tall de la carn. Visc als Estats Units i aquí no tenim la sort de poder anar a una carnisseria i demanar la carn tallada al moment. Les úniques costelles de porc que trobo són molt més allargades, i els americans les couen a la barbacoa amb molta salsa.
    Potser podries fer un article diferenciant els talls de carn!!!

    Moltíssimes gràcies!!

    Sóc una gran fan del teu blog des de fa anys!!
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Certament, a cada país tenen les seves costums i els seus propis talls de carn. Pots comprar les costelles i tallar-les tú mateixa. Gràcies pel comentari! i sort per aquelles contrades!

      Elimina

Gràcies pels teus comentaris !