inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 3 d’abril de 2015

Braç de gitano de trufa


Un altre clàssic del nostre receptari pastisser tradicional.
I es que està tan bo, oi?
Si teniu fet del dia abans la planxa de pa de pessic i la trufa clara, el braç es fa en 20 minuts de rellotge.
Què fàcil ho faig tot, eh? jeje.
Però jo us animo a provar-ho, a fer un braç de gitano del que més us agradi, que us sentireu molt satisfets.
Per cert, menys el de crema, tots els braços de gitano fets amb nata o trufa els podeu congelar i conservar durant molt de temps. D'aquesta manera podeu fer les postres d'un dinar important una setmana abans, per exemple.
Som-hi!


INGREDIENTS
1 planxa de pa de pessic
300 g de trufa clara per muntar
80 g de sucre
300 g de cobertura de xocolata negre

VARIANTS:
- Podeu tirar una mica de pols de cacau per sobre
- Es pot decorar amb roses de nata i/o trufa clara
- El podeu consumir congelat o fred

ELABORACIÓ
Primer de tot haurem de preparar les planxes de pa de pessic.
Això ho podeu fer (si voleu) el dia anterior o el mateix dia, unes hores abans.
Per cert, podeu afegir una mica d'essència de vainilla a la massa del pa de pessic pels piononos.
Es convenient que les planxes siguin completament fredes abans de fer-les servir.
Si voleu conèixer el procés d'elaboració pas a pas d'aquestes planxes, us recomano la lectura de la recepta planxes de pa de pessic.
Retallarem una mica les cantonades.
Molt bé.
Recordeu que el dia anterior haurem fet la trufa. Us recordo la seva elaboració, tot i que us recomano la lectura prèvia d'aquesta altra recepta. Posarem a bullir la nata i quan arrenqui el primer bull, abocarem la cobertura de xocolata negre dins el cassó i...
ho remenarem durant una estona...
fins que la cobertura quedi totalment integrada i desfeta.
La deixarem refredar a temperatura ambient.
Un cop freda, ja la podrem traspassar a un tàper.
Us farà una mica de pell a la capa superior, però no passa res, és normal.
Aboqueu la trufa clara en el tàper. Quan sigui freda, reserveu-la a la nevera.
Millor si la teniu d'un dia per altre.
A l'endemà ens disposarem a acabar el braç de gitano. Posarem la trufa clara en un bol per muntar.
Jo faig servir la KitchenAid, però podeu muntar-la amb una batedora elèctrica amb barnilla.
A mig muntar, hi anirem afegint el sucre, a poc a poc.
Fins que la trufa sigui muntada i tingui la mateixa textura que la nata muntada.
Ara, prepararem la planxa de pa de pessic. La col·locarem sobre el mateix paper de cocció, però amb la part fosca a sota.
Aplicarem una bona quantitat de trufa...
fent servir una pala o llengua.
Seguidament, amb la paletina, escamparem aquesta trufa clara.
Procureu que arribi a totes les cantonades.
Es recomanable fer una mica de muntanyeta a la part central superior.
D'aquesta manera va millor per enrotllar.
Ara, fent ús del paper, enrotllarem el braç de gitano.
A poc a poc...
i aplicant una certa pressió a la part inferior.
Us ha de quedar així.
Finalment, apliqueu una mica més de trufa clara a les puntes.
Molt bé.
Enrotlleu el braç amb el mateix paper i poseu-lo al congelador.
Per poder banyar-lo amb cobertura és recomanable que tingui una textura més sòlida, la que ens aportarà la congelació. Per tant, us recomano fer-ho d'un dia per altre.
Posarem a escalfar la cobertura de xocolata al bany maria.
Ho remenem fins que sigui pràcticament desfeta.
Deixeu atemperar una mica la cobertura, que no sigui massa calenta.
Un altre dia veurem com donar la temperatura correcte a la cobertura de xocolata.
Com veureu, faré servir un plàstic amb les punxes que servirà per fer el dibuix de la xocolata.
El podeu improvisar a casa amb qualsevol plàstic dur.
Podem banyar el braç directament amb la cobertura desfeta, però amb un pinzell tindrem més control i no embrutarem tant.
Recordeu que el braç està congelat.
Pintem, amb abundància de xocolata.
Molt bé.
De seguida, apliqueu el plàstic fent esses sobre la cobertura.
Si espereu massa estona se us pot solidificar la cobertura per estar en contacte amb el fred.
Molt bé, ja ho tenim.
Amb la mateixa paletina, transporteu el braç a un cartró amb blonda.
I reserveu-lo al congelador fins una hora abans de ser consumit.
Un braç de gitano tradicional i molt bo.
Si el proveu, segur que el fareu més d'una vegada.
Bon profit!


I PER BEURE...
Nom: Agustí Torelló Mata Rosat Trepat Brut Reserva
Varietat/s: Trepat
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Cava
Fabricant: Cava Agustí Torelló Mata

Descobreix una de les varietats autòctones catalanes com la Trepat en aquest Cava Agustí Torelló Mata Rosat Trepat Brut Reserva.
Un cava rosat que t'enamorarà!
Aroma: fruites vermelles madures, gerds, maduixa i cirera, confitura, fruits secs.
Boca: fruites vermelles, molt fresc, bombolla integrada i fina, llaminer.
Maridatge: aperitius, arrossos, pastes, peixos, marisc, carns lleugeres.
Font: www.esperitdevi.cat

8 comentaris :

  1. buenos días, Albert!!! qué ricoooooooooooooo, yo sí hago bracitos el primero que hice hace muchos años de roquefort, lo cierto es que hasta que no hacemos las cosas, pensamos que es muy dificil, pero no lo es y quien no se haya animado todavía, con tu paso a paso, se harán expertos cocineros, yo la plancha, siempre la enrollo en caliente con un trapito humedo.Yo lo acompañaré, con Kefir de agua, que tiene un saborcito a mosto ;)

    ResponElimina
  2. Un braç de gitano perfecte per als de casa, ens agraden molt!

    ResponElimina
  3. Fa una pinta deliciosa!!! Quina cosa més bona!!

    ResponElimina
  4. Un clásico golosamente irresistible tete¡

    ResponElimina
  5. Que xulo! No sabia que es podien congelar...gràcies pel truc ;)
    Petons
    Anna

    ResponElimina
  6. I així, en fred, la planxa de pa de pessic no es trenca? Havia vist i llegit en altres blogs que l'enrotellen amb un drap humit per evitar que es trenqui en el moment d'enrotllar quan està farcit, tu veig que no ho fas, no cal?
    Gràcies
    Lidia

    ResponElimina
    Respostes
    1. Invents, Lidia.
      Si les fas com jo et proposo les planxes seran prou primes i elàstiques i no se't trencaran.
      Una abraçada!

      Elimina
  7. M'encanta la web! Fan total. Ja no en consulto cap altra desde que la he descobert. Una pregunta: acabo de congelar el braç de gitano per a poder-lo banyar de xocolata posteriorment i he pensat si el puc reservar durant uns dies. Quant de temps el puc conservar al congelador en bones condicions? D'altra banda, m'ha sobrat molta trufa, es pot congelar també?

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !