inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 10 de febrer de 2015

Xarrup de gingebre i pinya


Us ha passat mai que, de cop i volta, se us fot la panxa com un globus i teniu una sensació estranya d'afartament temporal?

Aquest xarrup és ideal per quan teniu inflor de panxa i us sentiu pesats, com per exemple, després de grans àpats.
Com molts ja sabreu, el gingebre té moltes propietats.
Es molt digestiu, estimula el pàncrees, evita la flatulència i els gasos.
A més, té poder antibacterià, cuida la flora intestinal i és un antibiòtic natural. És antivomitiu, útil per al mal alè, per a les úlceres digestives, per a la gastritis i la diarrea. Afavoreix l'aparell circulatori i prevé problemes cardíacs, coàguls, angines de pit i trombosis. S'usa també pel tractament del dolor, l'artritis, la depressió i la fatiga crònica.
Vaja, que els beneficis de consumir gingebre son més que evidents. Això sí, també hi ha alguna contraindicació que cal tenir en compte, com l'afectació que té sobre alguns medicaments ( inhibeix la funció dels antihipertensius).
La pinya, per la seva banda, conté bromelina, un enzim que digereix els aliments prevenint la inflor i les digestions pesades. 
És per aquesta raó que la barreja d'aquests dos productes li anirà molt bé a les vostres panxetes inflades i, a més a més, us agradarà. 
Això no vol dir que us podreu fotre tres plats de seques amb xoriço per sopar que el xarrupet de marres ho arreglarà tot...eh?!.   
Aquest xarrup no és la panacea, però ajuda en el procés de digestió.   
A més a més, no caldria dir que, per rebaixar un abdomen inflat, haureu de seguir els consells que s'han donat tota la vida al respecte com: evitar la coliflor i les verdures flatulentes, no consumir refrescos amb gas, evitar àpats pesats, no beure amb canyeta i tragar aire en excés, etc.
El d'avui, és un bon xarrup amb un gust original que us sorprendrà.
A casa, últimament, ens hem acostumat a prendre'n un cada vespre i, la veritat, ens va molt bé.
Espero que us agradi.

Font: vikipedia.org


INGREDIENTS
300 g de pinya fresca
20-30 g de gingebre fresc
gingebre en pols

VARIANTS:
- Podeu fer el mateix xarrup amb poma, pera, raïm o taronja.

ELABORACIÓ
Preparem els ingredients.
Començarem per la pinya.
Talleu una rodanxa gruixuda.
Ara, retireu tota la pell i parts dures.
La part dura central també, aquella que molts en diem "fusta". Reservem la pinya.

Ara anem a pel gingebre.

Amb un sol tros d'aquests en tindrem prou. De fet, jo us recomanaria posar-ne la meitat de moment. Si us agrada del xarrup ja anireu apujant la dosi de gingebre.
Pelem el gingebre.
I el reservem també.
Ara, ho passarem tot per la liquadora. Ho podeu fer amb una batedora elèctrica i colar-ho encabat.
Procureu intercalar la pinya amb el gingebre.
Deixeu que la màquina tregui barregi bé tot el suc amb la polpa.
Sortirà un suquet espès.
Ja només ens queda servir-ho en gots de xarrup.
Així ja ho podríem servir, però a mi m'agrada decorar-ho una mica.
Podeu tirar una mica de pols de gingebre, però just abans de servir-ho, ja que amb el temps la humitat l'absorbeix.
Per acabar, he volgut afegir una branca de pastanaga, que és força maca i original. Però també podeu posar una fulla de menta.
Podeu servir els xarrups a temperatura ambient o freds de la nevera.
Es conserva una estona a la nevera, però poc a poc es van separant les parts líquides de la polpa i això li dona un aspecte lleig. No convé conservar-ho d'un dia per un altre, per exemple.
I a tastar-ho, a veure si us agrada. Recordeu que podeu barrejar el gingebre amb moltes altres fruites.
Ummm...està bo i et fa sentir bé per dins!
Si us sembla massa fort de gingebre, poseu-ne menys fins trobar el vostre punt.
A mi m'agrada fort de gingebre.
Bon profit!

15 comentaris :

  1. Sensacional...!!!
    doncs mira quina casualitat Albert.....,,,la setmana pasada vaig anar a l'herbolari pel mal de coll i afonía..justament em van recomanar unes infusions de gingebre amb pebre que que son excel.lents...,,,,,això sí....fortetes de gust...em van dir que era tant beneficiós per les cordes bucals.....

    Sempre s'aprenen coses noves ehhh....gràcies..

    una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs, ja ho veus si en té d'aplicacions.... gràcies Dolors! i millora't!

      Elimina
  2. Ha de ser molt bó aquest xarrup! Mel'apunto Albert! Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Como te cuidas¡¡ desde luego una combinacion buena y sana.Me gusta el jengible
    una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cuando te acostumbras al jengibre...crea hasta adicción, a que si?

      Elimina
  4. me apunto este chupito, me encanta el jengibre, su olor, vamos todo. Por casualidad, no sabrás hacer ese jengibre rosita que ponen en los japo con el wasabi???? ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Princesa, parles del que s'anomena gari, o gingebre encurtit. Sé que es fa amb vinagre d'arròs i sucre, però jo no l'he fet mai.

      Elimina
    2. buenos días, Albert, pues no sabía el nombre, así que voy a intentar averiguar cómo se hace, porque me encanta!!!!

      Elimina
    3. He encontrado esta receta que te adjunto. Yo también la probaré.

      - 1/2 jengibre fresco

      - 1/2 taza de vinagre de arroz

      - 2 cucharadas de azúcar

      - 1 cucharadita de sal

      - una gota de colorante rojo o rosado

      Paso 1: Pelar el jengibre utilizando una cucharita. Raspando con mucho cuidado, la piel sale sin problemas. Cortar el jengibre en láminas a lo largo, lo más finas posibles. Si cuentan con una mandolina, tal vez les resulte útil, o si tienen un muy bien pelapapas.

      Paso 2: Colocar las láminas de jengibre en un bowl y rociar la sal por encima. Frotar un poco las láminas para que todas tengan sal y dejarlas reposando durante 30 a 40 minutos. Esto hará que comiencen a largar líquidos y se ablanden un poco.

      Paso 3: Colocar en una cacerola pequeña una taza de agua y llevarla a hervor. Bajar el fuego a mínimo, colocar las láminas de jengibre y blanquearlas durante 1 minuto. Si las dejan más tiempo quedarán más suaves, manejen eso a su gusto.

      Paso 4: Colocar la tapa del frasco, cerrándolo bien. Dejar el frasco en la heladera durante una semana. Se puede comer antes si quieren, pero queda mejor pasado ese tiempo. Si utilizaron el colorante, recomiendo mover un poco el frasco cada tanto por si decanta y se acumula el colorante en el fondo.

      Paso 5: Una vez listar, se puede mantener en la heladera alrededor de un mes dentro del frasco con el vinagre. Para presentarlo, tomar las láminas del jengibre y acomodarlas formando una rosa, o simplemente hacer una montañita.


      Read more at http://www.petitchef.es/recetas/otro/gari-pickle-de-jengibre-fid-983782#GMtZx1CIl5K5yTLW.99

      Elimina
  5. Albert, gracias, seguro que ya te lo han dicho, pero tú eres oro molido, ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. juas,juas...pues no me lo habian dicho nunca no....ahora no sé qué decir, jeje.
      gracias, gracias!
      ...por cierto, he pasado por tu blog... muy bonito tu papa-muñeco! disfrutalo! seguro que es muy divertido!

      Elimina
  6. Ojalá Albert, mi princesa pudiese leer o escribir, o no tuviésemos que inventar un muñeco-papá para jugar :( pero a pesar de algunas carencias, exprimimos lo bueno que tiene la vida, por cierto en las gasolineras Bp por 100 puntos regalan un aparatito que puesto en el limón sale en spray, probado y una maravilla. Adeuuuuu que más que un comentario esto es una carta. \(*.*)/

    ResponElimina
  7. Quina monada, a més de sa és clar!!
    Gràcies Albert.
    Anna

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !