inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 24 de febrer de 2015

Filet de porc amb xampinyons (Carn blanca)


Ara ja fa un temps, l'Anna Oller, una seguidora d'aquest blog que viu a Suïssa, em va fer arribar aquesta recepta de tradició familiar. No tinc clar si la recepta és originària de Catalunya o de Suissa, però en qualsevol cas val la pena fer-la.  A mi em recorda (una mica) al Llom amb llet, aquella recepta tradicional catalana que vam fer fa uns mesos enrere i que la culminàvem amb una picadeta d'ametlles. Molt recomanable, també.
La recepta d'avui, de fet, encara és ben senzilla de fer, requereix de poc temps a la cuina i sempre acabes obtenint un gran resultat.
Com veureu, jo he preferit fer servir llet evaporada que té menys greix que la nata líquida o altres cremes de llet. Com sempre dic, la cuina tradicional no està exempta d'evol·lucionar des de un punt de vista nutritiu.
Aquesta "carn blanca", que és com l'anomena l'Anna, es pot acompanyar amb arròs bullit, patates fregides o una amanida.
Espero que us agradi tant com a mi.
Una forta abraçada per l'Anna i per a tots els catalans que ara són a l'estranger!



INGREDIENTS
1 peça de filet de port tallada a rodanxes de 1,5 - 2 cm de gruix
500 g de xampinyons frescos laminats
300 ml de crema de llet o llet evaporada
1 o 2 grans d'all laminats
oli d'oliva
pebre negre
sal

VARIANTS:
- Podeu fer el mateix plat amb altres tipus de carn i bolets
- Es pot sofregir una ceba juntament amb els xampinyons
- Es pot fer amb porc ibèric

ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients.
Com us comentava, és interessant que el filet de porc estigui tallat una mica gruixut, o quedarà eixut.
Rentem els xampis
I els tallem a làmines. Els reservem.
Tallem també a làmines un parell de grans d'all.
Posem la cassola o la paella a escalfar i mentrestant salem la carn per les dues bandes.
L'emprebrem també.
Tirarem la meitat de l'all a la cassola, per aromatitzar l'oli.
Seguidament, hi anirem col·locant els trossos de carn.
Ho deixarem enrossir una mica.
De seguida que agafi una mica de color, li donarem la volta. Heu de procurar que quedi la carn crua de dins.
I ho reservem.

En el mateix oli (tireu-ne més si cal), daurem la resta dels alls.
I hi abocarem els bolets.
Els salarem una mica.
Remeneu-los bé, que vagin agafant color, a foc mig.
Ummmm, quina oloreta, eh?
Empebreu-los una mica, si voleu.
Quan el xampinyó estigui tou i hagi deixat anar tot l'aigua, hi abocarem la crema de llet.
En aquest cas, he posat llevat evaporada.
Ben remenat, rectifiquem de sal...
i que faci xup-xup una estona.
Ho deixarem reduir durant uns 20 minuts a foc lent.
Passat aquest temps, incorporarem a la cassola els filets de porc.
Trinxeu una mica de julivert fresc.
Afegiu-lo.
Amb l'ajuda d'un drap per no cremar-vos, sacsegeu la cassola una mica. I deixeu-ho fer 5 minuts més.
Ja ho tenim això.
Deixeu reposar el plat uns minuts abans de servir.
I gaudir, que son dos dies!
Acompanyeu el plat d'unes llesques de xapata i un bon vi negre.
Bon profit!



I PER BEURE...
Nom: Camins del Priorat
Varietat/s: Garnatxa negra, cabernet sauvignon, carinyena, sirah.
Capacitat: 75cl
Zona: D.O.Q. Priorat
Fabricant: Alvaro Palacios
El vi Camins del Priorat és elaborat per Álvaro Palacios, un dels grans productors i pioner de la DOQ Priorat. Estem davant d' un vi excepcional que et farà gaudir d'allò més.
Color: cirera, ribet violeta.
Aromes: fruites vermelles madures, mora, maduixa, pruna, florals, balsàmics, cacau i notes torrades.
Boca: fruita vermella, mores, aporten un toc molt llaminer, elegant, pas per boca sedós.
Font: http://www.esperitdevi.cat

5 comentaris :

  1. buenos díaaaaaas!!! jo, si es que soy de buen comer, así que hoy te copio el cerdito, pero lo voy a acompañar con unas hamburguesas vegetarianas, fáciles y ricas que hago a la plancha, te dejo la receta, ayer las hice con brócoli, cebolla, zanahoria y copos de avena, y luego sal y especias, yo lo hago en la thermomix, sólo hay que picarlo todo bien y mezclar, es impresionante como los copos de avena, unen todo y salen hamburguesas perfectas, yo las hago en un cacharrito de hamburguesas así quedan compactas y en la plancha. Las podemos congelar antes de hacerlas.
    feliz día!!!

    ResponElimina
  2. buenos días, estaba tan solito mi comentario, que vengo a hacer otro para acompañarlo :) :) quería compartir con vosotros, sabéis que tengo una hija con autismo, pues un papá que ha hecho un corto, precioso, "el niño que se comía las palabras", espero que os guste y que lo compartáis.feliz dia

    https://www.youtube.com/watch?v=txxQg1FIgLY

    ResponElimina
    Respostes
    1. Precioso, princesa!....un corto aplastantemente cautivador. Me congratula saber que en ocasiones, el alma, le gana el pulso al cuerpo.

      Elimina
  3. Bona tarda Albert. Abans de res felicitar-te pel blog tan genial que tens. He fet moltes de les teves receptes i sempre surten boníssimes!!!
    Aquesta recepta de filet de porc amb xampinyons, les mesures són per a quatre persones?? Tinc vitro i no puc posar-hi cassola de terrissa, saps si queda bé amb un altre tipus d'olla o cassola. Moltes gràcies per endevant. Fins aviat. Núria

    ResponElimina
  4. Hola Núria
    Cap problema, ho pots fer amb una cassola normal.
    I si, quan no dic res, les mesures son sempre per a quatre persones.
    Gràcies!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !