inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 3 de febrer de 2015

Cabdells amb anxoves de L'Escala


Avui us porto una recepta força coneguda arreu de la península i que en castellà es coneix com a "Cogollos con anchoas".
En aquest cas, he volgut acompanyar els cabdells amb anxoves de L'Escala, molt aromàtiques i saboroses.
Una mica de país haurem de fer, no?.
De fet, us recomano utilitzar anxoves en salaó i dessalar-les vosaltres mateixos, que son encara més bones que les que ja venen dessalades. Si voleu saber com fer-ho, us recomano la lectura prèvia del consell: Com dessalar anxoves salades.
D'altra banda, i digueu-me tripero si voleu, he volgut servir cada cabdell amb un parell de filets d'anxova, quan habitualment només se'n posa una. Considero que un sol filet és massa enciam per tan poca anxova.  Però això, com tot a la cuina, és qüestió de gustos personals.
En general, aquest és un plat molt saludable i equilibrat, que només hauran de vigilar aquells que patiu de la tensió alta, com un servidor. Però com sempre es diu, tot en aquesta vida, amb mesura, es pot provar.
Tsch...i un bon oli d'oliva, no fotem, compreu-vos un bon oli per aquestes ocasions.
Les quantitats d'aquesta recepta corresponen a dues persones.
Som-hi!


INGREDIENTS
3 cabdells frescos
12 filets d'anxova dessalada
1 tomàquet d'amanir
1 llauna de tonyina en oli
oli d'oliva verge extra

VARIANTS:
- Podeu afegir-hi olives
- Podeu fer el mateix plat amb seitons en vinagre

ELABORACIÓ
Preparem els ingredients
Per començar, netegeu les anxoves en salaó. Això ho podeu fer el dia abans, si us va bé.
Tarieu les anxoves del pot d'una en una, amb cura de no malmetre-les.
Notareu un tacte dur, debut a la sal, les escates i les espines.
Obriu una mica l'aixeta de la pica, sense massa pressió, i amb cura anirem retirant la sal i les escates.
Un cop nets els filets...
els anirem reservant en un recipient i les reservarem submergides en oli.
Ara anem a pels cabdells. Talleu la part baixa més dura del cabdell.
Talleu-los per la meitat.
Netegeu cada part sota l'aixeta.
Procureu escórrer tota l'aigua. Fins i tot podeu assecar-los una mica amb un drap net o paper.
Netegeu el tomàquet i talleu-lo a rodanxes gruixudes.
Muntem el plat.
A mi m'agrada acompanyar-ho amb una mica de tonyina.
La col·locarem sobre el tomàquet.
A continuació, haurem d'amanir els cabdells amb vinagre i...
Tot el plat amb un bon oli d'oliva verge extra. Degut a les anxoves, aquest plat no necessita més sal.
I ja el podeu servir a taula.
Decoreu-lo amb una mica de gràcia, que sempre entrarà millor.
Bon profit!

I PER BEURE...
Nom: Castell de les Pinyeres
Varietat/s: Garnatxa negra, cabernet sauvignon i carinyena.
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Montsant
Fabricant: Celler El Masroig

Aromes: balsàmiques, cacau, xocolata, fruites vermelles, grosella, pruna i mora.
En boca és saborós i equilibrat, intens i llarg.
Criança en fusta de roure francès i americà durant 12 mesos.
Font: www.esperitdevi.cat

6 comentaris :

  1. buenos días, Albert!!! tus cogollitos de lujo!!! aunque hoy con el frío que hace, tomaré un buen cocido. un abrazo

    ResponElimina
  2. Molt bon plat i refrescant .....per avui no eh?? Jo les anxoves les compro ja netes , no trobo mai el punt de desalar-les.....i aquestes de l'escala sempre mhi queden aquelles espinetes tant empipadores...no en dec saber ...jejeje.

    gracies Albert una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si les neteges bé, les espines no es noten i son mil vegades més bones i econòmiques que les altres. Insisteix!

      Elimina
  3. Com les de l'escala cap ni una, són delicioses, i en una amanida de cabdells com aquesta, per tocar el cel!!
    Anna

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !