inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 6 de febrer de 2015

Arròs mar i muntanya amb romesco


I mica en mica el ventall d'arrossos d'aquest blog va creixent. Ja sabeu que m'agrada molt fer-ne de tota mena i m'ho passo bé experimentant amb arrossos, vaja, que ho trobo divertit.
Això de fer arrossos enganxa, fins i tot.
Avui, tot i ressaltar l'aportació del romesco, us he de dir que la salsa romesco no determinarà el gust final d'aquest arròs, però si afavorirà a donar un gust més intens i característic al sofregit. Vaja, que la presència del romesco serà més aviat subtil que no pas clarament identificable.
El resultat serà un arròs melós i molt gustós, convertint-lo en un d'aquells plats que, com més en menges més t'agraden.
Les quantitat d'aquesta recepta corresponen a 4/6 persones.
Recordeu que per fer un arròs caldós heu de posar, com a mínim, tres parts de brou per una d'arròs.
Espero que us agradi.


INGREDIENTS
1 ceba trinxada
300 g d'arròs
1 tomàquet madur
3 cullerades de salsa romesco
1250 ml de brou de pollastre o verdura
80 g de pèsols cuits
2 carxofes
3 salsitxes de porc
6 gambes vermelles
1 tros de pebrot vermell
2 grans d'all
pebre negre
sal

VARIANTS:
- Podeu treure o afegir altres productes del mar i de l'horta (sípia, musclos, espàrrecs, mongetes, etc..)
- Podeu fer servir brou de peix

ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients.
El romesco, el podeu comprar fet o fer-lo vosaltres mateixos a casa, que sempre queda més bo.
Abans de res, posarem el brou de pollastre o verdura a escalfar.
I anirem netejant la verdura.
Com ja sabeu, retirarem les fulles més verdes de les carxofes, retallarem les puntes i tallarem els cors en quatre o vuit trossos.
Abans no es faci fosca la carxofa, escalfarem una mica d'oli a la paella i deixarem que agafi color.
Saleu-la una mica.
Quan tingui un bonic color daurat, la retirarem i la reservarem en un plat.
En la mateixa paella, amb una mica més d'oli, farem les salsitxes tallades a trossets.
Fins que també tinguin un color. No importa si de fins queden una mica crues.
Ho reservem tot junt.
A continuació, marcarem una mcia les gambes, que salarem.
Un raig d'oli, i les deixarem fer uns 2 minuts per cada banda.

Les reservem amb la carxofa i les salsitxes.
Ara, si us agrada, talleu unes tires de pebrot vermell que serviran per decorar l'arròs.
Deixeu que es faci el pebrot amb una mica més d'oli.
Mentrestant, talleu una mica d'all.
I afegiu-lo a la paella.
Aneu trinxant la ceba.
I quan l'all hagi agafat color afegiu-la a la paella.
Repartiu-ho una mica i deixeu que es faci a poc a poc.

Aprofiteu que la ceba necessita d'uns minuts per daurar-se per ratllar el tomàquet.
I l'afegiu. Deixeu que tot plegat quedi ben sofregit a foc lent i s'evapori tota l'aigua del tomàquet.
A continuació, retireu les tires de pebrot i...
reserveu-les per més endavant.
Ara, amb el sofregit ben concentrat, hi afegirem la salsa romesco.
Jo hi poso de tres a quatre cullerades.
Deixeu que es torri una mica i...
barregeu-la bé amb el sofregit.
Deixeu que caramel·litzi una estona, vigilant que no es cremi.
A continuació, hi afegirem la carxofa i...
l'arròs, i ho deixarem torrar uns instants més.
Remeneu-ho sense parar, que l'arròs s'enganxarà ràpid sense líquid.
I ara hi abocarem el brou ben calent.
Ho salarem una mica i deixarem coure durant uns 15 minuts a foc mig-baix.
Seguidament, hi afegirem els pèsols cuits...
i la botifarra. Rectifiqueu de sal si cal.
I 5 minuts després les gambes i les tires de pebrot vermell.
Col·loqueu-les de forma que quedin ben distribuïdes.
Quan l'arròs porti uns 17-18 minuts de cocció, ja podeu apagar el foc.
Deixeu-lo acabar de fer amb la mateixa cocció passiva durant uns 10 minutets.
I ja el podreu servir. Remeneu-lo una mica abans de posar-lo al plat.
L'arròs ha de quedar fet al punt i sucós.
Servirem cada plat procurant que hi hagi una mica de tot.
Molt bé.
I a gaudir, nanos.
Segur que el tornareu a fer aquest arròs.
Bon profit!

I PER BEURE...
Nom: Destrankis
Varietat/s: Garnatxa negra, carinyena
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Priorat
Fabricant: Celler Aixalà Alcait

El vi Destrankis és un priorat espectacular i una mica "gamberro", ens encanta!
Aromes: fruites vermelles, mora, gerd, cacau, tocs balsàmics.
Boca: molt llaminer, amb molta presència de fruits vermells, potent, elegant i mineral.
Elaboració: Criança en bótes de roure francès i americà durant 9 mesos.
Font: www.esperitdevi.cat

9 comentaris :

  1. La pinta la te molt bonaa!!! serà qüestió de probar-lo....

    Bon cap de semana Albert..

    ResponElimina
  2. Bonissima recepta amb la salsa romesco !!!
    Ja tenim ganas de fer-la.
    Una abraçada
    Joan i Sara

    ResponElimina
  3. Una propuesta original Albert y si queda sutil el toque del romesco,mejor aun.
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  4. Com veig que t'agrada ampliar les teves propostes d'arrossos d'arreu dels ppcc t'adjunto un enllaç d'un article que et pot interessar ( si ja el coneixes disculpa'm)
    http://opinions.laveupv.com/vicent-marques/blog/4943/larros-amb-pollastre

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'ho miro! Gràcies Enric!
      M'agrada que em feu arribar informació!

      Elimina
  5. Fa una pinta deliciosa!! Queda apuntadíssim!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !