inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 27 de gener de 2015

Amanida de col confitada


Recepta tradicional número 33 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
Com m'agrada publicar aquests tipus de receptes!
Em fan sentir bé, mira.
Quina tonteria, eh?.
I es que receptes com la d'avui, poden arribar a ser extraordinàriament senzilles de fer i escandalosament bàsiques si voleu, però alhora, gaudeixen de l'aval del temps i penso que mereixen el seu lloc en qualsevol receptari mínimament rigorós. Aquests tipus de receptes representen, en el fons, l'homenatge a la nostra cuina, a la nostra cultura i als nostres avantpassats. La complexitat d'elaborar-les, normalment baixa, queda en un segon terme.
Aquesta amanida també és molt interessant des de el punt de vista nutritiu, degut a les meravelloses propietats que té el vinagre que afavoreixen, alhora, la digestió d'altres plats més contundents.
Us recomano la lectura de la recepta Col confitada.
També us recomano la lectura de la recepta Pèsols negres amb rosta i col confitada.


INGREDIENTS
col confitada
ceba dolça
olives negres
vinagre de vi
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- Podeu fer servir altres tipus d'olives i de ceba
- Es pot amanir amb altres varietats de vinagre

ELABORACIÓ
Hem de tenir la nostra col confitada prèviament preparada.
Un cop llesta, traieu del pot la col que us faci falta.
Renteu-la sota l'aixeta i...
i poseu-la en remull un parell d'hores.
A continuació, ja podrem muntar el plat.
Primer col·loqueu la col en un plat, que haurem trinxat una mica amb un ganivet. Saleu-la.
Amaniu-la amb oli d'oliva.
Talleu la ceba dolça a la juliana.
Ara, decoreu el plat amb la ceba.
Afegiu-hi les olives.
I finalment, tireu per sobre un nou raig d'oli.
I llestos.
Ja la podeu servir a taula. Certament, resulta una amanida molt més bona del que us podeu imaginar.
Bon profit!

I PER BEURE...
Nom: Miloca Samsó
Varietat/s: Samsó (Carinyena)
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Montsant
Fabricant: Vendrell Rived
Aromes: fruites vermelles madures, prunes, mora, confitura.
Boca: llaminer, fruites vermelles, potent i persistent. 
Font: www.esperitdevi.cat

10 comentaris :

  1. M'encanta la col confitada...amanida que et fa venir salivera....boníssima !!!

    Gràcies Albert !!

    ResponElimina
  2. M'agrada saber que la coneixes. Molta gent no es creurà que aquesta senzilla amanida és molt més bona del que pot aparentar.

    ResponElimina
  3. Albert, estic fent una recepta d les teves, i tinc una pregunta...quants dies es conserva la trufa cuita i el sucre bany a la nevera??

    Gracies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una setmana tranquil·lament, i 15 dies també.

      Elimina
  4. Mmmmm, em fa pensar en la cuina escandinava aquesta amanida.

    ResponElimina
  5. No he provat mai la col confitada però ha de ser boníssima. Cap a la llista de pendents... Si és que on hi hagi una bona amanida...

    ResponElimina
  6. Jo tampoc l'he provat mai però ho faré, a veure què tal surt. Gràcies per la recepta Albert.
    Anna

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !