inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 10 de desembre de 2014

Xampinyons farcits amb pernil i formatge


>Us agrada la salsa Viandox? si, home... la mateixa salsa que us posen al frankfurt de Pedralbes, als entrepans de llom: "Un lomo con muchaaaaaaaaaaa!".
A mi m'agrada, però reconec que és força especial. És d'aquells gustos que, una de dues, o t'agraden molt o no els aguantes. Es tracta d'un condiment per a carns, com podria ser el Bovril, també. De fet, la salsa Viandox en porta una mica de Bovril.
Total, que la recepta d'avui és un bon aperitiu que funciona molt bé. I és que de vegades, ens compliquem la vida innecessàriament. Com veureu, aquests xampinyons són molt fàcils de fer i, a més, és d'aquelles propostes que, amb poc esforç a la cuina, et fan quedar bé amb els convidats.
Tsch!, que no teniu excusa quan dieu: "...es que no he tingut temps de preparar res..."
Recordeu que en aquest blog ja hem vist algunes propostes més per farcir els xampinyons frescos i la d'avui, de ben segur que us agradarà.
Recepta senzilla, ràpida, bona i econòmica.

INGREDIENTS
8-10 xampinyons frescos de mida gran
150 g de pernil serrà tallat a tires fines
100 g de formatge per gratinar a tires
orenga
salsa Viandox
oli d'oliva

VARIANTS:
- Els podeu fer amb pernil ibèric
- Podeu suprimir la salsa, tot i que el gust canviarà considerablement
- Es poden aprofitar els troncs per barrejar-los amb el farciment

ELABORACIÓ
Preparem els ingredients.
Avui farem servir una salsa concentrada molt especiada anomenada Viandox. Habitualment, jo la compro als supermercats Caprabo/Eroski. Molt recomanable per carns i entrepans de llom.
Els xampinyons, procureu que siguin de mida gran. D'aquesta manera tindrem més capacitat de farciment. Els netejarem bé de terra.
El pernil, el podeu comprar tallat a tires o fer-les vosaltres mateixos.
I el formatge, qualsevol per gratinar ens anirà bé, si és a tires també  millor.
Comencem per retirar el tronc de la base del xampinyó.
Fent una mica de pressió, surt amb molta facilitat.
Perfecte. Farem el mateix amb la resta. Si voleu, els troncs els podeu tallar a làmines i saltar-los amb all i julivert. Altrament, els podeu reservar per a fer altres preparacions.
Ara, marcarem els xampinyons en una paella ben calenta...
amb un raig d'oli d'oliva. No hi poseu sal, que avui amb el pernil no ens caldrà.
Quan agafin color, els donarem la volta.
Els haurem de tenir poc temps, ja que no volem que perdin tota l'aigua. De fet, el xampinyó es pot menjar cru, ja ho sabeu. El que busquem és donar-li una lleugera cocció però garantint sempre que mantingui l'estructura de cassoleta.
Els anirem col·locant en una safata de forn. Si voleu, poseu-hi paper d'alumini i us estalviareu haver de rascar el formatge per netejar-la, ja m'enteneu. Els reservem.
Ara, a la mateixa paella, amb un raig d'oli, saltarem el pernil.
Volta i volta. Tant bon punt canviï de color, ja podrem tancar el foc.
A continuació, tirarem un parell de gotes de salsa Viandox dins del xampinyó.
Molt bé.
A sobre, hi posarem una mica del pernil que hem saltat.
Si voleu, podeu fer servir una cullera, que us anirà millor.
Un cop hem posat el pernil, hi posarem el formatge.
Una mica per sobre...
que faci muntanyeta, una mica.
I per acabar, l'orenga.
Una mica per sobre, i li donarà una agradable aroma a la preparació.
I per últim, un raig d'oli d'oliva i al forn.
Els posarem a gratinar durant uns 5 minuts a 200 graus, només en mode grill.
Quan el formatge estigui daurat, ja els podrem treure.
I directament a taula.
Un bon aperitiu que acostuma a agradar a tothom.
Una copa de vi, una cervesa fresca, un vermut o un bon cava, son possibilitats totes elles vàlides.
El tastem?
Ummm...
Bon profit!

I PER BEURE...
Nom: Recaredo Intens Rosat Brut Natura GR 2009 
Fabricant: Tipus : Caves Recaredo 
Varietat/s : Monastrell, Pinot Noir

  • Capacitat : 75Cl.
  • Zona : D.O. Cava
  • Cava amb un color molt pujat, vermell-maduixa. Sorprèn pel seu color potent, no és habitual en un cava rosat. Bona intensitat i molt llaminera, la piruleta, la fruita vermella en el seu punt de maduració, fons cremosos, molt juganer. Sorprèn, ja que es tracta d'un brut nature. Desplega un ampli i llaminer assortiment de matisos afruitats.
    Fresc, molt sec, lleugerament amarg, molt directe, equilibrat, potser una mica jove, molt afruitat i llaminer, llarg postgust, divertit.
    Si no anem equivocats l'únic cava rosat brut nature del mercat. Excel·lent aposta.

    Font: www.petitceller.cat

    12 comentaris :

    1. Bò i original aperitiu...junt amb els que també vas fer amb ous de guatlle...bona proposta Albert.

      gràcies, una abraçada

      ResponElimina
      Respostes
      1. Si, es que els xampis ofereixen moltes possibilitats, oi? Gràcies Dolors!

        Elimina
    2. Bonissims Albert,gracies per donar_nos tantas ideas.

      ResponElimina
    3. Una recepta bona i fàcil. Per gaudir. Moltes gràcies Albert.

      ResponElimina
    4. Bonta tarda:

      he descobert el blog avui i m'ha encantat....faré l'escudella, he fet un cop d'ull al canelons de nadal i continuo revisant....

      enhorabona....

      Lidia

      ResponElimina
      Respostes
      1. Benvinguda Satine (Lidia)! Espero que et sigui útil! i qualsevol cosa ja saps! Gràcies!

        Elimina
    5. Gràcies:

      Sembla fàcil...ja et contaré si sóc capaç...

      :)))

      ResponElimina
    6. Avui ho he preparat, tant sencilli bó que queda. Elssogres molt contents. Gràcirs pelteu blog.

      ResponElimina
    7. Avui ho he preparat, tant sencilli bó que queda. Elssogres molt contents. Gràcirs pelteu blog.

      ResponElimina

    Gràcies pels teus comentaris !