inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 26 de desembre de 2014

Iogurt amb nous, raïm i magrana


Voleu una recepta de postres d'aquelles que es preparen en 5 minuts i quedes com un rei?
"Mariconades", que dic jo.
Però "mariconades" bones, al cap i a la fi.
Doncs avui us presento una de molt interessant, amb fruita de temporada.
Son unes postres molt refrescants i amb diferents textures.
L'explosió del gra de magrana refrescarà el paladar, la dolçor del iogurt i de la melmelada us netejaran la boca del dinar i us donaran la sensació d'estar menjant postres i, finalment, el cruixent de la nou amagarà la textura de fusta que sempre té la llavor de la magrana, que no sempre és agradable. La decoració amb xocolata arrodonirà l'estètica del conjunt i ens aportarà aquell punt visual de desig irrefrenable que només la xocolata pot calmar.
En general, i des de un punt de vista nutricional, són unes postres equilibrades.
Com veureu, la seva elaboració és extremadament senzilla.
Espero que us agradi.


INGREDIENTS
grans de raïm (sense pinyol)
grans de magrana madura
iogurt de maduixa La Fageda
melmelada de maduixa
un grapat de nous
cobertura de xocolata

VARIANTS:
- Podeu fer servir iogurts i melmelada d'altres sabors
- Podeu fer aquestes postres sense raïm
- S'hi pot posar una mica de licor barrejat amb el iogurt

ELABORACIÓ
Preparem els ingredients.
Les nous, les podeu comprar ja pelades.
Les haureu de trossejar una mica. No ha de quedar pols, només a trossets petits.
Avui us recomano el iogurt amb gust de maduixa de La Fageda. Els que coneixeu aquest fabricant ja sabeu que parlem d'un producte de casa i de molta qualitat.
Aboquem un iogurt per persona en un bol.
Hi abocarem els trossos de nou i ho barrejarem. 
A continuació, treballarem una mica la melmelada per a desfer els possibles grumolls de conservar-la a la nevera.
Seguidament, posarem una cullerada de maduixa a la base dels gots de presentació. Ho podeu fer en copes o en qualsevol altre recipient.
No en poseu massa. Només un petita capa que cobreixi totalment la base del got.
Ara, netejarem i assecarem els grans de raïm. Jo els he comprat sense pinyol, però si tenen pinyol és convenient retirar-lo. Partirem els grans per la meitat.
Col·locarem aquestes meitats sobre la melmelada.
Repetirem el procés fent un got per persona.
Acte seguit, cobrirem els grans de raïm i la melmelada amb la barreja de iogurt i nous.
No en poseu massa. Es convenient que no perdem mai de vista la proporció de les postres respecte de l'àpat. És millor pecar de poc i repetir (si cal) que veure com tothom es deixa la meitat de les postres.
Anem a per la magrana.
Ja sabeu obrir una magrana? és molt fàcil. Feu un tall al voltant de tota la magrana d'un centímetre de profunditat. Vaja, que no l'heu de tallar per la meitat, només heu de tallar la pell.
Ara, amb totes dues mans, feu una lleugera pressió per obrir la magrana.
Perfecte.
Tsch, i no perdeu el temps treien granet a granet. Amb l'ajuda del mànec del ganivet, colpegeu amb contundència totes pes parts de la magrana.
Amb 8 o 10 cops tindreu la magrana a punt. Sense perdre el temps ni la paciència.
Vigileu que sigui ben dolça i madura.
Posarem una capa de magrana sobre el iogurt amb nous.
  I ja ho podem reservar a la nevera.
Només ens quedarà fer una decoració amb cobertura de xocolata negra.
Com sempre, poseu-la a desfer al bany maria.
Un cop desfeta i atemperada, feu un cornet de paper i ompliu-lo amb xocolata.
Us recomano la lectura del Consell: Com fer un cornet de paper.
Talleu la punta amb unes tisores i, sobre un paper DinA4, feu dibuixos a plaer. Jo he optat per a fer aquesta mena de reixa. Feu tantes com persones o gots tingueu.
Deixeu refredar la cobertura a la nevera durant una bona estona, al menys una hora.
Assegureu-vos que està ben quallada.
De fet, ho podeu preparar el dia abans si voleu.
A continuació, i amb ganivet, podrem tallar les reixes per la meitat i decorar els nostres gots.
Feu-ho amb rapidesa que la cobertura es fon ràpidament amb l'escalfor de les mans.
I ja ho tenim acabat. Què us sembla?
Estic segur que aquestes postres us agradaran.
Bon profit!

I PER BEURE...
Nom: Agustí Torelló Mata Brut Reserva 2010 
Fabricant: Caves Agustí Torelló 
Tipus : Cava Brut Reserva 
Varietat/s : Parellada, Xarel.lo, Macabeu 
Capacitat : 75Cl. 
Zona : D.O. Cava 
Groc palla pàl lid amb vius esclats verdosos. Bombolla fina i persistent d'evolució lenta, amb bona formació de rosaris. Aroma net i molt afruitat amb records de poma verda, notes de caramel, sobre un fons d'herbes fresques i tocs balsàmics i mentolats.Impressió final: Elegant, equilibrat, afruitat i fresc, amable amb notes de poma i almívars. Carbònic molt ben integrat, amb excel lent equilibri sucre-acidesa. Postgust llarg i delicat.Maridatges: Ideal per aperitius, peixos amb salses cremoses, cremes de marisc, carns blanques, formatges de cabra i postres. servir entre 6 i 7 º C.

5 comentaris :

  1. Un postre resultón i molt facil de fer! m'encanta com n'és de saludable.... per cert, el dia 24 per sopar vaig fer els teus calçots al forn, i genial! ens van encantar! a falta de barbacoa......petons i bones festes!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Força saludable, sí senyora (o senyoreta). Bones festes Roser!

      Elimina
  2. No me lo puedo creer, tu con mariconadas de estas jaja,Lo malo es que estan muy buenas que no se puede decir no¡ Es cierto, en un plis plas postre 10.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ho veus companys....tots acabem passant pel tub...jeje.

      Elimina
  3. M'encanta!! un postre fàcil, ràpid, senzill i vistós!! Fa temps vaig em vaig inventar un molt semblant amb iogurt natural, melmelada de maduixa que vaig fer, trocets de maduixa i adornat amb crocanti.. però aquest es més maco.
    Utilitzes els mateixos gots que jo! serveixen per tot i guanyes molt espai!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !