inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 18 de novembre de 2014

Xips de moniato


Gens innovadora la recepta, ja ho sé, però molt interessant.
Podeu utilitzar aquests xips com a guarnició per a tota mena de plats o també per servir com a pica pica.
Combinen perfectament amb tot tipus de producte (carns, peix, llegums, verdures, etc..).
Jo penso que el moniato és un aliment que està infravalorat.
Es poden fer moltíssimes coses xules amb moniato.
El moniato, boniato, batata o patata de Màlaga (Ipomoea batatas) és una planta de la família de les convolvulaceae, conreada per la seva arrel tuberosa comestible.
El moniato és molt popular a tota Amèrica del Sud, el Carib, Estats Units, Canadà, la Xina, i les illes del Pacífic. A Catalunya es consumeix típicament a la Castanyada, acompanyant els panellets o com un dels ingredients d'aquests.
Al País Valencià es fa servir per als pastissets de moniato típics de Nadal; i en alguns pobles de la Ribera, a més de l'arnadí de carabassa, se'n fa també un de moniato, i se'ls dóna el nom, respectivament, de carabassa santa i moniato sant, per raó d'ésser els dolços rituals de la Setmana Major.
I ara, tasteu aquestes divertides xips i en parlem!

INGREDIENTS
1 moniato
oli de fregir
sal

ELABORACIÓ
Agafem el moniato
El pelem amb un pelador
Un cop pelat, i amb el mateix pelador, feu tires de moniato fins a consumir-lo pràcticament tot.
Podeu fer-les més o menys llargues, com us agradin.
Un cop tenim aquestes peles de moniato preparades posarem a escalfar abundant oli per fregir.
Un cop l'oli sigui ben roent, hi anirem tirant peles de moniato.
Veureu com el moniato mateix ens marcarà el temps de cocció. Inicialment es fregirà amb força i generant moltes bombolles.

I passats uns segons, el mateix deixarà de bullir amb tantes ganes. Serà el moment de retirar-les.
Col·loqueu les peles sobre un paper absorbent, procurant que no amuntegar-les per evitar que s'estovin.
Anirem fregint tot el moniato.
Un cop fregit, ho salarem, i quan estigui fred ja es pot consumir.
Com més es refredi més cruixent serà. Però no ho reserveu a la nevera, que la humitat ho estovaria.
Reserveu les xips de moniato en un lloc fresc i sec.
Es poden consumir directament, com el que menja patates xips, però també les podeu fer servir per acompanyar altres plats, com aquesta Crema de moniato.
Bon profit!

I PER BEURE...


  • Nom: Espelt Terres Negres
  • Fabricant: Espelt Viticultors
  • Tipus : Vi Negre Criança
  • Varietat/s : Merlot, Cabernet Sauvignon
  • Capacitat : 75Cl.
  • Zona : D.O. Empordà
  • Criança de 12 mesos en bóta francesa i americana i 9 mesos en ampolla. Procedeix de raïms fenòlica madures que han permès maceracions llargues. Color vermell molt intens.

    0 comentarios :

    Publica un comentari a l'entrada

    Gràcies pels teus comentaris !