inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 13 de novembre de 2014

Mongetes amb llomillo


>Recepta tradicional número 685 o 686 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
De vegades, ens fem un embolic tot pensant què podem fer per dinar, i plats com el d'avui són una gran alternativa, fàcil d'elaborar, bo i molt tradicional també.
Digueu-li llom o digueu-li llomillo, no passa res.
Avui parlem de les Mongetes amb llomillo, que no Llomillo amb mongetes.
Aquesta petita diferència en l'ordre dels elements és relativament important: no és el mateix servir el llom amb un acompanyament de mongetes que servir les mongetes amb uns talls de llom.
Filo prim, ho sé.
I en què es tradueix això? Doncs que en comptes de fer el llom i col·locar les mongetes a un costat, com a guarnició, el que farem serà coure el llom, després les mongetes i finalment barrejar-ho i servir-ho tot plegat.
Que al final ho fotreu com us donarà la gana, ja ho sé, però són matisos interessants a tenir en compte.
El que vull dir és que, de vegades, el nom d'un plat ens pot indicar més coses de les que pensem a priori.
Podeu fer totes les variants que us vinguin de gust i utilitzar tota mena de carn i varietats de llegum.
Al cap i a la fi, qui s'ho ha de fotre sou vosaltres mateixos, no?
Aquestes quantitats proposades corresponen a quatre persones.


INGREDIENTS
800 g de mongetes bullides
8 talls de llomillo
2 grans d'all trinxats
julivert trinxat
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- S'hi pot afegir una mica del caldo de bullir les mongetes
- Podeu fer servir llom de dos colors o carn magra

ELABORACIÓ
Preparem els ingredients.
Es preferible fer servir llom de dos colors, més tendre i gustós.
La mongeta, podeu preparar-la prèviament o comprar-la ja cuita.
Trinxarem l'all i el julivert junts.
Ara, mentre posem una paella amb oli a escalfar, salarem la carn.
També l'empebrarem.
No és necessari, però si voleu hi podeu posar 2 grans d'all i enrossir-los amb l'oli. D'aquesta manera aromatitzarem el greix i la carn agafarà més gust. Retireu-los abans que no es cremin.
Fregim el llom de porc amb l'oli ben calent.
Deixeu-lo una estona, fins que agafi color daurat. Llavors, doneu-li la volta a la carn.
Tingueu-lo el temps just. Ja sabeu que el llom de seguida queda eixut. Reserveu-lo.
Ara, en el mateix oli de fregir la carn, saltarem les mongetes bullides.
Remeneu-les una mica, que us agafaran color de seguida.
Una mica de julivert...
Una mica de sal...
i incorporem el llom a la paella.
Deixeu que es faci tot plegat durant un parell de minuts.
I ja ho tenim. Tothom a dinar!
Bon profit!

I PER BEURE...
Fabricant: Parxet

  • Tipus : Cava Brut, Rosat
  • Varietat/s : Pinot Noir
  • Capacitat : 75Cl.
  • Zona : D.O. Cava
  • Verema manual, premsat de raïm sencer, fermentació a baixa temperatura i possibilitat de fermentació malolàctica són les característiques principals del procés d'elaboració del vi base. Els raïms un cop es cullen són directament premsats per tal d'obtenir una lleugera maceració que aporta el color característic i evitar el gust tànnic que proporcionaria una maceració més longeva. Criança a les nostres caves fins al moment òptim per al seu consum. És de color rosa amb esclats de robí clar i un punt de granadina en el fons, net i molt elegant. El nas és gerds i destaquen les aromes o fruits madurs del bosc com mores i nabius. En boca és corpulent, saborós i molt llarg.

    4 comentaris :

    1. Un plat que sempre és bò..de sempre...

      gràcies

      ResponElimina
    2. No he preparat mai aquest plat tan nostre i estic segura que a casa els hi agradaria. Vinga! D'aquest cap de setmana no passa.

      Salutacions!

      ResponElimina

    Gràcies pels teus comentaris !