inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 25 de novembre de 2014

Llenguado amb salsa meuniere


Segons la wikipèdia, el terme de la cuina francesa Meunière se sol referir per igual a una tècnica culinària com a una salsa. 
La tècnica culinària fa referència al fet de fregir en mantega un peix (ja sigui sencer, tallat en trossos, o en rodanxes) que ha estat prèviament enfarinat. Per tant, a aquesta preparació se li sol denominar "a la meunière". La salsa meunière consisteix en una preparació simple a base de mantega marró, julivert picat i llimona
Avui us mostraré com fer aquesta senzilla tècnica/salsa: pocs ingredients i gran resultat.
A internet trobareu moltes preparacions de meuniere.
La salsa la podeu fer més clara o més fosca de color segons el mètode emprat. En aquest cas, jo l'he fet més fosca aprofitant l'oli de fregir el peix enfarinat. D'aquesta manera també s'aprofiten més matisos del peix.
Si la voleu més clara, no aprofiteu l'oli sobrant i desfeu la mantega en una paella neta. 
El julivert, es pot afegir al final de la cocció o una mica abans, segons us agradi.
Som-hi!

INGREDIENTS
1 llenguado per persona
1 llimona
mantega
julivert fresc trinxat
farina
oli d'oliva
pebre negre
sal

VARIANTS:
- Podeu afegir el julivert per sobre del peix just abans de servir
- Podeu fer la salsa més clara si no aprofiteu l'oli de fregir el peix
- Aquesta salsa es pot utilitzar per a napar qualsevol peix o, fins i tot, carn

ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients.
Recordeu demanar al peixater o peixatera que us el prepari per la planxa, és a dir, sense pell.
Abans de començar ho prepararem tot. Tallarem uns trossos de mantega, a ull.
Extraurem el suc d'una llimona sencera.
Trinxarem el julivert.
Mentre posem la planxa o paella a escalfar, salem el peix.
També l'empebrem.
L'arrebossarem amb farina.
Bé, per totes dues bandes.
Ara, tirarem un raig d'oli d'oliva a la planxa o paella i...
fregirem el peix.
La planxa/paella ha d'estar molt calenta.
L'heu de tenir entre 2 i 3 minuts a foc fort, fins que es torri una mica.
Quan tingui bon color per les dues bandes ja estarà.
L'emplatem.
Com us comentava, jo aprofito aquest oli, però si voleu la salsa més blanca descarteu-lo.
Desfem la mantega.
Seguidament, abocarem a la paella el julivert trinxat.
Es fa de seguida, dues voltes i...
aboquem el suc de llimona.
Compte amb la reacció. De seguida que deixi de fer reacció ja podeu apagar el foc.
Ja només ens queda napar el peix amb una mica de salsa.
I a dinar.
El peix té un agradable sabor a mantega i llimona.
Bon profit!

I PER BEURE...




  • Nom: Santbru Blanc 2010
  • Fabricant: Portal del Montsant
  • Tipus : Vi Negre, Vi Blanc Criança
  • Varietat/s : Garnatxa Negra, Garnatxa Blanca
  • Capacitat : 75Cl.
  • Zona : D.O. Montsant
  • De color groc amb tons verdosos, en nas té aromes delicats de lligabosc, peres blanques i préssec fresc. Sensacions d'estructures setinades, amb accents minerals; joc d'equilibri entre els elements cítrics. Complexitat i persistència gustativa. 
  • Font: www.petitceller.cat
  • 6 comentaris :

    1. Qué bueno, en casa nos gusta mucho!! yo le añado unas almendras picadas en la salsa. Bss.

      ResponElimina
    2. M'encanta el llenguado fet així. És la manera com ens el feia la mare a casa... tot el que té gust a infantesa ens agrada, veritat?
      I tampoc descarto l'oli de fregir el peix, m'agrada més així que amb la mantega sol
      PTNTS
      Dolça

      ResponElimina
    3. La meva mare el fa pràcticament igual, només que el té uns 20 minutets a remull en llet abans d'enfarinar-lo. Li queda excel.lent!!!

      Gràcies pel bloc,

      Anna

      ResponElimina
      Respostes
      1. Peugit, per quin motiu el posa amb llet? per estovar les espines potser?

        Elimina
      2. No Albert, ho fa perquè el peix quedi més gustós i l'arrebossat més cruixent. L'altra dia el vaig fer sense mantega perquè no en tenia, i va quedar boníssim igual!

        Salutacions,

        Anna

        Elimina

    Gràcies pels teus comentaris !