inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 17 d’octubre de 2014

Trufes gelades



A qui no li agraden les trufes gelades?
En ocasions ens passa que després d'un bon àpat ja no ens queda espai pel postre. La trufa, sovint,  és un bon recurs. Cada cop és més habitual demanar-se unes trufes de postre i compartir-les amb tota la taula. I es que degut a les seves reduïdes mides i al seu intens sabor aconsegueixen satisfer la necessitat que tenim de postre.
I sempre s'acaben, a que si?
Doncs avui veurem com fer les trufes gelades a casa amb una recepta de pastisseria molt senzilla.
Veureu que la recepta no inclou sucre. La cobertura de xocolata negre ja incorpora sucre i no cal afegir-ne més. Tot i ser unes postres força calòriques podeu rebaixar-ne unes quantes fent servir cobertura de xocolata sense sucre. Amb la marca Dayelet, us quedaran les trufes igual de dolces que amb sucre, ja que la mateixa cobertura ja incorpora edulcorants alternatius. El resultat, son unes molt bones trufes, d'aquelles que després d'un àpat et provoquen el "mono", sobretot sabent que les tens al congelador, esperant que les vagis a buscar.
Amb les quantitats proposades en aquestes recepta us sortiran unes 60 trufes.
A gaudir!

INGREDIENTS
400 g de cobertura negre al 80% de cacau
2 rovells d'ou
150 ml de nata per muntar
100 g de mantega
400 g de fideus de xocolata
un raig de licor (brandi, whisky, rom, etc...)

VARIANTS:
- Podeu arrebossar-les directament amb cacau en pols
- Podeu fer servir qualsevol licor o no posar-ne
- Podeu utilitzar cobertura de xocolata sense sucre

ELABORACIÓ
Preparem i pesem tots els ingredients.
Com us deia, podeu utilitzar cobertura de xocolata negre sense sucre.
Altrament, qualsevol cobertura negre servirà.
Posarem a escalfar la nata dins un cassó.
La mantega, la tallarem a trossos i...
l'abocarem dins el cassó, amb la nata. Ho deixarem desfer fins que arrenqui el bull.
Per una altra banda, preparem els dos rovells d'ous i descartarem les clares.
Remeneu de tant en tant la nata amb la mantega.
Mentre s'escalfa, deixarem preparada la cobertura de xocolata dins un bol que pugui anar a la nevera, els rovells d'ou, el licor i un batedor.
De seguida que bulli la nata, apagarem el foc.
A continuació, abocarem la nata bullent sobre la cobertura.
I ho remenarem una mica. Notareu que la xocolata es fon amb molta facilitat.
Amb el batedor, assegureu-vos que no quedin trossos de cobertura sense fondre.
A continuació, hi abocarem els rovells d'ou.
I els integrarem bé amb la xocolata.
Quins colors, eh?
Seguidament, hi tirarem un raig de licor. En aquest cas, aproximadament, he afegir mig cigaló de brandi.
I ho barregem de nou, que quedi tot ben integrat.
Deixeu-lo una estona a temperatura ambient, que perdi l'escalfor i, ben tapat, reserveu-ho a la nevera durant un parell d'hores aproximadament.
Passat aquest temps, ja podrem començar a fer les trufes. Notareu que la textura és més sólida, però sempre cremosa. Per dir-ho clar, és com una mena de "nocilla" freda, vaja.
Prepararem una safata amb els fideus de xocolata.
Avui en dia els podeu comprar a qualsevol supermercat.
A continuació, i amb l'ajuda d'una cullera de postre, anirem agafant petites quantitats de trufa i les depositarem sobre els fideus. No us passeu amb la mida. Penseu que trufa ha de tenir la meitat de la mida final de la trufa, que completarem amb els fideus. Una trufa grossa no ve tant de gust com una de petita i bufona, a que no?.
Ara, i amb una mica de gràcia, anirem arrebossant les trufes amb els fideus de xocolata.
Un cop ben arrebossada, ja podreu donar-la una forma més rodona amb els palmells de la mà, que no se us enganxarà.
Aneu-les col·locant en una altra safata pel congelador.
Queden maques, oi?
Procureu fer-les totes de la mateixa mida.
Finalment, només ens quedarà posar-les a congelar. Les podeu anar consumint poc a poc, ja que us aguantaran molt de temps.
Si voleu servir-les correctament us recomano fer ús de petit-fours, que podeu trobar en moltes botigues especialitzades, fins i tot, en basars.
Perfecte.
Ara sí, ja les podem presentar a taula.
Eps!, espereu! espereu! que ens falta la rama de menta!
Ara sí, ja podem gaudir d'unes bones trufes gelades.
Tsch, i la copeta de cava ben fred, no?
Bon profit!

I PER BEURE...

Fabricant: Caves Torelló
Tipus : Cava Brut Nature Gran Reserva
Color palla brillant. Aroma elegant, expressiu, equilibrat, torrat, espècies dolces. Boca saborós, fruitós, fresc.

10 comentaris :

  1. Aquestes trufes són molt semblants a les que fem a casa...són taaaan bones!!! Llàstima que ara no en tingui alguna al congelador... :(

    ResponElimina
  2. Les fare ,crec que son mes facils de les que jo faig...petonets
    Per cert no puc entrar mai amb les receptes especials

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. A on no puc entrar es "receptes favorites" que paseu un bon dia.

    ResponElimina
  5. @Conxita, no veig cap problema. Quin navegador i versió fas servir?

    ResponElimina
  6. Hola Albert...perdona per tardar tan a contestar ,el meu navegador es el Googel,i no puc entrar a "les mevas teceptes favoritas" gracias.

    ResponElimina
  7. @Conxita, uf, no acabo d'entendre. Google és un buscador, no un navegador. El navegador serà IE, Firefox, Chrome, Safary, etc. Em parles de l'opció "les meves receptes favorites", per tant, entenc que parles de l'App per a Android, és així?...Si és així, m'hauries de dir quina versió d'Android estàs fent servir. Ho trobaràs a la configuració general del mòvil.

    ResponElimina
  8. No escapnavegador sino que es l'app de. Android

    ResponElimina
    Respostes
    1. Conxita? Conxita?, la que vam parlar ahir per telèfon?....si és així, diga-lli al teu fill que t'actualitzi la versió d'android del teu mòbil. És necessari que tinguis com a mínim la versió 3.0 o superior. Ja em diràs!
      Una abraçada i gràcies pel teu suport!

      Elimina
  9. Si si varem parlar ahir...ja ja ja li ensenyare al meu fill....una abraçada

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !