inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 14 d’octubre de 2014

Pollastre fregit


Recepta tradicional número 869 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
Anteriorment, vam veure com elaborar el Conill fregit (recepta número 423 del mateix llibre).
Emprant exactament la mateixa elaboració, avui veurem com fer aquesta recepta amb pollastre.
Un plat versàtil que ofereix moltes possibilitats d'acompanyament i presentació.
Extremadament ràpid i senzill de fer, tot i que ja sabeu que no podem abusar massa dels fregits.
Així que us tocarà cremar-ho d'alguna manera, eh?, que n'hi ha moltes, no m'ho feu dir!
Som-hi!


INGREDIENTS
1 pollastre tallat a trossos
1 cabeça d'alls
farigola
pebre negre
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- Es pot fer amb conill o amb conill i pollastre barrejats.

ELABORACIÓ
Prepareu i netegeu el pollastre.
 Saleu-lo.
 Empebreu-lo.
 Tot remenant un manat, deixarem caure fulles de farigola sobre el pollastre.
 Peleu una cabeça d'alls i...
 desfeu els grans, però no els peleu.
 Ara, en una paella amb abundant oli calent, deixeu que agafin una mica de color.
 A continuació, afegiu-hi trossos de pollastre. Compte, perill de cremades!
 Remeneu de tant en tant.
Quan el pollastre tingui un bonic color daurat, ja el podrem retirar. 
La correcta cocció dependrà de la mida del tros i de la temperatura de l'oli. 
Per tant, heu d'aconseguir que quedi cruixent i daurat però no eixut.
 Retireu també els alls, que estaran ben tous i cuits.
 Reserveu-ho tot plegat sobre un paper absorbent.
Mentre s'acaba de fregir el pollastre, i si voleu un acompanyament ràpid, poseu una patata 5 minuts al microones a màxima potència. Punxeu-la una mica prèviament per evitar que esclati.
Obriu la, saleu-la i empebreu-la.
 Emplatem.
 I tothom a dinar!
 Un plat ràpid de fer que agrada molt als petits de la casa.
 Un bon vi negre de taula li anirà prou bé.
Bon profit!

5 comentaris :

  1. Ïdeal per a un dia com avui, mig gris i mig trist pels catalans... el pollastre fregit, que animi la taula!

    ResponElimina
  2. Que bò que es el pollastre......de totes les maneres !!! i acompanyat d'un bon cava millor...
    Que animi la taula com diu la Marina....

    una abraçada

    ResponElimina
  3. @Marina, gràcies per la visita, maca!
    @Dolors, sempre entra bé el pollastre, certament, jeje.

    ResponElimina
  4. En els últims mesos he redescobert el pollastre i la veritat és que és boníssim i es pot preparar de maneres ben divertides. No fa gaire vaig fer una salsa de taronja per un salmó i crec que amb un polastre a la brasa també li podria anar d'allò més bé. La teva recepta, Albert, com sempre té una pinta genial!

    ResponElimina
  5. Si que es veritat és una vestia que es pot fer de mil i una manera

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !