inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 24 d’octubre de 2014

Germinats de pèsols negres


No fa massa, a l'article de la Fira del Bolet de Vilada, us avançava l'interès de fer-vos noves propostes amb dos productes molt particulars de la zona del Berguedà: el pèsol negre i el blat de moro escairat.
Avui us explicaré com elaborar germinats de pèsols negres a casa.
Res més fàcil.
Només heu de tenir la precaució de no regar-los en excés, ja que es podrien florir o podrir.
Com veureu, el germinat de pèsol negre es fa exactament igual que qualsevol altre llegum, per tant, aquesta explicació us valdrà per fer germinats de llenties, de soja, de cigrons, de mongetes, d'arròs o del que vulgueu.
A banda de ser nutritivament molt saludables, sempre és interessant disposar de germinats frescos a casa, ja que us poden arreglar la decoració d'un plat i us aportaran un toc de sofisticació que deixarà encantats als vostres convidats.
Som-hi!

INGREDIENTS
50 g de pèsols negres secs
aigua

ELABORACIÓ
DIA 1
 
Per la seva suavitat en boca, hem decidit fer germinats de pèsols negres secs, que podreu trobar a moltes botigues de la zona del Berguedà.
Els col·locarem en una recipient (o tàper) de manera que es puguin apilar. Només ha d'haver una capa.
A continuació, haurem d'hidratar la llegum seca.
Hi afegirem una mica d'aigua fins cobrir totalment el pèsol, no en poseu més.
Deixeu reposar els pèsols en un lloc fresc, sec i amb una mica de llum.
DIA 2
Passades 24 hores la llegum haurà absorvit tota l'aigua i haurà augmentat la seva mida. Si ho considereu, repartiu els pèsols en dos recipient, però és interessant que no quedin gaire apilats.
Afegirem un petit raig d'avui, només per garantir humitat, però no ha de cobrir el pèsol.
DIA 3
A l'endemà notareu que alguns pèsols comencen a germinar tímidament.
Farem el mateix procés: afegirem un petit raig d'aigua. El pèsol la necessitarà per créixer.
DIA 4
A l'endemà trobareu pèsols germinats i alguns amb petits brots verds.
Continuarem alimenten el pèsol amb una mica d'aigua. Veureu que cada dia se la veu pràcticament tota.
DIA 5
A partir del cinquè dia ja trobareu una important germinació
Aquí podeu veure un exemple.
DIA 6
I continuarem amb el sisè dia, regant lleugerament els pèsols.
Si us passeu amb l'aigua només aconseguireu que es floreixi o, el que és pitjor, que es podreixi.
Per tant, aigua la mínima i la justa. Amb una mica de pràctica sabreu quanta aigua heu d'anar posant.
DIA 7
El setè dia ja tindrem uns germinats dignes de ser utilitzats.
Tot i així els aguantarem una mica més.
DIA 8
El vuitè dia l'alçada ja serà més que evident.
A partir d'aquí haureu de decidir fins quin moment voleu mantenir el creixement, consumir-lo o conservar-ho a la nevera.
Aquest és un bon punt per consumir els brots.
No cal dir que podeu emprar el mateix procés per germinar altres llegums com la llentia,
I passen 12 dies...
i 14 dies...
...i el germinat ja supera els 10-12 centímetres. Vaja, un planter.
Arribarà un punt on haureu de prendre la decisió de menjar-vos tots els brots o plantar-los, ja que com més grans es facin, menys tendres deixaran de ser.
Ara només cal trobar el plat adient per afegir-ne...
com aquest llenguado farcit amb salsa de gambes.
Bon profit!

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !