inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 16 de setembre de 2014

Pintxo Gilda


El pintxo que us presento avui, probablement, ja el coneixereu molts de vosaltres.
Es una tapa que se serveix a la majoria de bars de la península, en especial, al nord. 
Aquesta banderilla es pot fer combinant cogombre, oliva i bitxo, juntament amb una conserva de peix, generalment anxova o seitó, unit tot per un escuradents.  
Actualment les empreses de conserves i confitats solen distribuir-ja fetes.
El nom de Gilda se li atorga en referència al personatge principal de la pel·lícula Gilda que va encarnar l'actriu Rita Hayworth al 1946 ja que la banderilla també és "salada, verda i una mica picant". El terme de Gilda va començar a utilitzar-se en el donostiarra Bar Casa Vallés Igual que tots els adobats, el seu sabor és fort, molt àcid, cosa que el fa ideal per al seu consum com a aperitiu acompanyat de vi, cervesa o vermut.

A Navarra tenen un versió anomenada pajarico.


INGREDIENTS
bitxos picants en vinagre
anxoves dessalades
olives farcides d'anxova
escuradents

VARIANTS:
- Podeu afegir-hi cogombre

ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients.
Es aconsellable fer servir olives farcides, bàsicament per poder punxar-les amb l'escuradents.
Els bitxos en vinagre, si son molt grossos, els podeu partir per la meitat.
Començarem clavant una oliva
Seguidament un bitxo o un tros de bitxo, segons ens agradi.
Ara, enrotllarem una oliva amb una anxova dessalada, si és de l'Escala millor.
Les dues puntes de l'anxova s'han de superposar.
I la clavem a l'escuradents.
Per acabar el pintxo, punxarem un altre bitxo.
I repetir aquest procés fins a tenir tots els pintxos que volem consumir.
Serviu-los pel vermut, juntament amb altres tapes i/o aperitius.
Ho podeu acompanyar d'un bon vermut blanc o negre, però sabeu que una cervesa no falla mai.
Bon profit!

2 comentaris :

  1. Caram Albert!!!
    .aquesta setmana ens encendrem amb tant picantet...jeje..

    ptons

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !