inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 2 de setembre de 2014

Amanida caprese


Si sou una mica maldestres a la cuina la recepta d'avui us agradarà.
D'aquelles que tenen complicació 0 i qualsevol les pot fer, rotllo "Cocina para torpes de Forges".
L'amanida caprese és una amanida italiana (de Capri) i es fa amb rodanxes de tomàquet, mozzarella fresca, i fulles d'alfàbrega fresca, de fulla grossa, regat tot amb abundant oli d'oliva verge extra. 
Així de fàcil.
Se li poden afegir olives negres i formatge ratllat, si voleu.
Per cert, els colors d'aquesta amanida són els mateixos que els de la bandera italiana: el vermell del tomàquet, el blanc de la mozzarella i el verd de l'alfàbrega

Digueu-me observador.
Total, que resulta una amanida molt fresca, saludable i bona, d'aquelles recomanables.
Som-hi!


INGREDIENTS
2 tomàquets varietat "Cor de bou"
1 tros de formatge mozzarella
alfàbrega fresca de fulla grossa
pebre negre
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- Podeu emprar altres varietats de tomàquet
- Podeu afegir olives negres
- Hi ha qui afegeix formatge ratllat per sobre

ELABORACIÓ
Preparem els ingredients.
En aquesta ocasió he fet servir tomàquet de la varietat Cor de Bou ja que és força carnós i gustós. També la podeu fer amb Raf, Montserrat o qualsevol altre varietat d'amanir.
Tallarem el tomàquet a rodanxes, ni massa primes ni massa gruixudes. El salarem lleugerament.
A continuació, tallarem el formatge mozarella també a rodanxes.
Alterneu rodanxes de tomàquet amb rodanxes de formatge.
Per últim, hi col·locarem l'alfàbrega fresca per sobre.
Una mica de pebre negre...
i un bon raig d'oliva d'oliva verge extra.
I a dinar!
També la podeu presentar d'una forma més casolana.
Ummmm... una senzilla però extraordinària amanida.
Bon profit!

6 comentaris :

  1. senzilla , fàcil i tan fresqueta! és una de les meves amanides preferides!!

    ResponElimina
  2. Com m'agrada l'amanida caprese, es una combinació espectacular, si els ingredients són bons no hi ha res millor! Un petó Albert!

    ResponElimina
  3. El millor és sucar l'oli que ha quedat al plat! Ohhh que bò!! ;)

    ResponElimina
  4. @Pilar, exacte, important que els ingredients siguin ben bons.
    @Laia, ai si..... escurar l'oli amb piquets de pebre....eh? jeje

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !