inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Banda de crema amb fruita Pop de platja a la planxa amb all i julivert Xató Semiesferes de moscatell gelificat Guisat de pebrots verds farcits de carn Wok de potes de calamar amb tirabecs

divendres, 29 d’agost de 2014

Pop guisat al forn


Recepta tradicional número 873 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
Pop o polp, se li pot dir de les dues maneres.
En aquest blog ja hem vist diferents formes de cuinar el pop, un excel·lent producte que trobem a les nostres costes. Avui, us porto una nova publicació d'una recepta tradicional catalana molt interessant.
Com veureu, no és pas massa complicat de fer i el resultat és, senzillament, impressionant.
Si em permeteu, el procés de coure el pop me'l saltaré i, per tant, us recomanaré la lectura prèvia del consell: La cocció del pop.
Espero que us agradi.


INGREDIENTS
1 pop gros cuit
400 g de patates
5 grans d'all
2 cullerades de pebre vermell
1 ou
oli d'oliva
brou de peix o aigua
sal


ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients.
El procés de cocció del pop el podeu seguir dins el consell: La cocció del pop.
El tallarem a trossos amb unes tisores.
Ara, peleu les patates i feu-ne bocins.
Els alls, els pelarem i els aixafarem.
Escalfeu un bon raig d'oli d'oliva en una cassola que pugui anar al forn i, quan l'oli sigui calent, poseu les patates.
Afegiu-hi també els alls i remeneu.
Paral·lelament podeu anar escalfant el brou de peix, tot i que podeu fer aquest amb aigua directament.
Poseu també a la cassola el pebre vermell.
Remeneu-lo una estona fins que agafi una mica de color, però vigileu no es cremi el pebre vermell.
Afegiu-hi el pop que hem tallat a trossos.
Remeneu-ho una estona més.
Quan tot estigui ben barrejat...
ho cobrirem amb brou de peix o aigua i ho deixarem coure tapat fins que la patata sigui cuita.

Aproximadament, ho tindrem fent xup-xup uns 25 minuts a foc mig-baix.
Mentrestant, feu un allioli amb rovell d'ou.
Un cop cuites les patates, apagarem el foc i agafarem un parell o tres de cullerades de brou i...
...les afegirem a l'allioli per negar-lo.
Negar l'allioli significa tallar-lo, que agafi textura líquida, no cremosa.
Si ho remeneu una mica de seguida se us tallarà.
A continuació, aboqueu l'allioli negat per sobre...
sense por, ben repartit.
Si voleu, podeu sacsejar una mica la cassola, però compte de no cremar-vos!
Està perfecte, que ens falta?
Posar la cassola al forn i deixar que es dauri. Amb 10 minuts ho tindreu enllestit.
Ja el podem servir a taula.
Ummmm....
Emplatem?
Bon profit!

2 comentaris :

  1. He preparat el pop de diferents maneres, però mai se m'hagués ocorregut aquesta preparació. I molt menys hauria dit que és un plat del receptari clàssic català (som un pou de sorpreses...).
    Tot i què no sembla gaire lleuger, prenc nota per provar de fer-lo.

    Salutacions!

    ResponElimina
  2. @Jordi, doncs resulta un plat molt recomanable Jordi, gràcies pel teu suport!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !