inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 29 d’agost de 2014

Pop guisat al forn


Recepta tradicional número 873 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
Pop o polp, se li pot dir de les dues maneres.
En aquest blog ja hem vist diferents formes de cuinar el pop, un excel·lent producte que trobem a les nostres costes. Avui, us porto una nova publicació d'una recepta tradicional catalana molt interessant.
Com veureu, no és pas massa complicat de fer i el resultat és, senzillament, impressionant.
Si em permeteu, el procés de coure el pop me'l saltaré i, per tant, us recomanaré la lectura prèvia del consell: La cocció del pop.
Espero que us agradi.


INGREDIENTS
1 pop gros cuit
400 g de patates
5 grans d'all
2 cullerades de pebre vermell
1 ou
oli d'oliva
brou de peix o aigua
sal


ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients.
El procés de cocció del pop el podeu seguir dins el consell: La cocció del pop.
El tallarem a trossos amb unes tisores.
Ara, peleu les patates i feu-ne bocins.
Els alls, els pelarem i els aixafarem.
Escalfeu un bon raig d'oli d'oliva en una cassola que pugui anar al forn i, quan l'oli sigui calent, poseu les patates.
Afegiu-hi també els alls i remeneu.
Paral·lelament podeu anar escalfant el brou de peix, tot i que podeu fer aquest amb aigua directament.
Poseu també a la cassola el pebre vermell.
Remeneu-lo una estona fins que agafi una mica de color, però vigileu no es cremi el pebre vermell.
Afegiu-hi el pop que hem tallat a trossos.
Remeneu-ho una estona més.
Quan tot estigui ben barrejat...
ho cobrirem amb brou de peix o aigua i ho deixarem coure tapat fins que la patata sigui cuita.

Aproximadament, ho tindrem fent xup-xup uns 25 minuts a foc mig-baix.
Mentrestant, feu un allioli amb rovell d'ou.
Un cop cuites les patates, apagarem el foc i agafarem un parell o tres de cullerades de brou i...
...les afegirem a l'allioli per negar-lo.
Negar l'allioli significa tallar-lo, que agafi textura líquida, no cremosa.
Si ho remeneu una mica de seguida se us tallarà.
A continuació, aboqueu l'allioli negat per sobre...
sense por, ben repartit.
Si voleu, podeu sacsejar una mica la cassola, però compte de no cremar-vos!
Està perfecte, que ens falta?
Posar la cassola al forn i deixar que es dauri. Amb 10 minuts ho tindreu enllestit.
Ja el podem servir a taula.
Ummmm....
Emplatem?
Bon profit!

2 comentaris :

  1. He preparat el pop de diferents maneres, però mai se m'hagués ocorregut aquesta preparació. I molt menys hauria dit que és un plat del receptari clàssic català (som un pou de sorpreses...).
    Tot i què no sembla gaire lleuger, prenc nota per provar de fer-lo.

    Salutacions!

    ResponElimina
  2. @Jordi, doncs resulta un plat molt recomanable Jordi, gràcies pel teu suport!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !