inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 1 d’agost de 2014

Ortigues de mar fregides


Segons la vikipèdia, l'Anemona sulcata és una espècie marina molt comú al nostre litoral i es consumeix principalment a la costa de Cadis i al Delta de l'Ebre. És a dir, que les Ortiguilles o Ortigues de mar fregides és una recepta tradicional catalana que apareix al llibre CPCC (número 721-722).
Conegudes vulgarment amb el nom d'Ortiguillas, són unes bèsties que potser tenen una aparença alienígena, però això sí, amb molt gust a mar. Els tentacles són urticants i per això se solen preparar fregides, servides com a tapa, ja que en ser cuinades deixen de ser urticants.
Però també se'n fan arrossos amb les ortiguilles.
No és un àpat apte per a aprensius, és evident, i menys veient aquesta mucositat que deixen anar. Però això no pot condicionar que, com a mínim, ho tastem una vegada, per allò de provar-ho tot.
Ja en vam parlar en aquell article anomenat "Provem-ho tot", oi?.
Avui, per tant, tastarem un producte marí que cada cop és més present a les peixateries i, com diuen alguns, és el nou aperitiu de moda. Ha esdevingut una autèntica delicatessen.
Per tant, avui veurem com preparar-les pas a pas que, com podreu comprovar, no és pas trivial.
Som-hi!

INGREDIENTS
una bossa d'ortigues de mar
farina per fregir
oli per fregir

VARIANT:
- Es poden arrebossar amb farina d'arròs
- Es pot fer amb farina de blat de moro

ELABORACIÓ
 Les ortiguilles les venen en bosses amb aigua de mar. És com millor es conserven.
  Primer de tot les rentarem bé sota l'aixeta.
 Com podeu comprovar, i a pesar del seu aspecte, és un producte completament legal.
Les voleu veure d'aprop?.... millor que no. Son uns bitxos d'aparença força repugnant, però atractiva alhora. La natura és meravellosa.
Submergiu les ortiguilles en aigua dolça durant uns 30 minuts per a treure tota la sal.
 Si les observeu a través d'un vidre, es probable que no us les mengeu!
Un consell? no les remeneu en excés. Les ortiguilles generen una substància altament viscosa molt difícil de retirar.
  Aquest moc és dens i d'aparença encara més horrorosa que el propi animal.
 Passada la mitja hora, toca enfarinar-les.
 Amb paciència, això sí, que no és pas senzill, s'escorren molt.
 Feu una mena de pilota i...
 reserveu-les sobre un paper film.
A continuació, poseu les ortiguilles al congelador durant uns 30 minuts. Si les fregiu directament se us desmuntara.n i quedaran fetes un nyap. La congelació ens garanteix que acabin tenint una forma més o menys raonable. Si les teniu congelades més temps no passa res.
 I així és com queden un cop congelades.
 Fregiu-les en abundant oli calent.
 Fins que agafin bon color per totes dues bandes.
  Reserveu-les sobre un paper absorvent.
 I ja les tenim fetes.
Emplateu-les i serviu-les ben calentones.
 A que ara ja fan un altre pinta?
El seu interior queda sucós i té un gust a mar molt accentuat.
A mi m'han agradat, me les he menjat, però tampoc son per tirar coets.

Bon profit!

4 comentaris :

  1. ostres jo les he tastat i tenen un sabor delicios!! tot i que, veient-les al natural, tira bastant enrere! jeje

    ResponElimina
  2. Bon dia,
    Son boníssimes!!! Per cert on les has comprades pq al mercat no les he vist!!!
    Merci

    ResponElimina
  3. Quina pena que em fan! Aquests dies pel Cap de Creus n'he vist un munt d'anemones fen snorkel, jo les trobo precioses i tinc entés que costa molt que n'hi hagi, la qualitat de l'aigua ha de ser molt alta, no se si me les menjaria... Em sembla que m'estimo més eriçons, aquests no em fan cap pena! jejejej Un petó Albert

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
  4. @Roser, je,je son una mica fastigoses, sí
    @Elisabet, en una peixateria de barri, però no sempre en tenen
    @Pilar, buf, jo entenc que si es comercialitzen oficialment és per què n'està autoritzada la captura.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !