inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 12 d’agost de 2014

Orella de porc "a feira"



A casa meva, la cuina catalana i la cuina gallega sempre han anat de la mà.
Suposo que serà per què la nostra família té arrels gallegues per part de mare.
Arrels celtes!... arrels de vikings!.. UUUUAAAAARRRRRHHHHHHHHGGGGG!!!!!!
... suposo que per aquest motiu quan vaig a Galícia o a Escòcia m'hi trobo com a casa...
... però no tinc el pel roig...
... ni m'agrada que em diguin Viky...
... ni em poso faldilles en la intimitat, eh?.... mal pensats!
En fi, que sóc català per sobre de tot, que quedi clar.
I tornem a la cuina, vinga.
Avui us presento una tapa molt coneguda arreu de la península: l'orella de porc a la gallega o "a feira".
Podeu coure l'orella de porc a casa o comprar-la ja cuita.
Si la voleu coure a casa, l'haureu de rentar bé i haureu de cremar tots els pèls de l'orella prèviament.
...que dit a així sona lleig, oi?.

Seguidament, haureu de bullir l'orella de porc (ja neta de pèls) en aigua, sal i llorer (i una ceba si voleu) durant al menys una horeta, fins que estigui ben tova. En olla exprés només us caldrà la meitat del temps.
La resta, es prepara igual que el pop, ben fàcil.
Jo penso que, en el fons, qualsevol cosa preparada "a feira" sempre resulta atractiva, i l'orella queda molt bona, però, personalment, ni té ni punt de comparació amb el Pop "a feira".

INGREDIENTS
2 orelles de porc cuites
2 patates cuites
pebre vermell picant
sal en escates
oli d'oliva verge extra

VARIANTS:
- Podeu fer servir pebre vermell dolç o picant o barrejar-los tots dos
- Podeu substituir la sal en escates per sal normal
- També es poden servir sense patates
- Es poden acompanyar de cachelos, que es poden coure juntament amb l'orella

ELABORACIÓ

Preparem els ingredients.

Abans de res, bullirem l'orella ben neta de pels durant una hora amb aigua, sal i llorer.
La podeu coure sencera o a trossos. Ha de quedar ben tova. Aprofiteu l'última mitja hora per incorporar una o dues patates.
 Talleu les patates a rodanxes i feu un llit sobre un plat de fusta.
 Ruxeu-les amb oli d'oliva i una mica de pebre vermell. 
 A sobre, col·loqueu-hi els trossos d'orella ben calentons.
  Que quedi bé, eh?
 I més pebre vermell.
 Pot ser picant, si voleu.
 Un bon raig d'oli d'oliva verge extra i....
 ja per acabar, una mica de sal en escates.
 Ummm....ja ho podem servir a taula.
 I a gaudir
 Bon profit!

2 comentaris :

  1. Doncs jo no l'havia vist mai aquest plat....i sembla pro bò...

    ptons

    ResponElimina
  2. M'encanta la orella de porc, la millor que he menjat és al Bar Orellas d'Ourense. Has provar la cua del porc cuita de la mateixa maneta que la orella? Amb un Ribeiro és un punxi exquisit!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !