inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 5 d’agost de 2014

CONSELL: Com torrar ametlla laminada


Quan volem fer una elaboració pastissera amb ametlla torrada, probablement, ens acostem al supermercat i comprem un sobre d'ametlla torrada ja preparada.
Però el que també es probable es que aquella ametlla tingui un gust entre plàstic, ranci i florit.
Si torreu l'ametlla a casa us adonareu que el gust és totalment diferent i, ara sí, gaudireu de l'autèntic i particular sabor de l'ametlla laminada torrada, ideals per fer pastissos com la Sara Bernhardt.
Per tant, l'ametlla torrada, i com passa amb altres fruits secs, obté el punt més àlgid de sabor quan està recent torrada.
Avui us mostraré com torrar ametlla filada crua a casa.
Un cop torrada, la podeu conservar durant un bon temps.
Òbviament, aquest procés és aplicable a l'ametlla gra, filada o sencera i, fins i tot, a qualsevol altre fruit sec com els pinyons, l'avellana o els anacards.
Només us caldran vint minuts de rellotge.
Som-hi!

INGREDIENTS
ametlla laminada crua
paper de forn

ELABORACIÓ

Com us comentava, partirem d'un ametlla laminada crua que podeu comprar a qualsevol supermercat o botiga especialitzada.
Escampeu-la bé a sobre d'un paper de forn i en una safata de forn.
Una rasqueta és l'estri més adient per manipular l'ametlla laminada.
Enforneu-la a 160-170º graus durant uns 10-12 minuts aproximadament.

Al 3 o 4 minuts, quan comenci a agafar color, li haureu de donar la volta per torrar la part de inferior de l'ametlla. Amb la rasqueta, recolliu la part de sota i volteu-la. En el fons, es tracta de remenar-la bé.
Ah! i vigileu-la constantment que es crema amb molta facilitat. Hi heu d'estar a sobre.

Quan tingui un agradable color daurat ja la tindrem torrada. Seguidament, l'abocarem a sobre del taulell o marbre per a que es refredi.
Ummm... quina oloreta que us deixarà per tota la casa... ja ho veureu!
Podeu remenar-la una estona amb la rasqueta per ajudar a refredar-la també, però sense malmetre-la.
Un cop freda, la podeu emmagatzemar dins un pot de vidre tancat, en un lloc sec i fresc.
I ja la tindreu a punt per fer servir.

Per exemple, podeu fer una mona de tipus Sara...

...o unes saretes individuals.
Bon profit!

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !