inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
23 Febrer Dijous Gras: Coca de llardons Truita de Dijous Llarder (23 de Febrer) amb botifarra d'ou Arriba la Quaresma amb els típics bunyols. Enguany, Dimecres de Cendra és l'1 de Març Escudella de blat de moro escairat Rebosteria pastissera: Pastes de poma Amanida d'alvocat, tomàquet i tonyina

dimarts, 5 d’agost de 2014

CONSELL: Com torrar ametlla laminada


Quan volem fer una elaboració pastissera amb ametlla torrada, probablement, ens acostem al supermercat i comprem un sobre d'ametlla torrada ja preparada.
Però el que també es probable es que aquella ametlla tingui un gust entre plàstic, ranci i florit.
Si torreu l'ametlla a casa us adonareu que el gust és totalment diferent i, ara sí, gaudireu de l'autèntic i particular sabor de l'ametlla laminada torrada, ideals per fer pastissos com la Sara Bernhardt.
Per tant, l'ametlla torrada, i com passa amb altres fruits secs, obté el punt més àlgid de sabor quan està recent torrada.
Avui us mostraré com torrar ametlla filada crua a casa.
Un cop torrada, la podeu conservar durant un bon temps.
Òbviament, aquest procés és aplicable a l'ametlla gra, filada o sencera i, fins i tot, a qualsevol altre fruit sec com els pinyons, l'avellana o els anacards.
Només us caldran vint minuts de rellotge.
Som-hi!

INGREDIENTS
ametlla laminada crua
paper de forn

ELABORACIÓ

Com us comentava, partirem d'un ametlla laminada crua que podeu comprar a qualsevol supermercat o botiga especialitzada.
Escampeu-la bé a sobre d'un paper de forn i en una safata de forn.
Una rasqueta és l'estri més adient per manipular l'ametlla laminada.
Enforneu-la a 160-170º graus durant uns 10-12 minuts aproximadament.

Al 3 o 4 minuts, quan comenci a agafar color, li haureu de donar la volta per torrar la part de inferior de l'ametlla. Amb la rasqueta, recolliu la part de sota i volteu-la. En el fons, es tracta de remenar-la bé.
Ah! i vigileu-la constantment que es crema amb molta facilitat. Hi heu d'estar a sobre.

Quan tingui un agradable color daurat ja la tindrem torrada. Seguidament, l'abocarem a sobre del taulell o marbre per a que es refredi.
Ummm... quina oloreta que us deixarà per tota la casa... ja ho veureu!
Podeu remenar-la una estona amb la rasqueta per ajudar a refredar-la també, però sense malmetre-la.
Un cop freda, la podeu emmagatzemar dins un pot de vidre tancat, en un lloc sec i fresc.
I ja la tindreu a punt per fer servir.

Per exemple, podeu fer una mona de tipus Sara...

...o unes saretes individuals.
Bon profit!

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !