inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 11 de juliol de 2014

Sopa de meló amb encenalls de pernil ibèric


Avui us presento un d'aquells entrants que et fan salivar quan fa calor.
A internet, trobareu moltes variants d'aquesta recepta, moltes d'elles incorporen nata líquida, llet o llet evaporada. Jo us proposo, més que una sopa, un batut de meló. I es que quan un meló és dolç i ben madur, es preferible no alterar el seu excepcional sabor. Per tant, i com veureu, aquest plat és ben senzill de fer i entra de meravella.
Els encenalls torrats de pernil ibèric li aportaran la sofisticació necessària per a convertir un vulgar batut en un entrant de categoria.
Una plaer sa i refrescant ideal per als dies de més calor de l'any.

INGREDIENTS
meló normal
meló tipus galia
oli d'oliva verge extra
50 g de pernil ibèric
menta per decorar

VARIANTS:
- S'hi pot afegir un raig de nata líquida o llet a la sopa de meló

ELABORACIÓ
Començarem per obrir els nostres melons. Assegureu-vos que siguin ben madurs.
D'entrada, prepararem unes broquetes de boles de meló que resultaran molt simpàtiques a la vista.
Amb una cullera especial, farem boles de meló.
Amb dues boles per persona serà suficient.
M'encanta fer boles, i a vosaltres? m'ho passo pipa!
Ara fem el mateix amb l'altre tipus de meló.
De fet, ho podeu fer amb tots els tipus de meló que trobeu, tot combinant colors i sabors.
Reservem les broquetes.
Ara aprofitarem tot el meló sobrant on hem fet les boles.
Tallem un llesca ben gruixuda i traiem les llavors.
Col·loquem el meló ben net dins un bol per triturar.
Fem el mateix amb l'altre meló.
I ara, tal qual, ho triturem.
Que quedi ben fi. Ho reservem a la nevera.
Anem a pel pernilet.
El tallem amb unes tisores, ben petitó.
Escalfem una paella i, sense gens d'oli, saltem aquests encenalls de pernil.
De seguida que canvii de color, ja el podrem retirar.
A l'hora d'emplatar, aboquem el batut de meló al plat i...
decorem amb els encenalls de pernil, la broqueta de meló i un raig d'oli d'oliva verge extra.
Una cullera i a gaudir.
Pocs plats son tan refrescants com aquest, la veritat. Serviu-lo ben fred ben fred.
Bon profit!

4 comentaris :

  1. Excel.lent i exquisit!!!

    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. Esta sopa siempre apetece mucho y mas tan bien presentada.
    Bon estiu Albert

    ResponElimina
  3. Mare de Déu quina cosa més bona! I ara a l'estiu, un plat així és la glòria! Fer una variant amb pinya o mango també podria estar bé...

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !